C64'de bayagidir demo denilebilecek bir sey gormuyorduk. Bu 4 urun acligimizi biraz olsun doyurabildi. Simdilik emulatorde izledim, ama c64de de izlemek istiyorum. Guzel compo olmus.
Burada yarisan gruplardan, 1 veya 2'si X'e daha buyuk bir prod. hazirliyorlarsa cok supriz olmaz. Demolar kisa idi cunku.
Ancak 2 sene onceki X gibi 8-10 grubun guzel demolar cikarmasini beklemiyorum artik(Cikarsa supriz olsun:). O sebeple, X'de az sayida demo ciksa dahi, 2008 biraz olsun kurtulmus oldu:)
Demolara gelirsek, hepsinin birbirlerinin onune gecmesine engelleyecek bir takim zayifliklari var. Ufak notlar:
Noice: Wild Bunchda kullanilan horizontal twister efektinin gene ayni ulkedeki bir coderdan cikmasi, meetinglerde olasi code muhabbetlerinin donmus olabilecegi suphesi uyandirdi bende. Boyle paranoyak baglantilar kurmayi hep severim.
Gerci incelemis de olabilirler:) Uzerinde ugrasilmis bir demo . Ancak bastaki plazma tarzindan artik bana gina geldi. O plazmanin uzerine ne efekt koyarlarsa koysunlar.
Gozluk icindeki kuresel mapping'in rengi cok kotu secilmis. Ambiansi bozuyor:)
Fairlight: Bazi efektler yavas implement edilmisti. Dizayn da bence oldukca zayifti. Avalon'un muzigini c64'de dinleyecegim.
Triad: Cok da bir olayi olmayan, fake oldugu cok bariz olan bitmap uzerinde bounce'u rahatsiz edici buldum. Farki varyasyonlar yapan inginc efektler insanlari vurmus olabilir. Muzik asiri tekduze idi.
Instict: Farkli partlari vardi. Efektler kaliteli idi. Ancak pat diye bitti. Demonun kisa yasami icerisindeki renkleri ve dizayni begendim.