Merhabalar,
Buradaki herkesin az çok Pandora'dan ve bizim bu projedeki rolümüzden haberi vardır.
Pandora takip edenlerin bildiği gibi tam bir scener cihazı. GP32 ve GP2X'in popülerleşmesi yurt dışında açık kaynak yazılıma farklı bir boyut getirdi. Yani bu tür kavramların yanından bile geçmeyecek insanlar GP2X edindiklerinden dolayı kendilerini bir anda o cihaza oyun veya program yüklerken birşeyler öğrenir buldular. Amiga ve C64'ü hiç tanımayan insanlar bu cihazlarla daha çok ilgilenir hale geldiler. Bunu daha ufak boyutlarda olsa da forum.gp2xtr.com da bile görüyorum. Ufak boyutlarda görüyorum çünkü topluluk olarak ufak sayılırız.
Diğer yandan çok daha güncel uygulamaları çalıştırabilecek bir donanıma ve güncel iletişim teknolojilerine sahip Pandora'nın bu süreci daha da hızlandıracağını düşünüyorum. Bu yüzden Türkiye Scene'i olarak bu cihazda aktif bir duruma gelmenin önemli olduğu kanaatindeyim. Çünkü projedeki yerimizden dolayı bir çok konuda sözümüzün ve nazımızın geçeceği bir dünya scene'i olacak bu.
Benim yardım talebim ise "Oturun bu işe kafa yorun ve harıl harıl çalışın!" şeklinde değil tabiki. Her konuda desteğinize tabiki ihtiyacımız var. Grafik, tasarım, coding gib alanlarda aramızda çok yetenekli hatta dünya çapında iş yapabilecek scener'lar var... Ama bunlardan önce daha temel bir eksiği gidermede biraz yardımınızı istiyorum. O da bu aletin tanıtımı.
Tanıtım için banner web sitesi tasarımından, tutunda hazırda olan bir el ilanını sadece print edip bir ilan panosuna iğnelemek veya bir herhangi bir forumda Pandora ile ilgili bir başlık açıp oradaki insanların ilgisini çekmek gibi büyük küçük her türlü yardımınız olabilir. Veya hiç bişey yapmayıp sadece "şöyle bişey yapılabilir." diye bir fikir de verebilirsiniz.
Kısacası yardımlarınızı bekliyorum.
şimdiden herkese teşekkürler!
NOT: Yazıyı yazdıktan sonra baktım çok uzun olmuş. Başlık da bir o kadar kısa. Yazıyı mı kısaltsam yoksa başlığı mı uzatsam diye karar veremedim. Kusura bakmayın.