slash alemlerin en iyi 5 rock gitaristinden biridir benim gozumde. Benim de 14-18 yas arasini gnr'in appetite - u.y.i.2 arasindaki butun sarkilarini coverlayarak gecirmem sebebiyle benim kisisel gitar calis tarzimda derin etkileri olmustur. En damar/minor sololar arasinda Sweet Child'o Mine, November Rain, Estranged, Nighttrain, Back of Bitch ... sayilabilir.
ancak bence gnr 'i gnr yapan gercek guc izzy'dir. sarkilarin yaziminda ve duzenlemesinde inanilmaz guclu bir faktordu. hatta belki butun 2 gitarli rock gruplari icindeki en iyi ritm gitarist oydu. bu yuzden izzyden sonra gnr sarki yazamamistir. Ve bu yuzden bugun velvet revolver da gnr'in izzy'li donemindeki gibi sarkilar yazamamaktadir. Bu bence de cok hazin bir durumdur. Slash'in solo gucu de bosa gitmektedir.
Ve evet November Rain'in sonu gazdan catlamamiza sebep olmustur. O piyanonun ustune cikip mavi kareli gomlegiyle Slash abimizin cigi ciaouvvv yapmasi dunya tarihinin en "rock" aniydi. Ayrica klip genel olarak da cok iyiydi. O sondaki cilgin solo (ki yine hydrogen'e katiliyorum o soloyu bu kadar etkileyici kilan sey arkada izzy'nin psycho akor progression'i)esnasinda flashbacklerle kabuslar birbirine karisir. Ve en son gelin cicegi atar geriye dogru, cicek ucar ve solonun son bend'li notasinda kirmiziya donusup tabutun ustune iner. 16 yasindaki nightlord, ekran karsisinda "ohhhaaaaaaauvvvvvvvvvvvv" olarak kendinden gecer.
Asil aci olan, bu saheser, klibiyle, muzigiyle, duzenlemesi, orkestrasi, sololari, sozleri, vokalleri herseyiyle o kadar cok her detayina ozenilmis ve ugrasilmis bir eser ki. Yani 15 yil sonra bile butun bu zamana kadar yapilmis kliplerde sarkilarda vs artik hic boyle ozenilmiyor. Grunge akimi, muziklerde daha basitlige dogru kayarken, alternatiflikten cikip populerlesince, o basitlik arayisi, hicbirseye ozenmemek icin bahane olmaya basladi.