Gönderen Konu: Sequencer kullananlar için oldskool pluginler  (Okunma sayısı 3386 defa)

Hızlı düğmeleri aç

drey

• Full Member
    • Profili Görüntüle
    • http://www.emirdiril.net
Herkese merhaba,

PC&Mac kullanıp ta 8 bit müziğin tınısından uzak kalamayanlar için nette dolanırken rastladığım ve hoşuma giden bir kaç plugin'i paylaşmak istedim.

birincisi reFX'ten quadraSID adında bir plugin. Gerçi freeware olmadığı için sadece demo versiyonu mevcut ama oda gayet başarılı :)

quadraSID download

ıkincisi apulsoft'un ürettiği bir çok freeware pluginden birtanesi olan Chip32. Bu biraz daha basit bir plugin ama yine de benim hoşuma gitti :)

CHIP32

Ve son olarak bugün bulduğum Magical 8bit. Bunu henüz deneme fırsatım olmadı. Ama hem pc hem mac versiyonlarının olması hoşuma gitti.

Magical8Bit

Tabii tüm bunların yanında "abi ben napiim yazılımı bana donanım lazım, gider c64'ümü alır paşa paşa kendim yaparım synth'imi" diyorsanız,

MIDIbox 64

buyrun bu da sizin için ;)

Açıkçası son linkteki projeler çok gaza getirici 8 bit fanı olan bir müzisyen için. (Hele de sidstation'ın fiyatını ve bulunabilirliğini düşünecek olursak.) Gerçi bir synth yapıcam diye bu kadar C64 katledilir mi de diyebilirsiniz tabi, o da doğru :P

Böyle işte, maksat yeni sistemlerde de oldskool tınılar yaratabilmek. Benim gibi kullandığınız yeni teknoloji sequencer'ın rahatlığından vazgeçemeyip bir yandan da eski tonları da kullanmak istiyorsanız bunlar tam size göre diye düşünüyorum.

7d8' de görüşmek üzere iyi müzikler herkese ;)

Nexus

« Yanıtla #1 : 16.12.2008 22:04:40 »
Hızlı düğmeleri aç

gezmen

• *
  • Newbie
    • Profili Görüntüle
Bir ekleme de benden:

Gerçi hiç kullanmadım ama reFX'in Nexus adlı plugin'inin SID expansion'ı mevcut. Web sayfasındaki sample'ı dinledim, fena gözükmüyor. URL şu:

http://refx.com/?lang=en&page=products/nexus/expansions
gezmen idim, allamulax oldum.

Sequencer kullananlar için oldskool pluginler

« Yanıtla #2 : 17.12.2008 13:21:32 »
Hızlı düğmeleri aç

mrr

• Sr. Member
    • Profili Görüntüle
    • http://www.emre.co.uk
refx'in quadrasid'i çok iyi bir VST plugini.
Ableton live gibi "canlı" performans muzik programlarında da kullanılabiliyor.
isteyen olursa partide pm.

refx nexus da sorunlu çalışıyor, bir türlü ableton live'de preformans alamadım...

« Yanıtla #3 : 17.12.2008 19:41:43 »
Hızlı düğmeleri aç

gezmen

• *
  • Newbie
    • Profili Görüntüle
Bu arada Chris Hülsbeck'in quadrasid için yaptığı demo müzik dinlemeye değer. Direkt linkini de vereyim:

Quadra Sphere
gezmen idim, allamulax oldum.

« Yanıtla #4 : 06.01.2009 23:09:22 »
Hızlı düğmeleri aç

the_prodigy

• **
  • Jr. Member
    • Profili Görüntüle
quadraSID kullaniyorum bir sure sonra play diyorum ses kesiliyor midi sinyalleri var ama ses yok yeniden acinca calisiyor midi klavyede uzun sure caldim ses hic kesilmedi tam demo ama zamanlida degil pek anlamadim.

logic proda bpm olcerde varmis ne guzel.
sanatcinin rengi olmaz.

« Yanıtla #5 : 06.01.2009 23:22:22 »
Hızlı düğmeleri aç

drey

• Full Member
    • Profili Görüntüle
    • http://www.emirdiril.net
Alıntı yapılan: the_prodigy;19849
quadraSID kullaniyorum bir sure sonra play diyorum ses kesiliyor midi sinyalleri var ama ses yok yeniden acinca calisiyor midi klavyede uzun sure caldim ses hic kesilmedi tam demo ama zamanlida degil pek anlamadim.

logic proda bpm olcerde varmis ne guzel.

Sesin kesilmesinin sebebi demo olması yüzünden. Kullanırken bir süre sonra quadrasid aktif gözükmesine rağmen mute oluyor. Benim logic de buna getirdiğim çözüm quadrasid kanalında yazmam gerekni yazdıktan sonra o kanalı freeze etmek. Böylece sesi sabitlemiş oluyorsun en azından.

Ayrıca logic de daha neler neler var, hele bi de reason ile rewire edince tadından yenmiyo  ;)

« Yanıtla #6 : 09.01.2009 03:27:15 »
Hızlı düğmeleri aç

the_prodigy

• **
  • Jr. Member
    • Profili Görüntüle
Ingilizce bilen biri mesela drey :) propellerhead, oneri mektubu yazabilirmisin?
reason 2.5 ta keske tempoyu da midi kontrollere bagliya bilseydik demistim reason 4 te bu mumkun. ama midi sinyalleri 0 dan 127 ye kadar oldugu icin bunuda 1 ve 999 arasinda olcekledigi icin tempo degisimden atlamalar oluyor ornek 35 den 48 e atliyor bu yuzdende tekleme oluyor. ikinci bir kontrolu bu tempo icin olcekleme degeri icin ayirsalar super olur. bunu yazabilirmisiniz bu yonde gelistirsinler.

onca muzik ekipmanin cope at bir laptop iki midi klavye ile yari canli performanslar gerceklestirmek munkun. veya bir elleman daha bul ona drums ve fx gorevini ver....

logic pro ya rewire ettim birde mikrofon taktim o kanalada reverd, tape delay(echo)(onada feedback kontrolunude klavyeye bagladim soz sonlarinda ;) ,  ve vocal transform, verdim. super oldu simdi bir vocal eksik birde sarki sozu ;P

reason 4 hakkinda bir yazi yazicam ama bu olay olmadan hic heves edemiyorum. drey.
« Son Düzenleme: 09.01.2009 03:29:25 Gönderen: the_prodigy »
sanatcinin rengi olmaz.

« Yanıtla #7 : 09.01.2009 07:19:12 »
Hızlı düğmeleri aç

the_prodigy

• **
  • Jr. Member
    • Profili Görüntüle
bu isi nasil yaparim diye arastirma yaptim bir midi pipe yazilimi buldum calismadi.
midi mesajlarinda "meta message"'da tempo kontrolu yapilmakta.
javada midi klavyen 26. kontrolden ve 27 kontrolden bolu islemine tabi tutarak mesaj gondersem.
tabi Sequencer programalari icin birde yazilimin surucusunu yazmak gerekir her halde/ belki rewire deniler senkronizelik ve audio akisi sagliyan bu yazilim acaba midi temposunu gorurmu? bu konuda bilgisi olan benle paylasabilirmi?
ki benim al deger ver tempo diye ver diyen boyle bir programi yazmam aylar alir.
javada muzik programi yazmis bir arkadas varsa bana gerekli kisimlarin kaynak kodlarini gondere bilirmi.

midi mesajlarive java:
http://www.jsresources.org/faq_midi.html#tempo_looping
http://www.jososoft.dk/yamaha/articles/midi_10.htm

vakit ayirdiginiz icin tsk.
sanatcinin rengi olmaz.