Herkese merhaba,
PC&Mac kullanıp ta 8 bit müziğin tınısından uzak kalamayanlar için nette dolanırken rastladığım ve hoşuma giden bir kaç plugin'i paylaşmak istedim.
birincisi reFX'ten quadraSID adında bir plugin. Gerçi freeware olmadığı için sadece demo versiyonu mevcut ama oda gayet başarılı
quadraSID downloadıkincisi apulsoft'un ürettiği bir çok freeware pluginden birtanesi olan Chip32. Bu biraz daha basit bir plugin ama yine de benim hoşuma gitti
CHIP32Ve son olarak bugün bulduğum Magical 8bit. Bunu henüz deneme fırsatım olmadı. Ama hem pc hem mac versiyonlarının olması hoşuma gitti.
Magical8BitTabii tüm bunların yanında "abi ben napiim yazılımı bana donanım lazım, gider c64'ümü alır paşa paşa kendim yaparım synth'imi" diyorsanız,
MIDIbox 64buyrun bu da sizin için
Açıkçası son linkteki projeler çok gaza getirici 8 bit fanı olan bir müzisyen için. (Hele de sidstation'ın fiyatını ve bulunabilirliğini düşünecek olursak.) Gerçi bir synth yapıcam diye bu kadar C64 katledilir mi de diyebilirsiniz tabi, o da doğru
Böyle işte, maksat yeni sistemlerde de oldskool tınılar yaratabilmek. Benim gibi kullandığınız yeni teknoloji sequencer'ın rahatlığından vazgeçemeyip bir yandan da eski tonları da kullanmak istiyorsanız bunlar tam size göre diye düşünüyorum.
7d8' de görüşmek üzere iyi müzikler herkese