Önceki mesajda belirtmediğim bir yenilikte şu, dosya listeleme hizmeti (LOAD "$") herhangi bir d64 imajı bağlı değilkende çalışıyor artık. Entegre dosya gezgininin bulunduğu klasördeki dosya ve dizinleri listeliyor. C64'ün dosya adlarını düzgün görüntüleyebilmesi için küçük harfleri büyük harfe çevirerek gönderdim. Bunu yapmadan önce aldığım liste okunmayacak haldeydi.
C64'ün en fazla kaç dosyadan oluşan listeleri görüntüleyebileceğini merak ediyordum. Kalabalık bir dizin olarak win'in system32 klasörünü seçtim. Yaptığım denemelerde C64 1000 dosyadan oluşan listeleri sorunsuz olarak okuyup listeledi. Her dosya için dosya adı, dosya boyu ve liste biçimlendirme kodlarıyla bereber 33 bayt gerekiyor. Yani 1000'in biraz daha üstüne çıkabileceğini (38KB/33) düşünüyorum ama ben listeyi ilk 500 dosya ve klasör ile sınırlandırdım. Sanırım oldukça yeterli bir rakam. Bu çok kişi için gerekli bir özellik değil ama P64/MSSIAH uyumluluğu için yapmam gerekiyordu. Sizin de ilginizi çekebileceğini düşündüğüm için yazdım.