the scene > scene sitelerinden
Salagin biri Plazma sayfasini hacklemis
spaztica:
demek ki gerçekten querystring ile gelen bilgileri ciddi kontrol etmeliymişiz... ve hatta GET ile gelen bilgileri kaale almamak gerekirmiş... demek ki ajax kullanıldığında verilere tek yönlü bir seed dahil ederek verilerin orjinalitesini kontrol etmeliymişiz...
yine de böyle çocukça şeylere maruz kalmak lame... ama windows'a trojan girmesi gibi sitelere de veletlerin müdahalesi çok olağan birşey... yerimizde sayarız elbet, vaktimizi üretim yerine yıkıma ayırırsak...
nightlord:
zaten plazma sitesindeki butun sayfalar statik. ne userdan input kabulu var ne de herhangi bir php/script vs... Ayni serverda host edilen yuzlerce siteden kimbilir hangisi uzerinden hack edildi. :)
Plazma sitesi tekrar online hale getirildi. Bilginize...
Bu arada ayni kaderi paylasan nightnetwork.org da tekrar online (ve elim degmisken wordpress'i de upgrade ettim)
vigo:
bro, nightnetwork "suspected attack site" listesine girmiş... bu bakımdan ilk etapta firefox açmadı sayfayı. nasıl kurtulacağı ile ilgili döküman var. bi bak istersen...
nightlord:
evet abi benim bakmadigim sure icinde malesef nightnetwork'u google black listlemis. sanirim 2-3 aydir spyware download scripti calisiyormus. Benim bir iki hafta once hosting sirketinden gelen "pardon hacklendik" maili ile haberim oldu. simdi temizleyip tekrar google'dan review istedim. herhalde bir iki gune kadar kalkar.
neyseki plazma sitesinde oyle bir problem yok
skate:
yine hacklemiş embesilin teki...
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
[*] Önceki Sayfa
Tam sürüme git