the scene > scene sitelerinden
Salagin biri Plazma sayfasini hacklemis
spaztica:
word of goo gibi oyunlar, asla bir reseller account üzerinden yürütülemez. gerek mysql ihtiyacı, gerekse server'a anlık erişim miktarı, böyle bir projenin mutlaka dedicated bir makinada barındırılmasını gerektirir. haa, load balanced ve distributed (az makinalı) bir cloud vardır, o cloud'un bir kısmı oyuna ayrılmıştır, bilemem. ama bir web server'ın 2000 anlık kullanıcı ile ne hale geldiğini az çok biliyorum; oyun şişmese bile, shared acc ise, aynı makinada en azından 100 site daha oalcaktır. Bunların toplamı da anlık 500-1000 kullanıcı garantidir. yani o server çatlamaya ve oluşan çatlaklardan da güvenlik sızdırmaya mahkumdur; deneyimlerimden gördüklerimle... ama elbette 64 cpu, 48 gig ram ve tonla network kartıyla ne olur, bilemem. ;)
skate:
zaten dedicated server kullanıyor world of goo. ancak hostgator'da bu server. daha önce bluehost firması aynı koşullarda "fazla resource yiyorsunuz ülen" demiş bunlara. büyük ihtimalle bandwidth kastediyorlardır. reklama gelince "unlimited resources" demeyi biliyor kepazeler :)
edit: http://2dboy.com/2008/11/18/were-back-almost/
spaztica:
zaten reklam, biraz da elinde olmayanı satma becerisi değil mi? reklama ihtiyacı olan markalar, kendilerini satmak için bazen fazla allayıp pulluyor. bazen paçoz hatunlra da bunu yapıyor, bu sözde makyajın arkasını göremeyenler de yutuyor bu numarayı. doğada bile var bu olmadığın gibi gözükme sanatı...
Hydrogen:
Kirk yilin basi sevimsiz bir baslik attim. Habire yeni entry giriliyor. Iste Hydrogen "salagin biri" demis seklinde. Uyuz oldum ya:) Sanki paso kullandigim bir lafmis gibi bir ambians oldu:)
skate:
"bizim oralarda salağa salak derler" lafından yola çıkarak için rahat takılabilirsin kardeşim :)
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
[*] Önceki Sayfa
Tam sürüme git