Bu Turkiyem neden boyle tabu asigi bir ulke hala anlamis degilim. Byterapers grubunun vatani olan Finlandiya'daki kultur hakkinda, daha kulturu bilmeden nasil bir kinama tavri takilabilir birisi? Pek mantikli gelmedi.
Evet, burada ciplak olmanin hicbir tabusu, kotu yani veya ayip olan bir tarafi yok. Burasi, irk, dil, din, cinsiyet, orientation (Turkce'sini bilmiyorum) ayrimi olmaksizin, herkesin esit olarak yasadigi ve herseyden once kiyafetsiz olarak dogdugu bir ulke. Doganin bana verdigini, zaman icinde dinlerin de etkisiyle olusturulmus ve adina ahlak [morale] denen sacma-sapan kurallara uymak yuzunden kimseden saklamaya niyetim yok. Saunama da plaja da, veya nereye gidersem gideyim, kizli-erkekli ve cirilciplak olmanin tabudan cok, bir ozgurluk oldugunu dusunuyorum.
Benim icin, Turkiye de ayni Finlandiya gibi bir ulke. Herkes esit ve hur, tabii bu sozde boyle. Ama yavas yavas o da degisiyor, Turkiyem de azicik gec de olsa treni kacirmadan ayak uydurmaya basliyor zamana.
Son olarak, bence ortadaki tek sapik, insani oldugu gibi kabul edemeyip, bir takim filtrelerle modifiye etmeye calisandir.