the scene > music

c64 orchestra supremacy performance

<< < (2/4) > >>

Bakkada:

--- Alıntı yapılan: vigo;19795 ---merakım şu ki, muhittin aykut duru adlı kardeşimiz, aka peandos mu peandoas mı, kendisi istanbul'da yaşıyor bir süredir ve bilecik'te yaşarken bile partilere geliyordu... neden 7d8'e gelmedi? bilen varmı? resident üyesiydi kendisi...
--- Alıntı sonu ---

PE&OAS (peandoas) kardesimiz sanirim yogun sekilde calisio...

ssg:

--- Alıntı yapılan: nightlord;19794 ---c64 orchestra'nin muhtesem orkestrasyonlari var (bkz int karete). Fakat c64 orchestra'nin dinledigim butun orkestrasyonlari icinde en kotu olani bu olmus. Canli performanslari da sanirim cok iyi degil. ilk nakaratta flutler detone oluyor. Bende bayagi bi hayal kirikligi yaratti. SID versiyonu bundan iyi bence :)

Tek keman ve tek violinin cok eksik kaldigina katiliyorum. Ama benim kulaklarim asil bateriyi aradilar.
--- Alıntı sonu ---

performans ve kayit kalitesi cok iyi degil evet, mesela daha guclu yaylilar kismina katiliyorum ozellikle girdikleri yerde ama sahsen aranjmana edecek tek kelime bulamiyorum. nefes kesici diyecegim turden bir duzenleme. bence klasik tarzda yorumlama sadece notalarin klasik enstrumanlarla calinmasindan ote, aranjmanin da klasik cizgide olmasiyla alakali. (bateriyi aradim demene ithafen)

ornek verecek olursam metallica sarkilarini piyanoyla bire bir aynen (ve mukemmel) calan bir adam var. hicbir keyif vermiyor. adini bile unutmusum adamin o kadar tiksinmisin kendisinden. midi gibi din don metalika calmis. hatta onde metalika parcayi aynen calarken arka planda orkestra yaylilarla biseyler ekledigi turden aranjmanlari da sevmiyorum cok cheapshot'lar. apocalyptica da ayrica baska bir kayiptir gozumde.

bu yuzden supremacy'nin sid sample'larinin gercek enstrmanlarla degistirilmis halinin bu kadar guzel olacagini zannetmiyorum. klasik yorumlamaya en guzel ornek teskil edecek duzenlemelerden biri olmus.

international karate de guzel ama orada bir yaraticilik gormuyorum zira rob hubbard parcayi zaten uzakdogu normlarindaki bir besteyi sid'le icra ederek yaratmis. hatta rob hubbard'in int. karate ile yaptigi, c64 orchestra'nin yaptiginin tersi gibi bir sey o acidan. bu yuzden orkestral yorumu da reverse engineering'den oteye gitmemis. (sanxion main theme'in orkestral yorumu nasil olur? :)) supremacy gibi ozgun bir eserde durum biraz daha farkli bence. matrix'in hikayesini shakespeare'in anlatmasi gibi.

buna benzer basarili buldugum diger c64 orchestra duzenlemesi de commando high score. (ana temayi o kadar begenmedim)

ssg

nightlord:
yok ben de orkestrasyon konusunda genel tespitlerine katiliyorum. Ozellikle parcayi direk klasik enstrumanlara caldirma veya rock parcanin arkasina keman ekleme seklindeki orkestrasyonlarin ucuzlugu konusunda.

Ama her parca da klasik cizgide orkestrasyona uygun degil. yani benim bu parcada bateri aramamin sebebi, bu parcanin nakaratinin bence guclu bir ritm bileseni olmasi. O bileseni bir cello ile bir kontrbasin "diridiridit" yapmasi veremiyor bence :)

Bateri, gitar gibi enstrumanlarla senfoni orkestrasi beraber kullanilarak yine de cok zengin ve guzel orkestrasyonlar yapilabiliyor yine de (yani senin bahsettigin cheapshot durumlara dusmeden). Su an ilk aklima gelen ornek Polad Bulbuloglu'ndan "gel ey seher" mesela. Ayni sekilde Drey/Demodojo'nun "Drey" adli mp3'u (orjinali Hydrogen'in SID'i) de bence bunun cok cok iyi bir ornegi.

Yani sanirim genelde ayni fikirdeyiz de, Supremacy icin agree to disagree vakasi :)

the_prodigy:
Scenerlar klasik dinliyicisimi oldu.
sanirim bu parca bir C64 parcasi C64 parcasina klasik enst.. yuklemek ve uyarlamak bende hic bir haz uyandirmadi.
ben o kadar yogun bir klasik dinliyicisi degilimdir ama bu parca bende hic
klasik tarzinda klasik dinliyorum diye bir histe uyandirmadi! (neden mi cumleler cok kisa o yuzden belkide yani yaylilardan biri bir basliyicak sen daha bastaki melodiyi sindirmeye calisirken o melodiyi degistirip evirip ceviricek..son notayi vurdugundada BUUM birden butun melodi aklindan aniden gecicek sanki bir sayfa yaziyi okurken tam anlamasanda son satirla beraber butun sayfayi ezberlemek gibi bir his uyandirmali klasik muzik dedigin.. yani benim beklentim bu klasikten.. hatta hayatinda ilk defa bir parcayi dinliyorsan daha calinmadan bir sonraki sekizligi tahmin edebilmelisin)

konu muzikken aklima bir konu daha geldi simdi gelicek partiye jazz,reggea,drum bass junkle, tarzinda bir calismayla biri katildi. parti genelindeki scenerler sid,chip tonlarindan hoslanmaktalar ee tabi kanatimce bu tarz bir parcayla katilan sahisin birinci olma ihtimali daha coktur.

ama diger tarzlardada basarili olan arkadasimiz bu puanlamadan dolayi hirs kaybina ugrar daha iyi bir muzikkalitesi oldugu halde.

bu yuzden sizleri klasik,rock,bilgisayar tarzi disinda tarzlarada ilgi duyamanizi ve bir dinliyici olarak gelistirmenizi oneriyorum.

nightlord:
Insanlar genis bir yelpazeden muzik dinliyorlar. Klasik muzik de elbette dinleyen ve hatta kompoze edenlerimiz var. Klasik muzik bence tek bir tarz da degil. barok ile romantik arasinda veya romantik ile 20.yy arasinda cok cok buyuk farklar oldugunu dusunuyorum. Bu yuzden mesela senin bazi klasik muzik beklentilerinin her klasik muzik akimina uymadigini dusunuyorum. Ayrica sahsen ben bir muzigi dinlerken sonraki 8 olcuyu tahmin edebiliyorsam o benim acimdan hayli negatif bir durumdur. Parca bazi cok klasik paternlere uyuyor demektir. Poplasmis veya arabesklesmis demektir benim icin. Bir parcanin bir hikayeye benzedigini dusunursek, boyle parcalar sonunu bildigin bir hikayeyi okumaya benzer.

Supremacy'ye gelince, bence bu parcanin bazi bolumleri zaten bilakis klasik (barok) bir anlayista bestelenmis. Ozellikle ilk giris ve aradaki interlude bolumleri direk barok kontrapunto onu ileri derece barok bir melodi ile kompoze edilmis. ancak nakarat bence hayli guclu bir rock nakarati. Bu yuzden ben orkestrasyonun barok bolumlerinde yeterince ilginc yenilik bulamazken nakarat bolumlerinde de kaybolan o rock havanin eksikligini hissettim.

Yapilan bir muzigin tarzinin parti compolarda dinleyici kitlesinin genel zevkleri ile ne kadar ortusecegini kontrol etmek cok zor. partiye katilanlara siz su turde degil de bu turde de muzik dinleyin demek gercekci degil bana gore. Ancak genel olarak scenerlarin genis bir yelpazede muzik dinledikleri ve genelde hizli parcalarin parti yarismalarinda daha avantajli oldugunu gozlemledigimizi daha once cesitli yazilarda paylastik sanirim.

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git