the scene > partiler, toplantılar, etkinlikler
Global game jam turkıye
spritus:
--- Alıntı yapılan: skate;20019 ---Daha önceden tanımadığım ve yetenekleri hakkında hiçbir fikrim olmayan 3 kişiyle birlikte 2 coder, 1 grafiker, 1 müzisyen olarak, 48 saatte kişi başı 3+3 toplam 6 saat uyuyarak bunu yaptık, 3. olduk, çok eğlendik.
--- Alıntı sonu ---
skate tebrikler. güzel iş çıkarmışsınız o süre için
skate:
@tesla: Senin oyunun da acayip zevkli gözüküyor, her ne kadar henüz olayı çözüp level geçememiş olsam da :) Level editörü olması da çok iyi olmuş.
@spritus: Teşekkür ederim kardeşim.
m00dy:
--- Alıntı yapılan: skate;20019 ---Daha önceden tanımadığım ve yetenekleri hakkında hiçbir fikrim olmayan 3 kişiyle birlikte 2 coder, 1 grafiker, 1 müzisyen olarak, 48 saatte kişi başı 3+3 toplam 6 saat uyuyarak bunu yaptık, 3. olduk, çok eğlendik.
--- Alıntı sonu ---
skate sizin oyun gercekten cok eglenceliydi tebrikler , bizim grupdada 2 coder+1 grafiker vardi..grafikerimiz cok iyiydi consepti cok iyi oturttu fakat ben diger coder arkadasla pek anlasamadim..Oyunun fizigini is bolumu yapip , parcalamaya calistik fakat ben her yazdigim kodu arkadasa anlatmaya calisinca haliyle yetismedi ve en son sunuyu yaptik :(.gerci cok zevkli ve cok eglenceli bir organizasyondu fakat seneye artik :)
kendinize iyi bakin
m00dy
tesla:
--- Alıntı yapılan: skate;20027 ---@tesla: Senin oyunun da acayip zevkli gözüküyor, her ne kadar henüz olayı çözüp level geçememiş olsam da :) Level editörü olması da çok iyi olmuş.
@spritus: Teşekkür ederim kardeşim.
--- Alıntı sonu ---
Evet, nası bi kötüysek artık. Bir "instructions" bile yazmamışız bir yere :) . Neyse sonradan bitmiş bir versiyon olacak.
Biz ordaki Kırmızı topu yönetiyoruz. Amaç ordaki kalbi almak. Diğer mavi toplar bizi çok seviyor ve hep bize yapışmak istiyorlar. Ama onlar bize yapışırsa biz de ordaki kalbe gidemiyoruz. Mouse ile tepelerine vurdun mu, üzülerek senden kaçıyorlar ama hemen geri barışıp tekrar yapışmaya çalışıyorlar. Ve her mouse tıklaması belli bir enerji alıyor senden. O yüzden mümkün olduğunca az mouse tıklaması kullanarak, ordaki kalbi almaya çalışıyorsun.
W,A,S,D ile bizim topu yönetiyorsun. Mouse 1 ile de diğerlerine tokat vuruyorsun.
skate:
Ben diğer coderla süper anlaştım. Elbette ki sorunlar yaşanıyor zaman zaman, bizde de oldu, kodun bir kısmını baştan yazdık v.s. ancak tüm bu sorunlar bize 1 saat ya kaybettirmiştir ya kaybettirmemiştir. Kazanç ise çok büyük. 2x değilse de 1.7x falan çalıştık. Asla tek başıma aynı sürede aynı işi çıkaramazdım. Ahmet kardeşime selamlar gönderiyorum buradan.
Ben yalnızca coder konusunda şanslı değildim, grafiker ve müzisyen de mükemmel çıktı. Gerçi olaya şaşırmamak lazım, sonuçta hepimiz 48 saate focuslu olarak oradaydık ancak bu kadar mı tekrarsız iş çıkaran adamlar olur.
Müzisyenimiz Alpan'a aynen şunu söyledik baştan. "Bir menü, bir gameplay esnasında çalacak müzik yap, menü biraz daha yumuşak olsun, gameplay müziği biraz daha hareketli olsun. Bir de şu şu şu ses efektlerini hazırla". Bunu dedikten kısa süre sonra hepsi bir bir elimize gelmeye başladı. ılk günün sonlarına doğru çoktan müzisyenin işi bitmişti de diğer gruplara yardım ediyordu. Yine yeni birşeylere ihtiyacımız olduğunda anında yardımcı oldu.
Grafikerimiz Mert ise en kilit isimdi grupta. Oyunun ilk senaryosu benden çıkmıştı ancak onu öyle bir hale getirdi ve öyle şeker görsellerle süsledi ki benim aklımdakinden çok daha tatlı bir iş çıktı sonuçta. Örneğin daha önce hiç height map gibi şeylerle uğraşmamıştı. Ben bir kere ne olduğunu açıkladıktan sonra hemen süper texture ve height mapler çıkardı. Oyundakini kaotik bir görüntü oluşturduğu için tercih ettik ve 3d etkisi epey bir az görünüyor. Ancak oyunun klasöründe yer alan başka mapler de var. Onları denerseniz (png'ye çevirip aynı isimle koymanız yeterli) ne demek istediğimi anlayacaksınız.
Kısacası şans benim yanımdaydı. Ayrıca şu anda aramızda mailleşıyoruz. Yeni oyunlar da gelebilir GGJ'de tanışan bu ekipten. :)
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
[*] Önceki Sayfa
Tam sürüme git