Yok öyle değil. ben uzun uzun yazmaya üşendiğim için başka türlü anlaşılmış.
Benim disketleri kopyalayabiliyordun ama kopyası çalışmıyordu. Kendi yaptığım programlar için tabi.
şöyle çalışıyordu;
1 şimdi ben disketi iğne ucuyla bozuyorum
2 install hazırlayan programım disketi tarıyor ve bozulan alanın yerini, büyüklüğünü tam olarak buluyor. Bunu kodlayarak install programının içine yazıyor. Kurulacak diğer dosyaların datalarınıda geri kalan boşluğa dolduruyor.
3 install programı çalıştığında tüm dosyaları başarılı olarak koplayadıktan sonra, bozuk olduğu kodlanmış alanı kontrol edip gerçekten fiziksek bir arıza olduğundan emin oluyor.
4 denetlemeden geçemez ise 'disket kopya yada bozulmuş' şeklinde bir hata veriyor. vs...
elle bozduğum alanların hiç biri diğeriyle aynı yerde ve aynı büyüklükte olmuyor. Budurum hem bir unique değer üretiyor hemde taklit edilemez oluyor.
Bu kilidi kırmanın tek yolu var, install programını debug edip yaptığım kontrolleri bozmak. Tabi bunu zorlaştıracak birşeyler de yapmıştım.
ucuzdu ve işe yarıyordu.
Ben bu cd ile, adam çok iddialı konuştuğu için 'acaba yeni birşeymi yaptılar?' diye kurcaladım. Buraya kilitten bahsetmek için değil mpeg formatı ile ilgili yazmıştım zaten. onuda basit bir ayarla hallediyorlarmış demek...