Yeni nesil eleştirileri üzerine
ılk 98'de PC'nin on düğmesine basmış(off düğmeside aynı gerçi), ilk defa Win98 işletim sistemi kullanmış biri olarak C64, Amiga gibi geçmişten gelen bir sürü kişinin aldığı o zevki anlamamız oldukça zor. Okuduğum yazılardan, 7Dx, nightshift partilerine çok emek verilmiş ama beklenilen karşılığın alınmaması gençlerin bu partilere ilgi duymaması sizlere baya üzmüş sanırsam. Sonuçta güzel bir scene ruhu yakalamış. Bana göre Turbo ve Vigo temelli bu democu ruhu devam etmeli.
Not:
tr-demoscene bir süredir kayıtlıyım ama şu ana kadar forum bozuk olduğu için yazıları okuyup düzgün cevap veremiyordum. Yani oluşturduğunuz altyapı buna uygun olduğu sürece bu ortama katılmak isteyenler artacaktır.
Not:
Nightshift'in devam etmeyeceğini öğrendim. Üzüldüm. Bundan önceki demolara kayıtsız kaldığım içinde kendime de kızdım biraz. Her neyse..
2003 yılında scg ile tanıştığımızda, Scg illa demoscene yapalım demişti. Bende demo'da neymiş , ben oyun yapmak istiyorum 2D oyunlar (Side Scrolling Shoot-em up, Fighting etc...).
Herneyse o dönem Scg'nin ısrarları ile 2004 7D4 katılmıştık, hemen ıstanbuldan bir HP digital fotograf makinesi almıştım. Olimpiyat stadına ulaşmak için baya uğraş verdik. Sonunda ıssız, sanayi ortamında depo gibi bir ortama geldik. Ben burası nasıl biryer burda bilgisayar vs.. ne işi var diye sormuştum kendi kendime. Sonuçta Scg demosu ile yarışmaya katıldı. Bende bu arada Turbo ile tanıştım. Biraz sohbet ettik oyun geliştirme ile ilgili. Bana eskinden bir oyun için yaptığı grafikleri ve bu grafiklerin hiç kullanılmadığından bahsetti. Vigo'nun dinasorus oyunu yaptığını falan filan. ılk XBox DevKit orda gördüm Spastica XBox'ta bir şeyler yapmaya çalışıyordu hatta onunlada oyun hakkında birşeyler konuştuk. Neyse Skate'de vardı sanırsam ama onunla tanışmamıştık. Hydrogen ile Turbo birbirlerinin ürünlerine laf atıyorlardı. Böyle ortamlara bir ürünle giderseniz güzeldir. Aslında bende o scene bir ürün getirmiştim ama eksik vs.. den yayınlamamıştım.
şimdi o ürünü aşağıdaki siteye koydum download edebilirsiniz yine eksik ozamandan beri uğraşılması ama olsun oynanıyor.
http://www.skywar.org/wiki/index.php/SkyWarBuda demoscene ile ilgilisi yok ama olsun 2004 product'ı..
http://www.skywar.org/wiki/index.php/SWUndergroundÖnceden beğenmediğim bu demoscene olgusu, oyun geliştirme olayını hobiye dönüştürmemden itibaren bana daha güzel gözükmeye başladı. Bundan sonra aktif katılımcı olmaya çalışacağım. Aktif bir şeyler yapmaya çalışacağım. Bir sakatlık olmassa 7D8'e sağlam birşeyler yaparak geleceğim.