the scene > demoscene

opengl demo

<< < (5/5)

Hydrogen:
Ben direk, engine kullanmayin diyorum mesela ;) Ama kil scener degilim..

Infect:
Yorumlar için teşekkür ederim.Bende sizin gibi düşünüyordum tabi genede farklı fikirler görmek iyidir..
sonuç olarak hazır engine kullanılmış kaliteli bi ürün ; kendi motoru ile yazılmış orta halli bi ürün kıyaslananırsa demoscener camiasında hazır motor kullanılana iyi gözle bakılmaz..Ragnor'un dediği gibi düşünüyorum..kötü olsun ama kendin yaz..Zaten bende şu aşamada grafik programlamasında kötüyüm ama çokda eğleniyorum ve memnunum...bazen bişey bilmemekde güzel oluyor..iyi puan alamamış demoları izlemek bile heycan veriyor..
Birde gördüğüm kadarıyla opengl daha çok kullanılmakta..
bir üsdatımızda demo,intro,cractro,demotro vs..demoscene deki bu ayrımları açıklarsa sevinirim:)

skate:
demo: büyük ve genellikle birçok ekran/sahneden oluşan 2d/3d efektler, grafikler ve müzikten oluşan, eğlencesine bazı gizli interaktif öğeler eklenebilse de temelde interaktif olmayan programlardır.

intro: introların temeli logo, müzik ve text scroll içeren ve bir ürünün önüne (genellikle crackler) eklenen cici programlardır. ancak zamanla introlar gelişerek demo kültürü doğmuştur ve bu nedenle demovari introlara da sık sık rastlanır. normalde intro introduction'dan geldiği için birşeyin önüne eklenmek zorundadır. ancak insanlar birşeyin önüne eklemeden de intro yayınlayabiliyorlar. ya daha sonra kullanılmak üzere, ya "yaptım ama kullanan olmadı, ben de yayınlıyorum" mantığıyla, ya da zamanla kavram dejenarasyonundan dolayı "demonun küçüğü = intro" diye düşündükleri için.

cracktro: intro ile eş anlamlı kabul edilebilir. cracklerin başına eklenen introların özelleşmiş ismi gibi birşeydir.

demotro: yok böyle bişi. dentro var ama. dentro da birçok kişi tarafından farklı tanımlanan bir kavramdır. örneğin ben commodore 64'de ara yüklemesiz, tek parça ve küçük demoları dentro diye tanımlarım. ama buna itiraz edenler de çok. gereksiz ara bir kavramdır. uzak durunuz :)

Decipher:

--- Alıntı ---Ragnor'un dediği gibi düşünüyorum..kötü olsun ama kendin yaz
--- Alıntı sonu ---

Ragnor diyor bunu... Gozlerim yasardi. :)

fredi:

--- Alıntı yapılan: Decipher;20310 ---Ragnor diyor bunu... Gozlerim yasardi. :)
--- Alıntı sonu ---

Ragnor demo konusunda her zaman böyleydi :)

Navigasyon

[0] Mesajlar

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git