the scene > demoscene
7D5 Demoscene Party Eylül'de!!!
spritus:
selam nightlord..
önerdiğin şeyler konusunda başorganizatörlerimiz skate ve hydrogen fikir beyan ederlerse daha iyi olacaktır. velakin skate halen tatilde olduğu için kesin bir cevap en erken pazartesi günü mümkün.
şahsen ben de deadline'ın çok geç yapılmaması taraftarıyım (hatırlayacaksın 7d4'ün deadline'ı otobüslerine yetişmek için gitmek zorunda kalanlardan dolayı zevksiz olmuştu). fakat cumartesi gecesi çok erken olur. pazar öğleden sonrası ise projeksiyonla gösterim için kötü, dediğin gibi. yalnız skate'in anlattıklarından hatırladığım kadarıyla parti mekanında karartılabilen bir gösterim salonu varmış. bu durumda pazar öğleden sonrası gayet uygundur. neyse en iyisi skate'i bekleyelim.
bu arada partiye katılmandan en çok mutluluk duyacaklardan biriyim :)
Hydrogen:
Bence compolarin Pazar ogleden sonra olmasi daha mantikli. Cunku Cumartesi gecesi zaten oldukca eglenceli geciyor. Herkes takiliyor muhabbet ediyor felan. Gecen seneki partide en cok cumartesi gecesi eglendim ben:) Eger compo Cumartesi gecesi olursa da partinin Pazar gunu ayagi da biraz sonuk ve heyecansiz gecer.
Ama gecen seneki ve ondan onceki senelerde oldugu gibi compolari cok gece de birakmamak lazim. Compo biter bitmez compo sonrasi keyfini de beraber yasamak icin yeterli zaman olmali. Yani saat 14:00(Hatta cok stuff olursa 13:00) felan compolarin baslamasi icin ideal gorunuyor su anda. Tabii bu yapilacak planlara gore sekillenecek. Ancak emaille katilim icin deadlinei bu sene Cumartesi'ye hatta Cuma'ya cekecegiz. Gecen sene omrumden bir kac yil eksildi transfer-net vs. problemlerinden oturu.
Bir de parti release olan ancak yarismalara katilmayan urunler, Cumartesi gunu gosterilecek. Boylece yarismalar bolunmemis olacak.
Neyse gecmisten ders aldigimiz bir cok nokta var. Bu sene daha tecrubeli bir organizasyonda gorusmek uzere.
skate:
Öncelikle "Döndüm!!!" :)
Spaztica: Bu sene game compo belki de diğer tüm compolardan daha ön planda. Elbette ki katılım az olabilir. Bu tüm compolar için geçerli aslında. Yine de bu sene özellikle "oyun" konusu partide vurgulanacak. Diğer tüm önerilerini dikkate alacağım.
Nightlord: Spaztica'ya yazdığım mail senin için de geçerli. Aslında ben bunu international karate değil de counter strike ile gençlerimize iletmeyi planlıyorum. Counter Strike oynamaya değil codelamaya gelin şeklinde :)
On the fly için deadline kesinlikle ama kesinlikle Pazar öğleden sonra olmalı bence de. En geç 16:00'da gösterim başlamalı. Daha erken olabilir ancak daha geç değil...
Daha yeni geldim. Biraz toparlanayım, yorumlara devam edeceğim.
Ayrıca belirtmeliyim ki forumun bu topicinde yazılan tüm görüşler, kimin yazdığına bakılmaksınız kendi içimizde ve sponsorlarımızla tartışılacak. Beyan ettiğiniz fikirlerin çok iyi bir şekilde değerlendirileceğine emin olabilirsiniz. Ayrıca bizim işimizi de kolaylaştırıyorsunuz, "nerden başlasak?" demeye gerek kalmıyor, maaşallah herşeye değinmişsiniz :)
P.S: Havuz şımarıklık yaptıkları için Resident grubuna kapatılmıştır. Tabii ki kendilerini invitation introyla affettirebilirler. :P
scg:
Hımm bir iki öneri de ben yapiyim.
-> PC compo makinası :
* Üzerinde iyi bir ekran kartı bulunsun (GeForce 4MX SUXX!!)
* Güncel driverlar yüklü olsun
* modern bir işletim sistemi olsun (WinXP/WinXP prof yada Win2k)
Ha bir de eğer yetiştirebilip party e bir demo hazırlarsam şöyle bir talebim daha olacak:
Mutlaka compodan önce compo makinasında ve büyük ekranda demoyu test etmek. Compo makinasında sorunsuz çalışması yetmez büyük ekranda nasıl göründüğü de önemli. Genelde projeksiyon cihazlarının ve dev ekranların gamma tepkileri evde kullandığımız monitörlerden farklı oluyor. Demomun içine bir gamma adjustment kodu koymayı düşünüyorum. Tüm bu testleri kalabalıkta yapmak da iyi olmaz. Compoya katılacak gruplar için bir test günü/saati ve test mekanı gibi bişeyler ayarlanmalı.Compoya kadar grup elemanlarından başka kimse görmesin yani.
Neyse bikaç fikir işte.
Kolay gele.
scg
skate:
Compo makinesi Windows XP Pro olacak büyük olasılıkla. Sebebi ise şu yeni "Windows XP only 4KB demo" tribi :) Ben her zaman ki gibi olaya sıcak bakmasam da partyde bu tür katılımları desteklemek için Windows XP işletim sistemi kullanılacak.
Ekran kartına gelince, elbette ki iyi bir ekran kartı olacak. Ancak ekran kartı ne olursa olsun önceden sayfadan duyurulacağı için, o ekran kartının desteklemediği advanced bir özellik kullanıyorsanız bundan vazgeçmeniz gerekebilir. Şahsen planım ekran kartı manyağı olmuş ve 2 ayda bir ekran kartını upgrade eden arkadaşlarımdan birininkini söküp compo makinesine takacam :P Bir diğer ihtimal ise konuyu birijik sponsorumuza iletmek :)
On the fly katılımlarını Cumartesi günü tamamlayabilirseniz, bırakın önceden hazırlanmış stuffları, on the fly katılımları bile önceden projeksiyon aletiyle test edebilirsiniz. Pazar sabahın ilk ışıklarıyla da on the flylara bir kıyak geçebiliriz. Ancak party programını bozmayacak şekilde...
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
[*] Önceki Sayfa
Tam sürüme git