bir tatile gittik, ne muhabbetler dönmüş.
arkadaşlar, çoğumuz günümüz PCleri diye ifade edebileceğimiz bilgisayarlardan önceki platformlardan geliyoruz. yani 2009'da Atari, Commodore, Amiga, Amstrad, Spectrum kullanmak legal de PC'de realmode kullanmak illegal mi? bunun ne sakıncası var? modern hardware ve işletim sistemlerinde çalıştırmak için binbir türlü takla atmak gerekir ya da bu bile yeterli olmaz. Ancak eski PC'lerini saklayanlar, eski Commodore 64'lerini saklayanlar gibi bu programları çalıştırabilir. Kısacası "bu devirde PC'de bu yöntem kullanılır mı?" diyenlere scene'in "devir"den bağımsız bir olgu olduğunu ve böyle kalması gerektiğini hatırlatırım.
Hannibal arkadaşımız realmode kullanarak kaliteli bir ürün yayınlayarak Breakpoint gibi bir partide demo, oyun ya da benzeri bir compo'da derece alamayabilir ancak belki de birkaç seneye bu tür kullanımların azalmasıyla wild compo'da derece alabilir. Bu biraz işin espirisi ancak yanlış noktalara takılıyorsunuz. Hannibal herhangi bir iddia ile ortaya çıkmış olsa eleştiriler yerinde. Ancak "bir dil üzerinden kendi türkçe kütüphanemi oluşturup bununla da bir uygulama geliştirmek istedim" demiş ki bunu da birebir yapmış. Eline sağlık kardeşim.
Bundan sonraki projelerin için ben de diğerleri gibi modern bir library kullanmanı öneririm, yalnızca "tavsiye" olarak.