the scene > demoscene
Hala Scener olan var mi?
skate:
"bence decipher katiyen c64 ogrenmeye falan zaman harcamasin istemiyorsa. Bu verimli degil, shader ogrensin, oo ogrensin, C++'in dibine vursun"
%100 katılıyorum
"Dolayisiyla su an 2009 yilinda PC'de demo kodlayacak birisinin C-64 bilgisinden nasil faydalanacagini goremiyorum"
tam olarak katılmıyorum. elbette ki kastedileni anlıyorum. mesela MMX'lere kadar integer math ön planda olduğu için eski platformlardan gelenler avantajlıyken (integer kullanarak her tür matematiksel işlemi yapmayı öğrenmeye zorlandıkları için) MMX sonrası git gite bu avantaj silinmişti. Shader 4'e geldiğimizde benzer bir durum burada da yaşandı. ancak tam olarak katılamadığım nokta şu ki shaderlar bence hiç hafife alınacak konular değil. günümüzde bazı demolar "300 shader efekti kullanıldı, 500 shader efekti kullanıldı" v.s. diye reklam yapıyor. Elbette ki o efektlerin birçoğu aynı anda kullanılıyor demo içersinde. ışte bu noktada optimizasyon yeteneği işin içine giriyor. Eski platformlarda *mecburen* bu işleri öğrenmiş birisiyle "şu anda 3 FPS çalışıyor ancak nasılsa yeni ekran kartları bunu daha hızlı çalıştırır" mantığındaki birisini aynı kefeye koymam ben. Her old school programcı optimize kod yazar ya da her new school programcı yeterli optimizasyonu yapamaz demiyorum. Dediğim şu ki sabit limitler yüzünden programı optimize etmeye zorlanmış kişiler ile böyle bir zorunluluğu olmayan, daha çok para vererek daha hızlı render imkanı bulunan kişiler arasında genelleme yapıldığında doğal olarak bir fark bulunacaktır. Bu 2009 ve takibindeki epey bir yıl için geçerliliğini koruyacaktır. Taa ki donanımların gelişim süreci optimum noktaya ulaşana dek.
flexi:
Konunun ortasina bodof diye dalmak gibi olacak amma:
Anes ilen beraber birtakim dirilme cabalarimiz mevcit efendim.. Kim bilir belki gun gelir muzik bile yaparim yeniden :)
tesla:
--- Alıntı yapılan: flexi;21169 ---Konunun ortasina bodof diye dalmak gibi olacak amma:
Anes ilen beraber birtakim dirilme cabalarimiz mevcit efendim.. Kim bilir belki gun gelir muzik bile yaparim yeniden :)
--- Alıntı sonu ---
vay angaralı koçlar :) ... bakın bu çocuklar çok tehlikeli, söylemedi demeyin. ;)
nightlord:
--- Alıntı yapılan: flexi;21169 ---Konunun ortasina bodof diye dalmak gibi olacak amma:
--- Alıntı sonu ---
aman flexicim, sen dal bodof diye lafi mi olur... siz dirilin de yeter ki ;)
vigo:
ulan glance memberları... nisan-mayıs-haziran-temmuz-ağustos... sikicem hala bitmedi product?
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
[*] Önceki Sayfa
Tam sürüme git