the scene > demoscene

Bronx röportajı

<< < (3/9) > >>

nightlord:
elite'den line algoritmasi araklamak kadar gerzek bir suclama olamaz C64 scene'inde. C64 te vektor algoritmalari, hele de line algoritmasi gercekten de cok degisik sekillerde yapilamaz, Benim bildigim kadariyla tarih boyunca c64 demolarinda kullanilmis toplam uc temel line algoritmasi vardir bunlardan da ikisi birbirine benzer (fixed point slope toplamasi yaparlar) ucuncusu de bresenham'dir. Elbette her demoda bu uc algoritma bire biri ayni sekilde kullanilmaz, ufak tefek noktalarda farkliliklar vardir ama "algoritma" asagi yukari aynidir. Yani gercekten de c64'te bi line algoritmasina kesin olarak bilmeden "bu rip galiba" demek cahillik olur. Bunu iddia eden adamlarin o donemde yazdiklari diskmag yazilarina bakmak lazim gercekten elle tutulur deliller vermisler mi diye?

Ayrica genellikle c64'te vektor ve math efektlerini monitor ile disassemble edip riplemek kol gibi zor bir istir. Hatta simdi bir tahminde bulunacak olsam 90 baslarinda mevcut kartus monitorleri ile elite'den line algoritmasi riplemekten, universitede matematik okuyan bi adamin line algoritmasi yaratabilmesi olasiligini daha yuksek goruyorum.

vigo:
yazılanları tam okumadım ama geçmiş zaman, ben de net hatırlamıyorum... zaten demo release olup bitmişti, contact'lar götte patlamıştı, aradan aylar geçmişti, sonra bu "line çizme" olayı bi mag'de çıkmıştı... mephy ile beraber "hasssiktir" olup, mad-master-prince üçlüsüne sorduk "baba naaptınız? ne iş? doorumu bu?" şeklinde... onlarda ;

a - elite'den aldık
b - uridium'dan aldık ( niyeyse aklımda böyle kalmış emin diilim )

netice , "???? oyunundan aldık line çizdirmeyi" demişlerdi... ama bu , arkadaşların line çizdermeyi bilmemesinden dolayı diil, sadece optimize ya da hazırda var, zaten o an için başka nasıl line çizilebilirki? mantığındaydı... ki master/ex-zombie boys tanıdığım en baba coder'lardan hatta kadem ibnesiyle aynı seviyede sağlam adamlardan biriydi... ( 1990'lı yıllar itibariyle c64 scene ) keza mad'de süper adamdır, hiç unutmam adam ezbere sin tablosu yapmıştı bana filan... yani mevzu bu...

keza, STUFF'ı iştir kişinin lafa bakılmaz, RELEASE'e bakılır... "Midnite Movie" %100 TÜRK product'ı olarak tüm c64 scene'ine ayarı vermiş, götlerine sokmuştur sevgili yabancı scener kardeşlerimin... türkler sadece tren istasyonlarında çalışan ya da çöp toplayan adamlar diildir, gerekirse demo-compo'da da ayarı verir (:

ha bu arada, fuckings to GLANCE... NEREDE LAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAN demo????????? BP2010'da mı release olcak?

vigo/bRONX^ZOMBiE BoYS since 1988

spritus:
vigo kanka tarzına hastayım ya :) büyüyünce vigo olucam ben :P

nightlord:
hahahahaha vaaaay. elemanlar kasip oyundan rutini, sagini solunu yamultmadan ripleyebilmis ha. vay anasini :) ben hala kendileri yazsalar daha kolay olurdu gorusundeyim.

Bu adamlarin bir nesil turk c64 coder'inin yetismesinde buyuk emek sahibi oldugunu da unutmamak lazim :)

Glance, konusunda artik "coming soon" demenin bi anlami kalmadi. hakkaten demoyu cikartmak cok daha anlamli olacak haliyle :) Coming soon

nightlord:

--- Alıntı yapılan: vigo;21700 ---...ki master/ex-zombie boys tanıdığım en baba coder'lardan hatta kadem ibnesiyle aynı seviyede sağlam adamlardan biriydi... ( 1990'lı yıllar itibariyle c64 scene ) keza mad'de süper adamdır, hiç unutmam adam ezbere sin tablosu yapmıştı bana filan...
--- Alıntı sonu ---

Ey sevgili Turk scene'i ve tarihi boyunca bu scene'in kiyisindan kenarindan gecmis herkes...

Iste Vigo budur. Yukaridaki quote'da bu adamin, her scener'i nasil yaptigi islerle degerlendirdigi, ve anlasmazlik yasadigi insanlarin bile nasil hakkini verdigini, dolayisiyla nasil altin bir insan oldugunu birkez daha goruyoruz. Vigo'ya laf edip de onun yuzunden partilere gelmediginii iddia edenler umarim bu quote'u gorurler.

Daha once de soyledim Clq veya bir baska Turk grubu bugun demo yapip bp2010'da derece alsa, buna herkesten cok Vigo sevinir. Wisdom'la bi sohbetimizde bahsetmistik bundan. Wisdom soyle demisti. Dunyada cok az insan arkadaslarinin veya vaska Turklerin basarilarindan bu kadar cok miktarda, temiz ve kiskancliktan arinmis bir cosku duyabilir.

Dunyada bu adamdan bir tane var. Buyuksun :)

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git