the scene > demoscene

Bronx röportajı

<< < (4/9) > >>

vigo:
me love you longtime!

ref:
banada bu rip hikayesi uydurma gibi geldi. Yani birşeyi gizlemek için yabancıların uydurduğu bişey,altında başka bir sebep olmalı ("çekememe" bunlardan biri olabilir pek ala)

Fakat hak vermek gerek, demoları izlediğimde MM'nin son iki part'ının süperliği  keza border açan oralarda dinamik scrollar yapan bölüm etkileyiciydi.

Fakat abazomania'daki bilardo oynayarak scroller yazan, akılları sadece kızlara çalışan tiplerin bu yeni demoyu yapabilecek motivasyona ve yetiye sahip olmadıklarını görmüş, "Hasktir la, bunlar gidip profesyonel birilerine yaptırmışlar bunları" diyip tükaka yapmış da olabilirler. Ayrıca MM'de ciddi bir uslup ve samimiyet farkı var. Abazomania acaip sempatik bir demo, lakin coder'lar "bizden biri". MM'de ise iki kelimenin biri "Ben". Bir scene "biz"liğinden bahsedilmiyor. Amaç ayar vermek, dışardakileri ötekileştirmek gibi. Bu da bir tepki doğurmuş olabilir, kıskançlık ve ayar almış olmanın verdiği gazla da iletişimi kesmiş olabilirler.

kris:

--- Alıntı yapılan: nightlord;21703 ---
Daha once de soyledim Clq veya bir baska Turk grubu bugun demo yapip bp2010'da derece alsa, buna herkesten cok Vigo sevinir.
--- Alıntı sonu ---

clique'tekilerin çok zikindeydi vigo'nun sevinmesi.
vigo gariban mı, sevindiriyoruz yoksa sen onu noel baba mı zannediyorsun? ya da sen polyanna mısın nesin?

ben hayatımda vigo kadar kompleks yumağı sorunlu bir insan daha görmedim. 15 sene önce böyleydi. şu an nasıl bir insana dönüştüğü umurumda değil. clique elemanlarının da umurunda olduğunu düşünmüyorum.

15 sene önce aldı eline hala bitmedi lak lak mnakoim.

coze:
ya bu scene ve arak yapma iliskisini tam cozemedim. mesela amiga'da bir demo vardir, nerve axis'in relic adli demosu. muzik dupeduz Future Sound of London'dan arak. Ve info'da filan da hic bir sey belirtilmiyor. ama =Amiga%20AGA&type[]=demo&order=thumbup]pouet'te amiga demolarini thumb up'a gore siralayin, bu demo ilk sayfada gelir. ve bu arak olayi bilinen bisi, comment'lerde filanda geciyor. ama kimsede takmiyor. tabi relic ve MM cikis zamanlari cok farkli, dolayisiyla arak olayina bakis acisi degismis olabilir, veya muzik araklamak cok muhim bir olay degildir de, code arak olmasi daha onemli bir durum olabilir, bilemiyorum ama samimiyetsiz geldi bir an scene'in boyle alakasiz tepkiler vermesi. tabi pouet'ten asagi kasimpasa diyen abilerimde olabilir onlara da saygim sonsuz :p

[ame]http://www.youtube.com/watch?v=jbsp-wTYx-U[/ame]
[ame]http://www.youtube.com/watch?v=F-l8jFVscEM[/ame]

Hydrogen:
Kris: Attigin post da 15 sene onceki laklak'in, bir 15 sene daha bitmeyecegini gosteriyor.

Coze: Bu arak konusu yanlis anlasilmasin (Sen yanlis anladin demiyorum, sadece genel olarak, okuyan birinin yanlis anlayabilecegini dusundum). Bahsedilen sey, 19 sene oncenin demo scene ahlaki:) Ve 19 sene once yapilabilen araklama islemi de, su zamanda yapilabilecek araklamalarin kiyisindan gecmez. Zaten her sey 19 sene onceye gore, bir acidan daha kolay bir acidan daha zor. Teknik imkansizliklar yok. Buna karsin, bir demoya harcanmasi gereken zaman, 19 sene oncesinin bir kac kati.

Kisacasi, calma cirpmayi gerektirecek bir durum yok artik (Araklayan girladir gene o ayri). Line cizdirmek, vektor bastirma vs. gibi bir sorun da yok Pc'de mesela. Ekran kartinin ozellikleri vs. bir ton seyi kullanma, yillar once tartisildi ve su anda scene'de gayet kabul goren seyler. Zaten ekran karti ureticileri sagolsun library'den bol bir sey de yok. Ac, oku, ogren, uygula, kendi yaraticiligini kat.

C64 scene gibi kati scene'lerde ise, artik her sey daha da kati:) Eskisi gibi yuzlerce stuff cikmadigindan, cikan her demo vs. eger iddiali ise, incik cincik inceleniyor. Ha cifte standart hala mevcut degil mi? Tabii ki canim:)

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git