the scene > demoscene
Bronx röportajı
skate:
@mtahta: foruma hoşgeldiniz. bilginiz olsun diye söylüyorum, hitman kullanıcı adı kullanan bir üye mevcut değil. üye olurken başka bir problem yaşanmış olduğunu sanıyorum. dilerseniz username'inizi hitman'e çevirebilirim. habersiz yapmadım yoksa login olamazdınız. :) eğer değiştirilmesini istiyorsanız bana onay verdikten sonra kullanıcı adınızı değiştireceğim. bir dahaki girişinizde eğer giriş başarısız olursa hitman'i denersiniz.
ref:
--- Alıntı yapılan: Hydrogen;21713 ---Ha cifte standart hala mevcut degil mi? Tabii ki canim:)
--- Alıntı sonu ---
Bundan kurtuluş yok. Çünkü scene'de yeterli aydın yok. Birkaç gruptan destek gelir, diğerleri topa tutar, "aslında şurayı şöyle yapsalardı daaha iyi olurdu, cahil bunar" falan diye.
Avrupa'da milliyetçi altkültür hortlamış durumda, bu aralar daha bir belirgin.
skate:
Scene'in kökeni, doğuşu "çoluk çocuğun" bir araya gelip crackler yapması, intro kodlaması ve birbirlerinin gruplarına bok atması değil midir? Niye scenede aydın arayalım ki, işin özü şimdi 30-40 arası olan o çoluk çocukların aynı davranışları devam ettirmesidir. Aydınlar çıkacaksa yeni jenarasyonlardan çıksın (ki bence o da gereksiz), eski jenarasyon o çoluk çocuk ruhunu korumalı bence.
Ben scenede hiçbir zaman adalet aramadım. Yabancıların bizim kaliteli ürünlerimize laf atmasından şikayet etmenin anlamı yok, hatırlarsanız bu foruma takılan bazı şahıslar da zamanında kişisel meselelerden dolayı (mesela partide kendi ürünü beklediğinden kötü derece aldığı için) daha üst sıralardaki ürünlere bok atmışlardı. Yani Türk, yabancı farketmez. Çocuk ruhlu olduğumuz sürece bu işler böyle süregelir, gelecek. Bu benim hoşuma bile gidiyor açıkçası. Avrupa'daki son zamanlardaki akımın adı da milliyetçilik değil "çocukluk".
ref:
--- Alıntı yapılan: skate;21815 ---Scene'in kökeni, doğuşu "çoluk çocuğun" bir araya gelip crackler yapması, intro kodlaması ve birbirlerinin gruplarına bok atması değil midir? Niye scenede aydın arayalım ki, işin özü şimdi 30-40 arası olan o çoluk çocukların aynı davranışları devam ettirmesidir. Aydınlar çıkacaksa yeni jenarasyonlardan çıksın (ki bence o da gereksiz), eski jenarasyon o çoluk çocuk ruhunu korumalı bence.
değil "çocukluk".
--- Alıntı sonu ---
tabii, eğer scene'in özü buna dayalı diyorsanız korunması mantıklı olabilir.
Yine de (bence) scene bizimle beraber büyüyor ise, ve bizler artık çocuk olmadığımıza, çocukken takıldığımız birçok şeyi açıklayabilecek hale geldiysek, scene'de bizlerden oluşan birşey ise, biraz olgunlaşmasında bir zarar yoktur.
skate:
zaten bu topici baştan sona bir daha okursan aralarda ne kadar olgun mesajlar atıldığını göreceksin, özellikle vigo'nun mesajına dikkatini çekerim. ama bu vigo'nun çocukluktan gelen taşkın ruhunun kaybolduğu değil olgunlaşma süreci sonunda bunu dizginlemeyi bildiğini gösterir. yarın öbürgün başka bir konuda yine ortaya çıkacaktır o ruh. ben de diyorum ki o ruhu korumalıyız. yoksa gidip arkadaşınızın oturacağı yere pasta koyun demiyorum. :)
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
[*] Önceki Sayfa
Tam sürüme git