the scene > 7dx

7D9 Demo Party Web Sitesi Açıldı

<< < (7/10) > >>

Alcofribas:

--- Alıntı yapılan: hades;22030 ---gerçek makinam var ama pc den makinaya aktarma denemeleri yaptığımda sonuç alamadım.
--- Alıntı sonu ---

Sen nasıl denedin hiç bahsetmemişsin ama, benim hemen aklıma daha önce başarılı bir şekilde kullandığım şu metot geliyor:

1-) Ses kartı line-out çıkışına kayıt özelliği olan basit bir teyp Mic veya Line-in girişinden bağlanır.

2-) 1 adet winTZX v0.9a alınır.

3-) Dosya olarak ilgili tap, tzx, ıvır kıvır neyse artık o gösterilir.

4-) Daha önceden bağladığımız teybimizin record tuşuna kibarca basılır. Tabii içinde boş bir kaset de olacak diye yazmıyorum artık, yoksa ayıp olur.

5-) winTZX v0.9a programında da Play tuşuna basılır. Gümbür gümbür audio olarak kaydolur.

Bunu birkaç kez kullandım. Sorunsuz bir yöntem.

Kıssadan hisse: winTZX muhtelif emu formatlarını PC ses kartından gümbür gümbür çalmaya yarıyor. Ve evet ben bazen sırf zevk için mp3 dinler gibi header dinlerim :)

hades:
@Alco
şimdi gelelim nasıl yapamadığım bölümüne. Pc'nin "line out" çıkışını evdeki çift kasetli müzik setinin "line in" girişine bağladım. Ancak kayıt yapacağım teyp bölümünde mekanik arıza olduğunu görünce bir şey yapamadım. Kasedi koyduğumda bantı sarıyor ve kırıştırıyor. 1-0 yenildim.
Aklıma gelen ikinci yol ise Spectrumun teybinden çıkan kabloları takip ederek uygun yeri bulmaktı. Bağlantıyı yaptım ve emu ile yükleme yaparken 1084'den sesi duydum. (spectrum RGB olarak 1084'e scart üzerinden bağlı, ayrıca ses çıkışıda 1084'e uygun şekilde)
Ses seviyesini değiştirerek birkaç deneme yaptım ama olmadı.
Birazdan şema takibi yaparak uygun bir yer bulup Wintzx'i deneyeceğim. Olmazsa bir yerlerden teyp bulacağım artık.

(Bu arada dün bilgisayar resmen göçtü. Formatlama yapmadan xp'yi yeniden kurdum ama desktopta ne var ne yok gitti. Son bir gayretle ara sıra çalışan diğer hdd'den "GetDataBack for NTFS" programını kurup kaybolan masaüstündeki işime yarayan klasörleri geri alıp yedekledim. Kısacası son anda 7d9'a eli boş gelmekten kurtuldum.)

@Skate:Eğer 1-2 gün içinde birşey elde edemezsem sana yollarım.

(Hades konu başlığında saparak yazdığı mesaj sonucu forum yöneticilerine yakalanmamak için hızlı ve sessiz adımlarla ortamdan uzaklaşır.....[Z80 vs 6510 :)])

Alcofribas:

--- Alıntı yapılan: hades;22037 ---@Alco
(Bu arada dün bilgisayar resmen göçtü. Formatlama yapmadan xp'yi yeniden kurdum ama desktopta ne var ne yok gitti. Son bir gayretle ara sıra çalışan diğer hdd'den "GetDataBack for NTFS" programını kurup kaybolan masaüstündeki işime yarayan klasörleri geri alıp yedekledim. Kısacası son anda 7d9'a eli boş gelmekten kurtuldum.)
--- Alıntı sonu ---

Geçmiş olsun diyelim ama bu yazdıkların bana déjà vu yaşattı. Sanki şu başlıkta yaşanmıştı gibi geldi :) . şimdi yolda biri mikrofonu suratına dayayıp "evet sevgili hades 2009 sana ne getirdi ve 2010'dan beklentilerin neler" babında bir yaklaşımda bulunursa ne diyeceksin? Misal şöyle olabilir mi?

hades: Açıkcası 2009 bana 2 göçüntü getirdi. GetDataBack for NTFS ile ilişkimi daha ileri bir boyuta taşıdım. 2010'dan beklentim ise stabil bir sistem ve mutlu yarınlar...

Neyse, belki şu +2 service manual işine yarar. Hatta sen şuraya komple bak.

Bir de yanlış hatırlamıyorsam teyp ve ses kartı arasındaki kablonun mutlak surette mono olması lazımdı. Atari, Commodore, Amstrad ve Spectrum kasetlerini bu şekilde transfer ederken bir tanesi kıllık çıkarmıştı. Tanıdığım tek kıl Sir Clive olduğuna göre speccydir muhtemelen...

Not: DivIDE bir tane memrah'da var ama o Ankara'da ve partiye gelecek mi bilmiyorum. Bir tane de ıstanbul'da kerameti kendinden menkul birinde var ama ondan da iş çıkmaz. Yani sen bu işi çözmeye bak bence.

Not2: Boş teyp kaseti ve bu işler için uygun teypleri görünce bir kenara atmak lazım.

Not3: Benim malzemelerin çoğunu kolileyip valideye yolladım. Yoksa 2 dakikada hallederdik bu işi. Yine yaparız ama partiye kadar hiç vaktim yok maalesef.

skate:
@Alcofribas: "DivIDE bir tane memrah'da var ama o Ankara'da ve partiye gelecek mi bilmiyorum" zoooooorttt!!!! kaybettiniz. doğru cümle "Aaaa, sevgili arkadaşım Memrah belki partiden bihaber olabilir ya da partiye gelme konusunda tereddütleri olabilir. Derhal kendisini arayıp partiye davet etmeliyim" olacaktı. :)

Alcofribas:
Parti konusunda bihaber veya tereddüt içinde olanlarla prensip olarak görüşmüyorum! :)

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git