the scene > 7dx
7DA ile ilgili hatırlatma
devreci:
bişeye yaramayan dandini demoları değerlendirmek için süper fikir :) bide şöyle
ara geçişlerde cam kırılması veya flash patlaması gibi efect yapılırsa hayran bırakır . ama 2k yapmak lazım çünkü 4k da elevated gibi demoların yanında bizim demomuz gaz sızıntısı gibi kalır :D
bence 256 bytı bırakma ,winde demo yapmak çok zor iyi grafik, ses , lazım bence o kadar emeğe oyun yapmak daha mantıklı az kişiyle ne kadar iyi yaparsan yap 256b tube yi geçemeyeceksin en iyisi kaliteli 256 b demo winde ise oyun yapaarsan emeklerin boşa gitmez
Hydrogen:
Basladigin kac tane oyunu hakki ile bitirdin? Ve bu oyunlari kac kisi oynadi-oynuyor?
Bu iki sorunun cevaplari seni tatmin etmiyorsa, demo yapmak cok daha mantikli emeklerinin bosa gitmemesi acisindan.
Iyi bir demo yapmakla (min 3 kisi, 6 ay), ortalama bir oyun yapmak (min 10 kisi X yil) arasinda oldukca buyuk bir fark mevcut.
Her neyse bu konu ile ilgili, Nightlord'un uzun uzun yazilari vardi.
Ha ben oyun yapamadigim icin mi demo yapiyorum? Hayir, demo yapmak-yapmaya gayret etmek, iyi demolari izlemekten keyif almak, onlari izlerken kendi verebilecegin karsiligi dusunmek ayri bir tutkudur. Aldigin zevk cok baskadir. Demo yapmak oyun yapmanin alternetifi degildir zaten.
Sadece Pc'de visual codingle ilgilenenler icin demo yapmak, oyun yapmaya gore daha mantikli bir secim olabilir.
paradox:
Bende ne zamandır kod kasmıyordum..Bugün başladım..
Yine oyun yapacağım ama kaçmayınn:D
spritus:
@paradox : belki daha önce söylendi ama sen iyi bir tasarımcı tarafından yönlendirilirsen gerçekten güzel demolar ortaya çıkarırsın. yaptığın demolardaki efektler çok güzel, sağlam görseller ama efektleri dümdüz ardarda gösterince güzel demolar çıkmıyor ortaya. umarım öyle birini bulursun veya kendini bu konuda geliştirirsin. sana tavsiyem yapılmış sağlam demoları izlemendir. özellikle tbl'nin demoları bu konuda mükemmel.
paradox:
bu sefer yeni bi sayfa açtım..(main.cpp:D)..
Yani baştan savma olmuyacak kaliteli bi demo yapmayı düşünüyorum ve bu sefer bikaç kişiye danışıcam benim göremediğim eksileri gidermek için..
Ama önce oyun yazıcam..ınsanı rahatlatıyor çünkü..Demo yapmak ise yoruyor:S
Herkese şimdiden kolay gelsin.Bu sene ürün yapanlar gene yapar umarım.
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
[*] Önceki Sayfa
Tam sürüme git