devreci sen demoscene'de kac kisi oldugunu dusunuyorsun. yani bekledigin tepki 2000 falan miydi
genelde 256 bayt bir urun icin gayet iyi miktarda tepki almissin. 50 - 60 falan normal bi rakam. (arkadasinin ekledigi 50 yi cikarinca)
256 bayt biraz egzotik bir dal. seninkiler gibi iyi kodlanmis olanlari izleyip yorum yapanlar genelde begenecektir. Pek cok kisi de 256 bayttan beklentisi cok dusuk oldugundan onemseyip izlemeyecektir. Mesela ben sen Turk oldugun icin seninkileri izledim ama normalda baskalarinin yaptigi 256 baytlar pek umrumda olmaz ve izlemem. 4K'lari bile cok buyuk partilari kazandiklarinda ancak izlerim. Normalde PC'de pek cok insan oncelikle demo ve 64k kategorileri ile ilgilenir.
daha cok tepki almak istiyorsan daha buyuk urunler yapmalisin, 4K, 64K veya ful demo gibi.
Ayrica 100'lerce tepki almayi bekliyorsan, bunun icin adinin bir marka olmasi gerekiyor. Adini marka haline getirebilmek icin de yillarca cok sayida kaliteli urun cikarman lazim. Demoscene'de bir urun yapip super unlu olmus kimse yok.
Sonucta herkes her urunu indirip izlemiyor. ne zaman ki adin marka haline gelmeye basliyor, ondan sonra senin urunun ciktiginda insanlar hucum edip izlemeye calisiyor. Farbrausch'un urununun bu kadar begenilme sebeplerinden biri bu.
Demoscene'de yaptigin bir urun bekledigin tepkiyi almadiginda (ki seninkiler gayet iyi tepki aldilar) yapman gereken "ben gidiyorum bu diyarlardan" demek degil, gaza gelip daha iyi demolar yapip milletin gozune sokmaktir
Tabii birakmak istersen sen bilirsin. Ama ben de senin urunlerine bakip kendi kendime "hmm belki 7da'da bana rakip olabilecek dise dokunur biseyler cikarabilir... guzeeeeel " diyordum tam haberin olsun