Snapshot'u işyerinde daha 2 kez izleyebildim. Aklımda yer eden bölümlerini ve ilk izlenimlerimi yazmak istedim. Çünkü bu büyük bir iş olmuş çok iyi demo vs. ile geçiştirilecek bir olay değil
Ben kısa da olsa diğer arkadaşların da demo hakkında yorumlarını okumak isterim.
Neyse demoya geçersek ilk olarak söylemeliyim ki, Herşey bir yana bu demonun müzikleri bir yana diyorum. Sadece ilk part'ın müziği bana göre o part'a biraz iyi kaçmamış gibi gelsede sonrasında müzikler o kadar şahane ve demoya uyumlu ki insan dinlemekten ve seyretmekten bıkmıyor. (Tabii daha 2 kez dinlememin bu yorumda etkisi varmıdır bilemem ,)))
Müziklerden bahsetmişken disk değiştirme bölümündeki müzik favorim diyebilirim.
Girişteki Mono Surround esprisi ile demo güzel başlıyor. Giriş kısmı Glance'in Living de olduğu gibi iyi becerdiği kısımlardan biri olma özelliğini halen koruyor. Yine güzel bir giriş ve hoş bir kaykay animasyonu ile olaya giriyorlar.
Dalga efekti ve ıstanbul manzarasının filme alınması yine akılda kalan güzel bölümlerinden. Daha sonraki vector loop mu desem
nasıl tanımlasam işte o part benim en beğendğim partlardan bir tanesi. Ekrana bir tane nokta çizdirmek için nelerin yapıldığını bilen her bir kişi için o part'ı izlemek bence ayrı bir zevk oluyordur.
Disk değiştirme ekranının grafiği ve müziğiyle kalbimizde herzaman ayrı bir yeri olacağını belirterek diğer partlara da biraz girmek istiyorum ,)
Ayrı bir orjinal fikir olan greetz partı için söylenecek fazla birşey yok bence dizayn olarak çok dikkat çekici. Güzel bir fikir ve uyum...
Dünya rekoru olan vektör partı yorumlara göre en çok beğenilen part olmuş, sonuçta c64 ekranında smooth ve yüksek çözünürlükte cube vb. şekiller dönüyor... zaman zaman kişisel olarak kübe karşı bir fetişim olduğunu hissediyorum. Küplü introları beğeniyorum, kübün her çeşidini seviyorum... bilemiyorum
Bunu da sevdim sonuçta...
Kelebek kız resmi ve müziği yine demodan ilk etapta hafızamda kalan ve beğendiğim kısımları. Ve son olarak son part ta demonun vurucu kısımlarından. Yine effect in müzikle uyumu için bayağı bir uğraş verildiği ve bunda başarılı olunduğu gözüküyor.
Snapshot'ta ilk gözüme çarpan hassasiyet demo ile müziklerin uyumu.
Sonuç olarak Glance dünya çapında ses getiren bir işe daha imza attı. Herkese tebrikler. Partların creditlerini tam olarak inceledikten sonra ve Glance yorgunluk atıp demo hakkında bize daha teknik bilgiler verdikten sonra demoyu daha detaylı inceleme fırsatımız olur diye düşünüyorum..