Buna benzer trendlere ben de zaman zaman bakarim. Burada bu arkadasimiz yine cracker agirlikli gec 80 erken 90 doneminden oldugu icin o doneme ait datalara daha romantik baglilik hissetmis
Mesela crack one-file demo ve demoyu ayni grafige koymak nasil bi mantiktir bilmiyorum. demolari bi grafige koy ve onun detayini goster bana grafikte. crack sayisinin tepe noktasi o grafigi tamamen okunmaz hale getirmis
Ve hepsinden onemlisi kalite'ye dair bir data yok bu calismada. Bence daha onemli olan data mesela urunlerin kalite histogrami. (csdbdeki oy score'u bi indicator olarak kullanilabilir mesela). Ornegin gec 90'lar ve 2000'lerde demoscene'de toplam demo sayisi asagi yukari sabit kalirken, ortalama urun kalitesinin arttigini savunabiliriz.
Tabii bu getirdigim elestirilere ragmen bu ilginc bi calisma olmus. Ben de begenmiyorsam, kendim istedigim gibi, istedigim datalari csdbden alip yayinlayabilirim. O bakimdan bazi yonlerden eksik bulsam da ilginc bi calisma olmus diye tebrik ediyorum Mr. Mouse'u