the scene > demoscene
7d5 bitişi...
Cool Man:
aslında hata bende 7d4'deki demoları görüp dandik demo diyip fazla uğraşmadım. zaten 64k demosu olduğunu öğrenince jeton düştü :D bu arada sonuçların ne zaman açıklanağı merak konusu
Bakkada:
--- Alıntı ---Originally posted by vigo@Sep 19 2005, 02:48 PM
her ay "retro game compo" adında bi org. yapmak istiyorum...
bi mekanda, 1-2 amiga yada c64....
turnuva...
sabah başlayıp akşam biticek...
kimse bişi getirmicek...
gelip oyun oynicak geyik yapacak :)
nasıl uyarmı?
[post=1727]Quoted post[/post][/b]
--- Alıntı sonu ---
Her turlu uyar;uymasa da uydururuz :)
MGzzY:
--- Alıntı ---Originally posted by Cool Man@Sep 19 2005, 07:00 PM
aslında hata bende 7d4'deki demoları görüp dandik demo diyip fazla uğraşmadım. zaten 64k demosu olduğunu öğrenince jeton düştü :D bu arada sonuçların ne zaman açıklanağı merak konusu
[post=1749]Quoted post[/post][/b]
--- Alıntı sonu ---
olm abartma lan bu kadar :D çaylaklığımıza geldi uraşamadık fazla, ki yarışmadan çok istanbulda olup katılmak vardı ah ah :D
hades:
Genel olarak baktığımda bu seneki organizasyon çok iyiydi. (2. gün yemek olmaması eksi puan alan yönüydü :))
Organizasyon ekibine ve Teknoloji TV'ye teşekkürler...
On the fly olarak birşeyler yapmak istemiştim. Ancak ilk gün seminerlere katıldığımız için bir türlü konsantre olup kod yazamadık. Bu yüzden biraz moralim bozuldu. Daha öncden hazırlamış olduğum 256 byte'larla durumu kurtarmaya çalıştık.
@living-glance
7d4'ten hemen sonra meydana gelen kopmalar sonucunda birşeyler oluşacağını tahmin ediyordum ama kimseden ses seda yoktu. Nihayetinde bomba 7D5'te patladı. Karda yürüyüp izini belli etmemek diye buna denir.
Demo gerçekten güzeldi. Hiç beklemediğim bir çıkış oldu.
Bu arada açıkça itiraf etmeliyimki tam anlamıyla göt olduk :)
Ascraeus olarak sadece 3 adet 256 byte dışında kayda değer bir product üretememiş olmak bana çok kötü koydu (aslında 256 baytlarımda o kadar iyi değildi). En azından Slowhand'dan 1-2 tane de müzik olsa daha iyi olurdu.
Sanırım artık gerçekten silkelenme zamanı geldi. LIVING sayesinde kendimize geldik ve arada bir eski ASCRAEUS productlarına bakıp bakıp "ulan ne güzel yapmışız vs..." diye nostaljik takılma dönemine noktayı koyduk.
Tek part bile olsa bir demo kodlayacağım. Arada bir uyansakta senelerdir kış uykusundaydık. Artık yeter. Öncelikle Slowhand'ı uyandırıp kulaklarımızın pasını atacak müziklerini dinleyelim.
RETURN OF ASCRAEUS : AWAKENING
Şimdi kod yazma zamanı.....
skate:
Walla Ascraeus'un bir c64 demosu çıkarması süper olur. En azından PC demolarıyla çarpışmaktan kurtuluruz, 64 platformunda çarpışırız. Eğer seneye yeterli katılım olursa demo kategorisinde C64, Amiga ve PC'yi ayırabiliriz (gerçi Amiga'da demo kasan yok ya neyse...) Tüm platformlar yine aynı kategoride çarpışsa bile en azından başka platforma yenilsek de kendi platformumuzdaki sıralamalarımızla sevinir ya da ağlarız. Daha iyi olmaz mı?
Ancak bunun olması için Ascraeus, Bronx ve Crescent gruplarının yeniden ayaklanması lazım. Ascraeus'un Turkish based bir demosu yok, yanlış hatırlamıyorsam (partide de muhabbeti geçmişti galiba) yabancı bir elemanın kodladığı küçük çaplı birşey vardı. Bronx 64 platformunda mega demo çıkarmayalı uzuun yıllar oluyor. Crescent ise son yıllarda "Maniacs Of Noise" benzeri bir grup olma yolunda çabalarını sürdürüyor. Bu üç grup seneye kadar birer demo üretmeyi başarırsa ve Glance de tek demoda kalmamayı başarırsa seneye 4 c64 demosu kıran kırana bir mücadele verir. Sizce de süper olmaz mı?
Bu arada "paslandık" diye düşünen coderlara özel mesaj:
Demodan önce birebir aynı hislerdeydim. Ancak demoyu hazırlamaya başladığımız andan itibaren farkettim ki "yüzmek zamanla unutulmuyor". Pekala kondisyon? Kondisyon kaybının tek nedeni yaşam koşulları. Ancak bunlar da bir yere kadar. Sonuç olarak ben ve Hydrogen bu demonun development süreci içersinde nişanlandık, evlendik, ev kurduk v.s. Ama yine de bazen sabahlayarak, bazen tembel tembel pinekleyerek demoyu bitirdik.
Özetlemek gerekirse; paslanmamış olduğumu, hatta hatta code açısından her zamankinden daha geniş bir perspektifle olayları değerlendirdiğimi farkettim. Tek sorun vakit ayıramamammış. Onu da öyle ya da böyle aşabiliyorsunuz, yeter ki kasın...
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
[*] Önceki Sayfa
Tam sürüme git