the scene > demoscene
7d5 bitişi...
PE&OAS:
şimdide diğer katılımcılar, ismini hatırlamadıklarım hatırlatsınlar yeter ;)
@skate: bir c64 fanı olarak taptığım adamlardan ;) organizasyonu süperleştiren adamlardandı, ayrıca en hoşuma giden şey c64ün başında oturup o kadar telaş içerisinde bana 6510 dersi vermesi oldu, teşekkürler ve sevgiler abi... ayrıca harika muhabbet ediyorduk kendisiyle acemi scenerlar olarak, o tek.tvciler gelip elimizden aldılar adamı, ama uktem var toplantılara katılıp yakasına yapışacam :)
@vigo: efsane adamlardan birisi daha, ilk gün akşama kadar demo izletmesi ile gönlümü fethetti,ayrıca parti akşamı c64 konusunda bugun elimizde olan olanaklar hakkında harika bir brifing verdi.. teşekkürler, sevgiler... ha 16 yaşındaki eleman benim abi ;)
@wisdom: hemen ilerimizdeki masalara c64 ve binbir tür musical aleti kurduktan sonra ilk gün akşama kadar sid dinleterek kulaklarımın pasını sildi. ayrıca impetigo ile beraber c64lerin başından kalkmadan kasmaları bu işe öenm verdiklerini gösterdi, pek bir diyaloğum olmasada kendisi ile sırf dinletmiş olduğu sidler için bile kendisini sevebilirim ;) sevgiler, iyi yolculuklar...
@impetigo: wisdom ile beraber gelip parti boyunca yerinden kalkmadan bass gitarı, c64ü, kulaklıkları ile sevişerek ortaya harika bir funkt çıkardı, tebrik ediyorum, sevgiler...
@turbo: her zaman aşırı merak ettiğim adam ilk gün geç gelince gelmezse diye üzüldüm, sonra gelincede konuşmaya fırsat bulamadım :( neyse olası bir toplantıya katılacağından kuşkum yok zaten, sevgiler ve tebrikler...
@datura: partide yalnızca bir kaç dakika wrath des.'in programı hakkında bişeyler sorabildim. birde bu hocamın c64'ünü oyun yarışmasından sonra az buçuk işgal ettim, sevgiler ve teşekkürler...
@endo: konuşma fırsatı bulamadım ama bir ara c64te bana bişeyler gösterdi.. sevgiler ve teşekkürler..
@nightlord: efsane adamım, hocam ;) az çok konuşabildim ama bir gün daha fazla sohbet edebilmeyi ümit ediyorum. neyse biraz daha kouşabilse idik çok iyi olacaktı ama çok fazla oratalarda gözükmedi... tebrikler, teşekkürler...
@spaztica: partiye 2. gün geldi, bol bol resim çıktı, konuşma fırsatı bulamadım, sırf bu forumu açtığı için bile seviyorum, teşekkürler sevgiler...
@arcane: konuşma fırsatı bulamadım ama paint'te öyl resim yapması ağzımı açık bıraktı... sevgiler, tebrikler...
@hydrogen: çılgın organizerlerdendi buda :D işleri yürütmekten pek konuşamadık ama maksat gönüller bir oslun c64 rules, sevgiler tebrikler...
@ragnor: bu adamla tanışmak büüyk zevk oldu benim için, ayrıca kendisine oyun için bulduğu fikrin çok tutacağını söylemiştim :D tuttu da netekim sevgiler, teşekkürler...
@aegis: hemşerimle en sonunda yüzüyüe tanışabildik, genelde hades hocamın standında takıldı ve video çekti, sevgiler, teşekkürler...
@hades: buda hocam :) sonunda tanışma fırsatı bulabildik, gerçi pek fazla muhabbet edemedim, sanırım bir ara bakkada'ya asm dersi vermekte idi... sevgiler, teşekkürler...
@bakkada: acemi scener :D genelde benim gibi boş takıldı... ayrıca muhabbet ettik, trade ettik :) sevgiler, teşekkürler...
@mrr: tanışamadım ama yaptıkları iyi idi, tebrikler, sevgiler...
şu anda aklıma gelmeyen herkese teşekkürler, sevgiler... :)
herşey mükemmeldi, eğlendim ve sadece bu değil, aradığım bir şeyi de buldum...
teşekkürler. teşekkürler...
anesthetic:
ben duygularımı peandoas kadar açık ifade edemeyeceğim sanırım. dilim döndüğünce artık.
ilk kez bir scene partiye katılma heyecanım partiye ürün sunmakla katlandı. partinin de süper geçmesi ile hayatımdaki en önemli olaylarından birini yaşadım.
her şeyden önce "milli scene tarihi" kitaplarından tanıdığımız insanları köfte ekmek yiyip, kola içerken gördüm. "anaa senin benim gibi adam la bu" dedim :) orada benim gibi heyecanlı diğer ufaklıkları izledim onlarla kaynaştım.
resident tayfasının tamamı ile sonunda tanışma fırsatı elde ettim. spritus'la sonunda yüz yüze geyik yapabildik. peandoas'ın benden çok daha heyecanlı olduğunu gördüm. en çok istediğim şey de erik'in sonsuz bilgisinden kültüründen faydalanmaktı, onu da elimden geldiğince elde ettim. örneğin bruce lee'yi fbi öldürtmüş onu öğrendim. :)
bi de şöyle bi olay oldu. daha parti mekanına girdikten beş dakika sonra şu konuşma gerçekleşti:
nightlord: En son poligon fill yapmıştım sonra bi süre...
iç ses: aa nightlord mu bu?
nightlord: ...o arada misti bitirdim işte...
iç ses: aaa nightlord evet evet.
spritus: anes misti izledin di mi?
anesthetic: evet evet, mist.
iç ses: aa nightlordun ta kendisi!
sonra yemekte nightlord'la elimden geldiğimce muhabbet ettim :)
cumartesi günü 64knın son satırlarını gizli saklı yazmaya çalışmak ayrı bir keyifti. bir el compile tuşunda diğer el alt+tab'de, bir göz monitörde diğeri arkada kod yazmak, becerilerimi iyice geliştirdi. seneye tek ayak çalışmalar gerçekleştirmek lazım :)
flexi parti boyunca aynı demoyu 500 kez izledi, başkalarına izletti. (olm ben keşfettim onu :) ) müzik kompoya isteksiz katıldı ama çok iyi sonuç aldı.
benim açımdan partinin doruk noktası nested'ın yayınlandığı dakikalardı. inanılmaz bi heyecan yaşadım, kalbim neredeyse yerinden çıkacaktı. scg böyle olacağını söylemişti ama bu kadarını tahmin etmiyordum. seneye aynı şeyi en az iki kez yaşamak istiyorum.
ayrıca çok şanslıyız ki demomuz 64kb'a sığdı, yoksa demo compoda esaslı rakipler olacaktı. :) glance'ın demosu living'i izlerken çok büyük keyif aldım. ayrıca raven'ın demosu glory'nin yayınlanmasını da dört gözle bekliyorum. o renkli spiralin nasıl yapıldığını çözmem lazım :)
seneye görüşmek üzere... değil tabi :) o zamana kadar resident olarak yeni demolarla karşınızda olacağız. hatta 7d6 pc davetiyesine yine talip olmak istiyoruz.
tabi bazı negatif olaylar da yaşandı. örneğin tesla'nın oyununun compo makinesinde çalışmaması hepimizi telaşlandırdı. çok kötü gaza geldik, seneye game compo bizim :)
bir de istanbul-ankara yolunda scg ile muhabbet etmek ayrı bi keyif olurdu sanırım. ümidim onun da bir gün gerçekleşmesi.
sonuç itibari ile partide ragnor'un oyunundaki, gibi high scoresta gözükecek kadar gaz topladım. :D
eirik:
fazla konu$mayI sevmeyen birisi olarak kIsa bi$ii dicem. birincisi gercekten harika bi partiydi, bi dahaki sefere mumkun olursa cumadan hatta per$embeden falan ba$lasa mesela negzel olur, organizasyona saygILar te$ekkurler.
ikincisi de tamam tembel olup iki sene icinde bi tane 256b cIkarmI$ olabilirim ama asIL tembellik onu evde unutup parti mekanIndan eve gitmeye u$enmemle oldu, (parti cok eglenceliydi bIrakIp gitmek istemedim) neyse gelecek seneye kadar sabredin artik bir de $unu sooliyim ki o introyu getirseydim kesin birinciydi hehehe
her gun 1 byte kodlayIp gelecek 256 gun icinde bi intro daha yapacam
Ragnor:
Uzun uzun yazmayacağım. Şunu söylemek istiyorum, hepinize teşekkür ederim. O kadar eğlendim ki eve döndükten sonra 2 gün tek yapabildiğim şey sonuçların açıklanıp açıklanmadığına bakmak oldu.
Seneye kesin ordayım. Yurt dışına gitsem bile döneceğim. Söz :).
Bu arada seneye game compo bizim diyenler olabilir, ama üzgünüm işiniz hiç kolay olmayacak :).
Teşekkür ediyorum sayenizde scene ile tanıştım. Birçok şey öğrendim iki kısa günde. Acele ile gitmem gerekti bu yüzden özür dilerim.
Seneye becerebilirsem birde demo yazmaya çalışacağım ama zor. Bu arada partide tanıştığım herkes ile irtibat halinde olmaya çalışacağım.
Neyse şimdilik bu kadar gidip ikinciliklerimi kutlayayım :).
tesla:
Burası commore & amiga bolumu görünüyor ama herkes doldurmuş parti gorüşlerini bende yazayım az :)
Öncelikle Resident olarak tam kadro bir arada bulunmak çok güzeldi.
- Erik'den disk, fat yapısı üzerine ders aldım. Gerekli gereksiz her bir şeyi biliyor bu adam. :D
- Spritus scene konusunda hepimizden hevesli. Bir anlamda Resident gemisinin kaptanı :) Sıkı bir coder olmasının yanında çizim konusunda da oldukça yetenekli olduğunu gördüm. turbo abim, spritus'un ayak seslerini duyuyorsun değil mi? hahaaaa :D
- peandoas'dan ufak ufak c64 dersleri aldım. Ve gözlemlediğim kadarı ile tam bir c64 hayranı. Zaten glance'ın demosundan sonra dizlerinin titrediğinden bahsetti. Ayrıca sid müziği de çok seviyor, sid müziğini ben de çok sevdim. Geri dönüş yolculuğunda olmadık yerlerde(dolmuş, sokak ortası) ikimiz de bir yerlerden sid müziği sesleri duyduk. Dolmuşta çalan müziğe ikimizde "aha sid müzik değil mi bu " dedik, yeminlen. Sanırım uykusuzluk belirtileri :D
geri kalanlar ile zaten ankara'da görüşüyoruz :)
Sonra eski sceneler lar kimlermiş onları gördüm. Vigo'yu ilk gördüğümde turbo zannettim, ama sonra Run DMC t-shirt'ünden hemen tanıdım turbo'yu. Turbo sen beni bilmessin ama ben zamanında takip ettiğim Blue Jean graffiti köşelerinden bilirim seni :) (eheh Breakdance'la çok uğraştığım o aralar), Gerçi o turbo'nun sen olduğunu sonradan öğrendim :) Hızına da hayran oldum Ragnor'un istediği grafikleri hop diye çizdin... B)
Eski scenerların bire bir sohbetlerine katılmasam da arka planda durarak scene üzerine olan konuşmaları dinledim. Vigo'nun "c64 el kitabı ve o zamanki kaynak kıtlığı" hakkındaki konuşması çok keyifliydi, roportaj yüzünden sanırım yarıda kesildi :(
nightlord bize "başladığın projeyi bitirmek" ve scene'in bu konu üzerindeki öneminden bahsetti. nightlord'un kendi scene geçmişini dinlemek de oldukça güzeldi. Adeta dedektif gibi scene'in kaynağını araştırmış :) :)
Benim masam impetigo ve wisdom 'ın tam arkasında olduğundan onlar farketmese de bol bol dikizledim onları :)
Genel olarak eski scenerların halen daha hevesli ve bir şeyler üretmeye istekli olduklarını gördüm. Nazar değmesin, :)
Bir artı olarak oyunyapimi.org dan tanıdık ragnor, mentat ve 3ddreams i gördüm. ;-)
Tabi projeyi compo makinasında test etmeme gibi acemiliklerim de oldu, diğer ürünlere göre oldukça basit duran ama sonuçta el emeği göz nuru olan çalışmamın adeta elimde patlaması ve onca emeğin boşa gitmesi hissi şalteri indirdi zaten. Neyse ki spritus reset düğmeme bastı, geri kendime geldim :) neyse kendi kategorisinde olmasa da önemli olan release etmekti o da oldu, orda gerekli yardımlarda bulunanlara teşekkürler.
Son olarak Haydarpaşa tren garındaki mermer taşlarda bir uyumuşum .. gözümü ankarada açtım... :)
Bir de Bugün 7dx-party.org sitesindeki downloadlar da hazırlanmış, hazırlayanlara çok teşekkürler. Herşeyi rahat rahat download edebiliyoruz, scene.org daki gibi 10 tane linke tıklamak gerekmiyor :)
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
[*] Önceki Sayfa
Tam sürüme git