the scene > demoscene

7d5 bitişi...

<< < (9/13) > >>

Hydrogen:
Partide hoşuma giden bir diğer olay da katılan grupların mükemmel bir grup ruhu içinde olmaları idi.

Bundan önceki partilerde bir tek Bronx olarak partiyi domine ediyorduk ve keşke başka gruplar da olsa diyorduk(O zamanlar ben de Bronx'daydım)

Ancak bu partide
Bronx stickerlarını dağıtırken, Crescent bannerını asmış, Resident elemanları tüm grup eksiksiz partiye gelmiş. Biz bir taraftan Nightlord'un dediği gibi gizli gizli demo izliyoruz. Bug temizliyoruz:)
Gerçekten çok gruplu parti hissiyatını ben ilk kez bu sene yaşadım.
Çok güzeldi çok.

vigo:
olm ben print ettim eve giderken serviste okiicam ... daha zevkli oluyor.

spritus:
nightlord, yazdığın yazıyı tek nefeste okudum. teşekkürler abi, başka birşey diyemiyorum. yıllar önce "keşke türkiye'de düzgün bir scene olsa da ve ben de o grubun içinde yer alsam" diye düşünüyordum. bunun birgün gerçek olabileceğini hiç düşünmemiştim.

I LOVE THE SCEEEENEE[/SIZE]

fazla mı duygusallaştım ne :)

skate:
Arkadaşlar şu anda oluşan ruhu korumalı, scene içi kavgaları minimumda tutmalı, scenede işe yaramaz ya da lamer olduğunu düşündüğümüz insanları bile yanı başımızda tutmalıyız. Sonuç olarak scene hepsiyle bir bütündür. Şu anda potansiyel gördüğüm gruplar var ve onlardan beklentilerim var. Alfabetik sırayla C64 grupları:

Asc: Hades'in software+hardware bilgisi ve Slowhand'in müzikleriyle kaliteli productlar üretebilirler. Umarım vakit bulur ve organize olabilirler. Bu arada Madhead ya kendisi iyi bir coder olduğunu unuttu ya da Asc elemanları yeterince gazlayamıyorlar adamı. Olm nooldu senin 4x4 zoomer? Ne güzel de texture çizdiydin o kadar :) Aegis, gazlasana olm adamı...

Bnx: 64 olsun, Amiga olsun, yakışır Bronx tayfasına dip düşrücü bir demo. Eski coderları canlandırma ya da Mrr gibi yeni kanları can (rambo :P) damarlarına eklemelerini tavsiye ederim.

Crc: Seneye o muhteşem müziklerinizi bir demonun backgroundunda dinlemek isterim. Aklınıza ne geldi biliyorum ama yemezler, demoyu da siz yapacaksınız :)

Gln: Kendi grubuma public ortamdan tavsiye yazamayacağım :)

Alfabetik sırayla PC Grupları:

Aardvark: Walla bence kılı kılına kaybettiniz siz de birinciliği. Ben en çok müzikten puan kırdım (gerçi oy kullanmadım ama kafamdan kırdım). Seneye daha iyi bir müzik ve daha canlı bir demo bekliyorum sizden.

Goblins: Acaba scripting harici bir kategori düşünür müydünüz seneye? :)

Naked Hamsterz: Yaşlarınız gerçekten 14 falansa sizden korkmak lazım. Seneye daha hızlı part geçen bir demo bekliyorum sizden. Bu arada demonuzun sonuna kadar bekledim, loop değilse bile partide göstermediğimiz bir efekt yokmuş açıkçası. En sonda dönmeye başlıyor kamera küremsi cismi takiip ederek. Başka bir ekstra atraksiyon göremedim.

Rdt: Sizlere birşey söylememe gerek yok. Ancak yine de bir tavsiyede buluniim. Aneshtetic'e dikkat edin, yanına 24 saat koruma verin. Araba falan çarpmasın Allah korusun :)

Rvn: Seneye naapıp edip (gerekirse compo birleştirip) sizi Rdt ile karşı karşıya getirecem. Baş ederseniz bir siz baş edersiniz bu hızlı gelişen grupla. Aardwark'dan da ümitliyim bu konuda.

Stillpsycho: Aslında Gökhan San tek başına yukardaki tüm grupları dağıtır bana sorarsanız ama nerdeeee... Diye gaza getirebilir miyim acaba? :D

Yukarda ismi geçen tüm gruplar şu anda Turkish Scene'in en aktif gruplarıdır. Ancak elbette ki Realtime, Analog gibi gruplardan da büyük bir resurrection bekliyorum. Dilerlerse başka gruplar altında birleşebilir ya da independent release yapabilirler. Ama sonuç olarak lütfen scene'imize katkıda bulunsunlar. God, Stranger, Sensei, Disq, Cash, Haggard, Spectre v.s. alooo!!! :)

spaztica:
böyle tepkiler alan bir partiyi neden senede bir yaparız diye düşünürüm sadece... garip...

7dx, yapılan her partiye uygun olarak senede bir mi yapılmak durumunda?

onca sene scene'de yer aldım, kah swapper, kah coder, kah sysop olarak. amiga zamanları tabii ki ayrı güzeldi. vigo'nun dahi scene2den koptuğu zamanlarda farklı scene'lere girip onu da peşim sıra sürükledim ve demoscene olmasa da kardeş scene'lerde (warez, divx) varlık gösterdik. ama demoscene farklı; asla bir demoscene'deki keyfi, bir şeyler ortaya koymanın, yaratmanın keyfini ben diğer scene'lerde göremedim. vigo/turbo'nun aksine, yurtdışındaki partilere de katılma fırsatım olmadı. ama son 2 partide özellikle giderek artan bir keyif söz konusu... parti öncesinde negatifin diplerinde olan motivasyonum (sadece scene değil, bilgisayara dahi), parti mekanında geçirdiğim bir gün sayesinde yine artılara çıktı, moral geldi, rehabilite oldum adeta. onca sene scene ortamında yaşamadığım tatminin yaşanabileceğini gördüm ya... birşeyler yaratma ve insanların beğenisini toplamak... bu, apayrı birşey. hele hele etraftan eş dostun icq üzerinden partiyi seyrettim, ne hoş etkinlikmiş demeleri, ayrı güzellikti. bu partinin en önemli farkı da bu; organizasyondakiler tabii ki çok daha fazla emek sarfediyor, çabalıyor. ama partiyi bu derece güzel kılan, herkesin partiyi kendi partisi gibi sahiplenmesi oldu...

arada yanlış anlamalar ya da kırgınlıklar olabiliyor (bkz. 7d4). ama zaman herşeyin ilacıdır ya, kırgınlıkların hepsi unutuluyor gidiyor, geriye güzellikler kalıyor.

yaşanan onca enerjiyi görüp hissettikten sonra ben dahi c64'de koda mı başlasam diyorum hani; bunca sene ıvır-zıvırla uğraştıktan sonra... ama çok da bölünmemek gerek diyorum ve bir sonraki demoparti ne zaman nerede olur bilinmez ama, o vakte kadar ufak tefek değil, bangır bangır birkaç release ile döneceğim...

ilk mobile demoyu yapmak nasip olmadı; geçen sene ilk xbox intromdan sonra (Anne ile yaptığımız) ona da göz dikmiştim dikmesine de, bu sene türlü aksilik beni alıkoydu. ama gördüğüm 2 flash demo bu alandaki bilgilerimi de kullanmam için bana hırs yaptırdı...

ama her zaman scripting ayrı bir yere, harbi code ayrı bir yere demişimdir. bu yüzden peyderpey kodda birşeyler de çıkartacağız... pc koduna sıfırdan girmek garip olacak, ama kısa sürede açılırım sanırsam...

neyse; bu report'tan ziyade daha kişisel oldu. yine de başta hydrogen ve skate olmak üzere tüm organizatör tayfaya teşekkürler; çok göstermemiş olsam da gerçekten keyif aldım geçirdiğim vakitten.

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git