the scene > demoscene
7d5 bitişi...
scg:
Bütün sene party party diyip milletin başının etini yedikten sonra bir prod dahi yapamayıp , üstüne party e bile gelememem gerçekten utanç verici heh ... Şu ana kadar sadece resident'in harika introsunu seyrettim. Tebrikler dostlar.. Çok kaliteli bir intro olmus.
mrr:
"yeni jenerasyon bilgisayarcı" olarak katıldığım bu partiden inanılmaz mutlu sekilde ayrildim. oradaki insanlarla tanismak, ilk defa LOTUS oynamak, farkli bir grubun parcasi olmak süperdi...
bRONX'a da yeni katıldım ve VIGO, TURBO ile aynı grupta olmak, bRONX memberi olmak sanırım şimdiye kadar yaptığım en heyecan verici şeylerden bir tanesi oldu.
"camiaya kazandırılmak" sanırım böyle bir şey..
skate:
Mrr: Camia'ya yakışan herkesi aramızda görmek isteriz elbette ki. Senin ürettiğin wild compo entryleri, sanki yıllardır aramızda olan bir scenerdan çıkmış gibiydi. Elbette ki bundaki en büyük etken Bronx'daki dinazorların yanı başında olması ve seni yönlendirmesi :) Çok şanslısın, bu şansı iyi değerlendir, gelecek sene wild compo değil de demo compoya katıl, Bronx'u gururlandır :)
Vigo: Kardeşim, yine açmışsın ağzını yummuşsun gözünü :) Bu partide çok büyük talihsizlikler yaşandı. Bir araba kazası oldu, birinin arabası soyuldu, birinin tendonu attı (karate yaparken eheh) v.s. Bunlar komik gözüküyor ama hepsi de doğru. Hatta hatta:
* Disq ile birlikte gelen Tron ne yazık ki arabasıyla bir kaza geçirdiği için partiye gelemedi
* Mevlüt Dinç arabası soyulduğu için seminere gelemedi
* Oğan Kandemiroğlu'nun beraberinde getireceği bir arkadaşının da karate yaparken tendonu attığı için partiye katılamadı.
Gördüğünüz gibi çeşitli talihsizliklerden dolayı gelemeyenler oldu. Eminim SCG de gelmek isterdi, diğerleri de... Onun için gelmeyenlerin neden gelmediklerini bilmeden yargılamıyorum şahsen. Ama "gelebilirdim, gelmek de istiyordum aslında da ne biliim işte" diyenler için Vigo'ya katılmamak elde değil :)
Hydrogen:
Arkadaşlar. Hepiniz sagolun varolun. Gerçekten katılımcı olarak az ama öz insanlar (a few good man:), sceneimizin biricik partisini ortaya çıkarıyorlar. Partide sayımız az olabilir , ancak kişi başına düşen katılım sayısıyla(Yani aktivite ve kalite açısından) bir çok scene partisini geride birakiyoruz. Bu benim cok hosuma gidiyor.
Ve her sene partilerde yayinlanan urunler sayi ve kalite acisindan daha ileri gidiyor. Yavas ilerleyen ama kuvvetli bir gelisme var Turkiye scene'inde.
Simdi yapmamiz gereken, sadece parti zamanlarinda ortaya cikan bu aktiviteyi surdurebilmek icin mini-meetingler duzenlemek. Gectigimiz senelerde bir turlu yapamadigimiz bu partiden partiye olayini artik asmamiz gerekiyor. Illa ortamda bilgisayara da gerek yok. Sadece insanlarin belli peryotlarla bir araya gelmeleri ve iletisimi canli tutmalari sart. Farkediliyor ki sadece digital ortamlarda gerceklesen birliktelikler surekli olmuyor. Soz gelimi tr-demoscene forumuna surekli mesaj atma imkanimiz varken, bazen ayda birkac mesaj geldigi oluyor. Ancak bir partinin ertesinde forum mesajla dolup tasabiliyor. Kisaca illa bir cafeye gitme konusma seklinde degil. Vigo'nun zamaninda anlattigi 50 kisi sinemaya gitme olayini bile yeniden yapabiliriz:)
Son olarak herkese cok tesekkur ederim. Parti sonuclarini en kisa surede aciklayacagiz, ancak unutulmasin sonuclar sadece bir heyecan. Onemli olan buraya guzel bir urunle katilmakti. Ve partide yarismalara katilan herkese de sonsuz tesekkurler. Seneye daha da iyilerini yapacagimiza eminim. Daha sonra ayrintili parti yorumlarinda gorusuruz:)
spritus:
yılın en muhteşem 2 günü geride kaldı. sözleştik, toplandık, eğlendik ve istemeyerek de olsa ayrıldık. grubumuzun tüm elemanları ilk defa bir araya geldi. çoğumuz hayatımızda ilk defa karşılaşmamıza rağmen yıllardır tanışıyormuşuz gibi sarılarak selamlaştık. herbiri bir köşede kodlayan, pixelleyen ve besteleyen harika insanların o özlediğim görüntüsünü yeniden gördüm. demoscene'i bilmeyen veya yarışma zanneden etraftaki diğer insanların şaşkınlıklarına güldüm. çok yoruldum ama her mikrosaliyesine değdi. yeniden biraraya gelmek umuduyla greet şeysine geçeyim:
önce grubum resident:
* erik : olm her ne kadar tam bir sorumsuzluk ve arsızlık abidesi olsan da yine inkar edemeyeceğim yardımlarınla yanımızdaydın. daha önce de demiştim, coding adına hiçbirşey yapmasan da sen grubun değişmez adamısın. ama o 256 byte'ı getirseyd... neyse partide bunu yeterince konuşmuştuk.
* tesla : anes ile beraber en çok merak ettiklerimden biriydin ve karşıma beklediğimden daha süper bir insan olarak çıktın. oyunu daha önce test edip gerekli ayarlamayı yapmamak gibi benden kaynaklanan bir hata yüzünden demoralize oldun. bunun için çok üzgünüm. ama yeni bir scener olarak senin için bir tecrübe olmuştur.
* shoggoth : lem geldin bol bol gaz topladın geçen seneki gibi, yine birşeyler yapmazsan kendine başka grup bul :) en azından biraz gfx çalış da yükümü azalt. bu arada satranc'ın rövanşını yapamadık yazık oldu sana :)))
* peandoas : grubumuzun en genç elemanı olarak bilecik'ten geldin ve gerçek bir scene partiye şahit oldun. artık gerçek bir scener'sın :) antika diskmag için yakında senle irtibata geçicem.
* anesthetic : işte genç ve mağrur şovalyemiz :) kısa sürede scene'i anlayıp çok iyi bir coder olmayı başarmak kolay değil. bu satırları okuyan herkes bilsin ki anes, hem 7d5 invitation'u, hem nested'ı, hem de diğer introları bu sene içinde öğrendiği open-gl ile kodladı. ayrıca nested'ta tek bir model bile yok, hepsi math. daha geçen sene, bana "water efekti nasıl yapılıyor" diye sorduğunu hatırlıyorum. tüm coder adaylarına ibret olsun :))
* flexi : grubun biricik müzisyeni :). sen kendi halinde mutlu mutlu kodlarken seni bundan koparıp müziğe yönelttiğimi hatırlıyosundur. şimdi bu kararımda ne kadar haklı olduğum ortaya çıkıyor. anes ile süper ikilisiniz, çekiç ve örs gibi. siz varken daha ne demolar çıkarırız.
* evrim : hocam, seni tanıdığıma çok memnun oldum. ankara tayfasıyla gelerek gruba katılmak istemen acayip sürpriz oldu. kendini grupta bil. fonksiyon olayını daha sonra tartışırız.. verdiğin lotus dersini de unutmicam ;)
devamı gelecek....
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
[*] Önceki Sayfa
Tam sürüme git