iki cümleyle karalamak kolay, ama PNG'ymiş denilen küpler için yaşadıklarımı anlatmak istiyorum...
cumartesi gecesi VIGO dönen 3D küp lazım dedi bana demo için. ama sanki sadece bir ucundan iple asılı gibi dönmeliler...
öncelikle after effectste yapmaya çalıştım o gece, ama yapmaya çalışırken balkonun kenarındaki koltuklardan birinde uyuya kalmışım. yapamayacagımı anladım, sabah erkenden 3D maxi açtım, modeli basitce yaptım ama dönme hareketi için baya bi kasıp yapamadıktan sonra Raptoru yapan arkadaştan minik bir yardımla hareketi tam yaptım... Daha sonra da iki ışık ekledim kompozisyona. Yani o küçücük küplerde iki tane ışık kaynağı bile var...
Ama tabi bu kadar degil, bunların bir PNG sequence olması gerekiyordu.. Dönme hareketini defalarca denedim...Minimum kaç frame'de döndürebilirim ve güzel gözükür diye.. en önce 20 kareden başlayarak, 30, 40 gibi çeşitli renderlar aldım..
Fakat sonucu çok begenmedim. 33 karede tam dönme hareketi minumum olarak güzel gözükse de 1 kare yaklaşık 2K tuttu.. Yani 2X33= 66KB sırf tek bir dönen küp oldu. Maksimum 20-30K olmasını bekliyordum küplerin telefonu kasmaması için..
Tabi daha sonra VIGO emmimler, sihirli deyneklen bu küplere dokunup, kodu, bronx logosu ve küplerle birlikte toplam demoyu 20K gibi süper bir "K seviyesi"ne indirdiler. Bu şaşırtıcı bir şey oldu benim için...
Ama bir problem vardı. Küplerin , bronx logosunun ve yazının arkaplanı transparan olmalıydı çünkü birbirlerinin üzelerine geldiklerinde, arkafonları da gözüküyordu. :blink: Burada minik bir umutsuzluk gözledim diyebilirim herkeste.. Çünkü önde arkada ilişkisi çok etkili olmamıştı. (layer) Ama o da ne, cok basit bi şekilde, "olum denyo musunuz transparan yapsanıza logonun ve küplerin kenarını" diye bi ses çıktı birinden... (galiba turbo)
resimde de gözüktüğü üzere, logonun kenarlarını transparan yaptık.
http://www.bronxwhq.org/bronx/photos/defau...2_052.jpg#photo(resimdeki logo, telefonda oynayan logonun ta kendisidir...)
Hatta itiraaf etmek gerekirse, sabah, küpleri yapamayacağımı düşünüyordum 3Di açana kadar.. Sırf küpler için 2-3 saat harcadığımızı düşünüyorum basit gözükse de...
Ayrıca bu küpler için uğraşırken gerçekten çok güzel duygular hissettim. Bir takımın parçası olmak, takım işi yapmak çokgüzeldi. Vigo ve Natilus kodlarla deli gibi uğraşırken, micra ve TURBO deli gibi destek olurken, arada bir "oluyo dimi abi küpler"i duymak süperdi..
ve de kimsenin aklında yoktu bu partiye gelirken cep telefonu demosu yapmak. orada ölesine çıkmış bir iş olarak, on the fly çoşkusu ve takım ruhuyla hayatta parçası olmaktan mutluluk duyduğum işlerden bir tanesi oldu...
---------------------------
bi de cok uyuz oldugum icin, zeki müren olmadan sanat güneşi olmaya çalışan bu adama cevap yazıyorum:
* küpler 16 sprite değil 33. debug ettiyse, gözün nereye bakıyodu diye sorarlar adama...
* kayan yazı diye bişey de yok o da bir sprite (bildigin png)
* müzik bizim degil, yazıyor zaten kayan yazıda.
hem debug etmemiş hem de yazıyı bile okumamış.. harbiden, yarışmada hile yapanlar kagegorisine konulacak türden bi yorum yapmış..tek farkı ciddi olması