the scene > buluşmalar
disk mag!
anesthetic:
erikçim adam demiş ya önce gdi'da yazdım sonra opengl'e geçirdim diye. adam şarkı bile eklemiş arka plana :)
vigo:
sadece bi screen shot var,
tüm gürültü bundan koptu ahahh ahah ah
alemiz bir tr scener ları olarak...
madprogrammer, heycanla bitmiş halini bekliyoruz ha...
haydi haydi haydi
Wisdom:
Sadece forumdaki bir fikri gorerek birinin oturup hemen code'lamaya baslamasi cok guzel ve kesinlikle dogru yonde bir adim. Bizde maalesef genelde cok konusulur, az is yapilir. Birilerinin bunun tersine dogru kayiyor oldugunu gormek guzel.
Diger taraftan, screenshot'a baktim, orada usability acisindan potansiyel bir problem var gibi. Ayni anda tek bir menu item gorunuyor sanirim. Diskmag'de cok sayida chapter olmasi durumunda bu sekilde bir menu okuyucuyu biktirabilir. Sadece screenshot'a bakarak bu yargiya vardim, o yuzden yanlis bir yorumsa kusura bakilmasin.
Hydrogen:
@Mad Programmer: Scg'nin kastettiği diskmagin (Bizim burada kastettiğimiz manada diskmagin), "demo scene"e yönelik olduğu" idi. Zaten benim düşündüğüm, senin o yazıyı oraya şimdilik dizayn olması amacıyla yazmış olduğundu. O yüzden pek üzerinde durmadım.
Onun dışında oyun programlama ile ilgili bir bölüm bir scene magazininde bulunabilir. Ancak magazinin ismine veya sloganına yansımamalı bu. Scene altında kabul gören olaylardan biri ön plana çıkarılırsa o rotayı değiştirir. Mesela programlama, grafikerlik ve müzisyenlik de scene'in temel taşları olduğu halde,
"hi from the very first issue of our coding, pixelling, composing and demoscene mag" 'de diyemezsin. Anlamsız bir belirtme olur bu. "Scene" zaten olaya hangi pencereden baktığımızı gayet iyi belirten yeterli bir tanımlama. Ancak düşünce magazindeki bölümlerin yarısının scene konulu diğer yarısının da game programing konulu olması yönündeyse, kanımca bu fikir buradaki hiç kimsenin hayalindeki magazini gerçeklemiyor.
Screenshot için ise söyleyebileceğim.
Minimalist dizayn hoş olabilir ancak şu anki dizayn biraz fazlaca arkaya çizilecek bitmap'e bağlı. Şu anki resmin kullanılması ise orjinallik açısından uygun olmayabilir.
Kısaca bence konu ile ilgili başı çeken scenerlar bir araya gelerek gazlı fakat realist düşüncelerini paylaşarak(gerektiğinde eleştirerek, geliştirilmesi gereken yerleri tespit edip onlar üzerine yönelerek) olayı daha ileri bir boyuta taşımalılar.
Code'u yayınladığın zaman daha fazla bir şeyler söylenebilir. Ancak şu anki görüntü üzerine bundan daha fazla bir yorum yapabilmek zor. Tabi ben bu magazin olayında başı çekenlerden biri değilim. Sadece kendi fikirlerimi belirttim.
Gösterdiğin çaba için de ayrı olarak tebriklerimi sunarım. İçindeki isteği üretime dökmek gerçekten zor ancak bir o kadar da güzel bir olay. Umarım diğer scener'ların desteği ile daha da güzel şeyler ortaya çıkar. Herkes keyifle okur.
Saygılar
Hydrogen
spaztica:
kaçırdığım bir nokta mı var, yoksa türkçe bir diskmag çıkaralım denmemiş miydi daha önce?
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
[*] Önceki Sayfa
Tam sürüme git