Benim haftasonu işim var ne yazıkki toplantıya katılamayacağım. Ancak ben de aynı şeyi önerecektim Spaztica, dergi ile ilgili toplantılara bundan sonra katıl, çünkü o toplantıda derginin hem 3 platformda çıkması (c64,amiga,PC) hem de web'de -dergi çıktıktan bir süre sonra- yayınlanması konuşulmuştu. Bu arada belirteyim hemen, şu ana kadar dergi ile ilgili hiç toplantı yapmadık. Vigo'nun Amiga'sını çalıştırmak üzere Vigo Datura'yı davet ederken Spritus ve ben de araya kaynadık
O sırada konuşuldu bu dergi işleri random bir şekilde.
Öncelikle şunu söylemek istiyorum. 64 platformunda dergi kodlamak ile ilgili hiçbir problemim yok (bkz: 64 Times). Ancak 64 Times'ın editörü oldukça advanced bir editördü ve son haline gelmesi oldukça uzun zaman almıştı ki hala onlarca eksiği vardı. Şimdi 64'de birçok sınırlamayla bu işi sil baştan yapmaya karşıyım ben. Bunun yerine aklıma gelen fikir şu (ki toplantıda bahsetmiştim). PC platforumunda genel bir editör kodlanır. Bu editör en düşük kapasiteli platformu (c64) baz alır ve kullanılacak ASCII karakterlerinden satır sayısına, hatta hatta renklendirmesine kadar herşeyi buna uygun olarak belirlenir. Daha sonra bu editör'den export seçeneği seçildiğinde editör *.c64, *.amg (ami kullanılan bir uzantı olduğu için) ve *.pc gibi üç uzantıyla üç farklı dosya export eder. Tüm platformlarda derginin görüntüsü de aynı olur.
Alternatif ise şu. PC ve Amiga'yı aynı textlerle, farklı sayfa sayısı ve daha advanced bir GUI ile sunabiliriz. Ancak editör yine de c64'ün kaldırabileceği özelliklerde olmalıdır.
Bir de canımız isterse "Export to HTML" özelliği koyarız. Bize ""..."" aralığını üretir ya da bir table export eder, biz onu istediğimiz yere gömeriz.
Budur arkadaşlar. Bu editörü en iyi kodlayacak adam Spritus bence çünkü daha birkaç ay önce oldukça güzel bir e-library (gelişmiş bir e-book koleksiyonu) kodladı bizim şirketin bir projesi için. Eminim bu editörü de hızlıca kodlayabilir. Aynı zamanda PC'deki arayüzü de kodlar Spritus. Ben de c64'dekini kodlarım. Vigo'da Amiga'da kodlar. Oldu da bitti maaşallah olur :lol: