ben de bu listeler hakkinda karisik duygular icindeyim.
yani ozellikle c64te listeleri hayvan gibi domine etmisiz ve gercek disi durumlar dogmus. Benim coder chartlarinda Crossbow, HCL, ve Grahamin onunde yer almam c64 dunyasinda o Coder chartlarin credibilitesini bir anda yerle bir eder onu soyliim. Ben kendim bile "oha yok artik dedim" yani
ama ote yandan hic dusunmeden millet avrupada da kalkip labada lubada fairlighta triada oy veriyor. ASD PC demo gruplarinda ilk 5'e bile girememis. yani bu Iskandinavya ve Alman scenelerindeki adam kayirma oylamalari da girla gidiyor (elbette hepsi degil)
sonucta sanirim en sagliklisi bir ulkeden yeterince cok scenerin oy kullanmasi ve bunlarin bir kisminin Tr productlarini kayirirken bir kisminin da daha objektif olmasi. Eger bu cokluk saglanirsa ve Kaliteli urunler de cikarsa yurt disindan da oy alinmasi durumu ile beraber daha makul ve tepeden dusme sekilde olmayan bir sekilde bu chartlarda hakettigimiz yeri aliriz. Ama maalesef trden herkes objektif oy kullandiginda diger ulkelerdeki stratejik voterlar yuzunden dezavantajli duruma dustugumuz de bir gercek.