selamlar...
önce hepinizden özür dilemem gerek; öncelikle 2 defadır açılacak dediğim ve patladığı için.
kurmaya çalıştığım yapıyı live hale geçirirken bir takım problemler yaşadım ve yer yer bir takım eksikleri ve bug'ları olduğunu gördüm. bu haliyle ortaya çıkmak da çok güzel olmadı anlayacağınız.
çabaladığım hali, belki biraz falza iddialı bir content management yapısı idi, birçok yeni özelliği de barındıran. ama ısırmaya çalıştığım lokma biraz fazla büyük geldi, tek dişi kalmış bu ejderhanın dişi de kırıldı anlayacağınız. boşu boşuna drupal, wiki gibi opensource sistemlerde 50'den fazla kişi çalışmıyor; bir kişinin hobi olarak kolaylıkla bitirebileceği bir iş değil bütün bunlar.
bu yüzden bu noktaya getirdiğim projeyi
- ya oturur, birlikte ele alarak adam edebiliriz
- ya da komple yapmak isteyen varsa da seve seve host edebilirim.
şu ana kadar yaptıklarım;
- ortak bir script sistemi kullanarak smarty (templating), addob (database adbstraction), overlib (mouseover), cpaint (ajax), i18n (utf8 tabanlı internationalization), magpie (rss), fckeditor (WYSIWYG editor), scriptaculous (intern rutinler, dinamik html), crontab library'lerini bir yapıda toplamak
- template'ler ve bunlara bağlı database query'leri
- user authentication
- upload manager
- tagset sistemi ve buna bağlı taxonomy mantığında çoklu içerik kategorizasyonu
- css tabanlı bir skin sistemi
- modüler component yapısı
bunları yaparken aklımda oluşan yapı opensource olarak var olan başarılı örneklerden birçok özelliği bir araya getiriyordu; bunlardan en önemlisi drupal ve
devshed,
sitepointyer adreslerinde olan yazılar. bu yüzden kurduğum yapıda da bunlara benzer bir işleyiş ile yola koyuldum.
artık şu aşamada cengaverlik etme lüksümüzün olmadığını biliyorum. eğer bu sistem size çok gereksiz detaylı gelirse tabii ki daha pratik yapılabilecek bir yapı daha sağlıklı çözüm sağlayacağından buna açığım da.