konu dagilacak biraz ama vga dan TV yaptim ben bizzat, yapman gereken $u , VGA daki vsync ile hsync sinyallerini and layIp scart da sync sinyaline baglaman, RGB sinyalleri scartda da ilgili pinlere baglanacak ve topragI da unutmamak lazim. scart In empedansI VGA ile aynI ancak sync olayInda siciyor, bu yuzden bu donanim hazirlandiktan sonra bir de DOS altinda sync sinyallemesini degi$tirmek icin ekran kartInI yeniden programlanmasIna gerek var, bunu yapan da bi TSR vardI. bu projeyi yapan adam ba$ka birisi onun yazdigi TSR yi alip baglantilarI yapInca ufak tefek sorunlarla cali$ti. ornegin tv de 640*400 standardI kullaniyordu sanIrIm, o yuzden DOS ekranInIn alti gorunmuyordu . diger cozunurlukler sonucta farkLI bi standart kullandiklarIndan cozunurluk degi$tirilemiyordu (mod 12,13 bile cali$miyor) , ekran kartini programlamak yerine sinyallemeyi degi$tiren bi donanim yapilabilir piyasada bu $ekilde cali$an aletler satiliyor ama bu da ek maliyet gerektiriyor, ustelik her cozunurluk icin farkLi sinyalleme donanimin degi$ik durumlarda degi$ik tepkiler vermesini gerektiren PIC kullanan mikrodenetleyici tabanLI bir sistem olmasInI zorunlu kILacaktir (en azIndan ben oyle du$unuyorum)