Ben o oyunu 64'de yapsaydım çoktan bitmişti. Yarım kalmasındaki asıl neden her dakika gelişen unstable boktan PC teknolojisi. Ben zamanında ne güzel DirectX 7.0 öğrenmiştim, çatır çatır kullanıyordum DirectDraw'u v.s. Senin oyundan önce aynı mantıkta map yapısına sahip olan araba yarışımı ve editörünü de DirectX 7.0 ile geliştirmiştim.
Gelelim senin oyunun akıbetine. Kurdum en son DirectX SDK'sını (o zamanlar 8.1 en son versiondu) baktım düzgün compile edilmedi map editörüm, değişen şeyler var. Ben de onları fixlemek yerine 8.1'i öğrenmeye karar verdim. Karar veriş o veriş
8.1'deki değişiklikler, artık doğrudan DirectDraw desteklenmemesi v.s. derken oyunu Direct3d ile yapmaya ancak tüm grafikleri anti-alising v.s. olmadan (pixeller cam gibi görünecek biçimde) kullanmaya karar verdim. Bu DirectX'de nasıl yapılır araştırırken OpenGL'de nasıl yapıldığı ile ilgili bir tutorial buldum. Azcık OpenGL geçmişim de olduğu için hadi OpenGL ile bir deniim dedim...
Hikaye böööyle sürüp gidiyor. Geçenlerde okul tezim için geliştireceğim bir program için DirectX 9.0c kullanmak istedim, bir baktım artık Visual C++ 6.0 desteklemiyorlar, debugging v.s. için yalnızca .NET kullanmaya zorluyorlar. Ben önce güncel PC teknolojisini yakalayacam da sonra senin oyunu kodlayacam Turbo kardeş. Grafikler bozulmadan 64'e atılabilse 64'de kodliim de PC beni bozuyor yaw