Selam herkese,
1-2 haftadir DOT3 ile bump map ve isiklandirma yapmak uzere ugrasmaya basladim.Bunu ilk once oyunlarimda denedim fakat 100 fpslerde olan oyunun 20-30 fps lere dustugunu gorunce verimli bir yontem aramaya karar verdim.
DOT3 icin 2 dokudan birini kullaniyorlar ya height map yada Normal map ,ben 3d modelimin bump ve isiklandirmasini en kolay yolla yapmak istiyorum.Bunun shader ile yapildigini gordum fakat nasil yapildigini bilmiyorum.
//-Bulduklarim:
1. Bir tutorial de 1 mesh icin 2 doku uniti kullanilarak 1.Normal map 2. si dokumuz ve mesh i 3-4 kez Blend kullanarak mutli pass gecildigini gordum ve intromda denedim:
siralamasi yanlis olabilir cafeden yaziyorum:
1.Pass Dot3 normal map ve normal doku
2.Pass Ambinent Light icin
3.Pass Specular light icin bunuda kendi icinde 2-3 kez tekrarlamis
Bunun sonucu ekrana cikan goruntu cok guzel fakat sonuc feci cunku FPS 5 kat yavasliyor.
Bunun benzerini GLSL shader ile mesh i bir kez cizerek yapildigini gordum ama nasil yapildigini anlamadim.
2.bi teknik ise CUBEMAP kullanmak NEHE de gordugum bir ornek bunun nasil yapildigini anlayabilmis degilim
http://nehe.gamedev.net/data/articles/article.asp?article=20 3.Yontem humus da gormustum diger NV ve ATI combiners kullaniliyordu ve gercekten cok hizliydi.Fakat Ati ve nvidia disindakiler calismiyor sanirsam.
v.b. bir cok yontem var.
En hizli bicimde kullanabilecegim bir yontem ariyorum. Dot3 ile cok hizli bir bicimde yapildigini biliyorum ama nasil yapildigini bilmiyorum.Bu konuda yardim edebilecek olan var mi acaba?