ben pardusu tastamam her$eyiyle yeniba$tan yazILmI$ bi sistem saniyordum acIkcasI. neyse oyle bi sistem, dos benzeri yazI tabanLI basit dosyalama i/o kernel gibi i$lemlere izin veren bi$ii yazILIr , skate in dedigi gibi zor degil hatta kolay diyebilirim, eger hicbir i$im olmasa okul tatil olsa bi hafta boyunca da tamamen konsantre olacak gerekirse hic evden cIkmadan kod kasacak kadar vaktim olsa cali$an bi beta surumu bile cIkartabilirim. ama asIL sorun $u: "geregi var mI? " . bunu yazmaktaki amac ne, bi$iiler ogrenmek mi? bi$iileri ben zaten ogrendim teorik olarak, bu yuzden zaten cok kolay bunu yapmak diyorum.. pc de cali$an kodlarIn hepsi bana ait olsun mu? o zaman yanLI$ secim ben olsam once BIOS kodunu kendim yazmaya ugra$IrdIm (bak bu kastirici bi$ii i$te, sonucta kendi i$letim sisteminde ben boyle istedigim icin boyle diyebilirsin ama BIOS icin belli standartlara uymak zorundasIn) i$letim sistemi ondan sonra gelir, hem sonra bunun ekran karti bilmemne kartI rom bios larI da var. sonra varsayalim bolye bi i$letim sistemi yazdIm, bu haliyle ne internete baglanabilecek ne benim cok kullandigim compilerlar, cad programlarI, p2pler vs. vs. bunun milyonla IvIrI zIvIrI var, hadi i$letim sisteminin cekirdegi 1 haftada tamamlandI bunlarI da eklemek gerekecek. acIkcasI ben kullandIgIm pcad i yazmak icin en az 2-3 senemi kod ba$Inda gecirmem gerekir.. heralde cok kullanILan windows yada linux gibi sistemleri tek ki$inin geli$tirdigini du$unmuyordur kimse. windows un geli$tirme ekibinde sadece kernel icin 30 ki$i mi ne cali$iyordu yanli$ hatirlamiyorsam. diger programlarI IvIrI zIvIrI icin o sayInIn sonuna bi 0 daha koymak gerek. linux u geli$tirenlerin sayIsIna girmiyorum bile.
neyse kIssadan hisse: i$letim sistemi yazILIr ama gerek yok.