Aslında C64 için gerçekten işe yarar birşeyler ortaya çıkarabilirsem ve almak isteyen olura satabilirim. Şu anki devrenin üzerinde seçilebilir adres decoder özelliği olsada multi ice 6 ile çakışma oluyor. Kısaca çalışmıyor. Benim devremin çalışma adreslerini $DE00-$DFFF arasında 4'er baytlık adımlarla değiştirmek mümkün. Multi ice 6 kendi hafıza düzenlemesi için $DE00'ı kullanıyor ama bu adres kesin olarak decode edilen bir adres değil. Yani $DE00 ile $DEFF arasındaki her adres aynı işi görüyor. Aynı şekilde $DF00-$DFFF arasıda uyumsuz gibi gözüküyor.
(bkz:
http://unusedino.de/ec64/technical/aay/c64/ar00.htm)Durum böyle olunca devre (-) puan alıyor. RTC + MULTI ICE 6 uyumluluğu için yapılması gereken tek şey MI6'da ciddi bir hardware hack işlemi yapmak.
Veya 4'lü slot çoğaltıcı kullanarak boş slotlardan birine -ençok gereken/kullanılan özelliklerin olduğu bir kartuş tasarlayıp- takmak veya RTC devresine eprom ilave edip mesela fastload/save, monitör vs.. gibi özellikleri olan yeni bir kartuş tasarlamak. Eğer -böyle bir devreyi yaptıktan sonra- gerçekten isteyen olursa satabilirim.
Neyse fazla teknik ayrıntıya girmeden bu işin ticareti konusunda ilk etapta yerli müşteri sayısı önemli benim için. Bit pazarında 3-5 Ytl ye alınan bir c64 için kaç kişi -mesela 45-50 ytl'ye- bir RTC+FASTLOAD kartuş alır ? İşin maliyet kısmınıda düşünmem gerekiyor. Sonra zarar etmekte var. Bugün RTC entegresini ve kristal aldım. 2 parça 4 ytl.
Ama herşeyden önce stabil çalışan bir soft+hard olması lazım.