the scene > demoscene
Scene.org 2005 Awards
Hydrogen:
2005 scene.org ödülleri için, izlediklerim içinde iki aday arasında seçim yapmakta zorlanılabilir.
Ocean Machine ve iconoclast.
Ocean Machine, silk cut'a göre müzik açısından zayıf bir demo. Bazı efektleri de çok gerekli değil kanımca. Ancak dans eden kız hikayesi çok çok güzel. Voxel partlarını da bayağı sevdim (Şu orman-ateş muhabbeti haric)
Iconoclast'ın vurucu noktası ise bence müzik ve senkronizasyon. Müzik neredeyse Dream Theater kalitesinde. Ve efektlerle tam senkronize. Arada face sayılarını yazdıkları partlar ise bana komik geliyor. Neye göre face sayısı bu. Ama eski demolara gönderme yapmaları ve bazı zekice görsel espriler demoyu farklı kılıyor.
Software renderingden çok uzak olması nedeniyle Iconoclast'ı birinci seçmezdim. Ancak Iconoclast'a oy verenleri de asla suçlamam.
Bu iki demodan herhangi birisi birinci olursa üzülmem şahsen.
Benim pc'de tum zamanlarda favorim ise Exceed'in Spot'u.
vigo:
amiga nın kazanması için TBL -> ocean machine
piracy için de -> shizzle!
skate:
Ocean Machine ve Iconoclast zaten 1.lik 2.lik mücadelesi verecek gibi gözüküyor bence. Ama hiç belli olmaz, scenerların zevkleri renkleri her zaman birbirini tutmaz. Yine de geçen seneki performansları ve 2004'den beri saldıkları ünle ASD'nin şansı daha yüksek bence. Geçen seneden Planet Risk ile:
- Best Demo
- Public's Choice
dallarında ödül kazandılar ve
- Best Effects
- Best Soundtrack
dallarında aday gösterildiler.
Bunun yanı sıra 5 adet de Coup De Coeur aldılar pouetde. Millet seviyor herifleri. Bakalım Navis muradına erecek mi :)
spritus:
benim favorim kesinlikle ocean machine...
anesthetic:
çoğunu unutmadan medyumluğa soyunayım bakalım. bence her dalda kazanacaklar ve onları takip edecek şunlar (kendi tercihlerimin yanına yıldız koydum):
best demo:
1) final audition - plastic
2) iconoclast - asd (*)
best 64k intro:
1) che guevara - fairlight
2) 195/95/256 - RGBA (*)
best 4k intro:
1) parsec (*)
2) anorgatronikum - calodox
best effects:
1) aether - mfx
2) final audition - plastic (*)
best graphics:
1) 195/95 - plastic (*)
2) in.out.side: the shell - nesnausk!
best soundtrack:
1) blockbuster - outracks (*)
2) iconoclast - asd
best direction:
1) fair play to the queen - candela (*)
2) final audition - plastic
most original concept:
1) fair play to the queen - candela (*)
2) barn - the digital artists
breakthrough performance:
1) fair play to the queen - candela
2) aeon flux - synesthetics (*)
public's choice:
1) iconoclast - asd (*)
2) fair play to the queen - candela
bakalım kaçı tutacak :) asıl arzum 2006 listelerinde bizden birilerinin de bulunması tabi.
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
[*] Önceki Sayfa
Tam sürüme git