the scene > demoscene

PLAZMA #1 ÇIKTI!!!

<< < (5/21) > >>

spaztica:
beni rahatsız eden mesele, müzik kapama olmaması ve 19" sony (max 120hz) ekranda 60 hz ile yazıları okuma zorunluluğu idi...

windowed olsa gerçekten çok rahat olur; wow oynayanlar bilirler, oyun sırasında gelen bir icq mesajı löngedenek tüm ekranı kaplar ve bir anda bembeyaz bir pencere gözü neredeyse kör eder; zira göz genel olarak daha loş bir sayfaya alışmıştır. titreme, sinirlerimi alt üst edecek kadar rahatsız ediciydi.

kullanılabilirlik de tam çözülmemiş gibiydi... sayfaları illa mouse ile seçerek tıklayarak ilerletmek gibi bir izlenime kapıldım...

Wisdom:
Dergiyi goremedigim icin bir yorumda bulunamiyorum. Ancak; yorumlar orta cizginin disinda olmus biraz. Iyi-kotu yorumlari dikkate almanizi ama bunlara takilmamanizi (ruhsal acidan) oneririm.

Son olarak, "kasmanin anlami yok" mesajina istinaden; scene'in anlami icinden geleni yapmaya kasmak ve bunu yapabildigini gormektir. Elalemin mag creator'ini, intro creator'ini vb. kullanmak / kullanmaya yeltenmek / kullanmaya tesvik etmek; hos seyler degil. Bu tip "creator" tadindaki seyler onu yapan adam icin guzeldir, kullanan icin degil.

Wisdom / Crescent

vigo:
arkadaşlar,
yineliyorum,
yapılan emeğe saygım sonuz.

fakat, ısrarla txt yada html olsun, kolay olsun diye ısrar etmiştik bi grup insan.

derdim kimseyi kırmak üzmek diil...

ama yazımın çıktıı bi diskmag'in , eğer exe bişi ise , adam gibi olmasını istiyorum. sakil bir diskmag olmasın. ki süper eminim, 1.ci sayı fixlenmiş bi şekilde çıkacaktır ( diye ümit ediyorum )

keza, editörlere dicem ama, sanırım tek spritus bu kişi,

yazıların redaksiyondan geçmesi, imla hataları, üslub ve bence en önemlisi mizampaj larının çok düzgün yapılması lazım.

bold olan yerler, linkler vs.vs. gibi şeylerin tam çalışması ve düzgün olması lazım.

tüm eleştirilerim, daha iyi bi stuffa sahip olmak için.

wisdom ' a katıldıım tek nokta, bencede eğer bi mag engine filanla bu iş olacaksa, ben kendim bu mag i hem c64 de hem amiga da hemde pc de kodlamaya hazırım...

Bakkada:
Hazir kod kullanmayalim bence bu verilen ornek kadar kaliteli olmasa da bize ait olsun

spritus:
dergi kodunda eksik çıkan yazıların eklenmesi dışında başka bir fix yapılmayacaktır. bunu keyfi olarak söylemiyorum. bu saatten sonra fix olayına dalarsak final release'in çıkması çok gecikecek hatta çıkacağı bile belli olamayacak. gerekli düzeltmeleri 2. sayıya bırakmaktan başka çare yok.

çıkaracağımız fix versiyonla birlikte bir txt versiyonu da bulunacak. isteyen dergiyi ordan okuyabilir. zaten toplantılarda böyle anlaşmıştık hatırlanırsa.

derginin diskmag olarak çıkmasında ısrar ettiğimi inkar etmiyorum. halen de ısrarlıyım. biz scene topluluğuyuz. öyle textmiş mextmiş bize yakışmaz. biz her ürettiğimiz şeyi, yeteneğimizi, yaratıcılığımızı göstererek göze kulağa hitap eden şeylerle sunmalıyız (bkz. asciiart). zaten scene'in anlamı bu değil mi? başından beri bunu savunuyorum. haksız mıyım? (bunu yaparken de başkasının kodunu, grafiğini, müziğini kullanmadan yapmalıyız. sonuç olarak diskmag de bi scene ürünüdür tıpkı demolar gibi)

belki ilk denememiz mükemmel olmayabilir. bu projedeki ben dahil tüm arkadaşlarım ilk defa böyle bir tecrübe yaşıyoruz. şimdilik elimizden gelen bu. bir sonraki işimiz elbet daha güzel olacaktır.

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git