the scene > demoscene

PLAZMA #1 ÇIKTI!!!

<< < (10/21) > >>

Ragnor:
Ok, o zaman bende sitelere reklama kasmıyorum, ama blog'a yazarım yine ( naapim yazacak şey bulamıyorum :) ) ve belki arkadaş çevremede biraz bahsederim ilgilenebilecek olanlara.
Bu arada bir sonraki sayı ne zaman çıkacak? Ona göre yazı hazırlamaya çalışacağım da :)

Decipher:
@ skate: hangi chapter abi? biz eksiklerin hepsini check edip koyduk diye hatırlıyorum ama adını söylersen yardımcı olabilirm. Ha yoksa graph13 müüü ehem hıı eee ööö sikrıt part bişi ifade ediyo mu sana?

spritus:
arkadaşlar pouet gibi portallara upload etmek dışında her türlü tanıtım serbesttir.

@skate : abi senin mod13h lib'ini ben koymadım dergiye. tamamı kod olduğu için okunacak bi yönü olmadığından, dergi ile beraber bonus olarak ekleyecektim. sonra karışıklıktan dolayı unuttum. bu sayı bonussuz çıktı. sonraki sayıya koyarız artık.

eirik:
bu arada bugun ayIn 7si yani ikinci sayI icin son teslim tarihine 13 gun var, bu da 2 haftadan 1 gun eksik eder. kIsacasI birinci sayIyI okumaya daLIp ikinci sayI icin yazILarI hazirlamaya ba$lasak iyi olur aksi halde ikinci sayIda okuyacak bi$ii olmaz.

ikinci sayInIn readerinin biraz moduler yapIda olmasIni teklif ediyorum, ornegin articles da bi dosya eksik oldugunda o dosyayI goremeyince ba$langIctaki menude de goruntulenemesin. cunku kazara articles i acmadan programI calI$tIrInca coktu, bunun yerine en azIndan bi hata mesajI olsa o da guzel olurdu ama dedigim gibi yazILar moduler yapIda olursa ornegin program acILIr ama bi$ii gorunmez. cokmesinden iyidir.

@spritus: articles nedir bu arada abi:) dergi turkce olacak dedik , dizinin ismi yazILar olsun makaleler olsun, 8 karakter olacaksa makale olsun ama yeter ki turkce olsun.

son olarak yazILarda bi standart getirilmesini teklif ediyorum. bu standart gerek yazILarIn icinde tanImLanacak ozellik taglarI, gerekse yazI/paragraf bicimi yada yazILarda yazarken uyulmasI gereken bazI kurallar (ornegin turkce karakter kullanILmasI. boyle basit bi kural olursa spritusun uzerinden buyuk bi yuk kalkmI$ olur) vs. gibi. akLImda bazI $eyler var, bu dedigim makul gorulurse bu konuda burada yada yapILacak bi toplanItda tartI$ILabilir.

eirik:
bir de $imdi akLIma geldi, scene-trivia olsun mesela ikinci sayIda

-hede demosunun kodlanmasI sIrasInda kim 13litre kahve icmi$tir?
-hodo isimli gfx cinin asIL adI nedir?
-hangi muzisyen kucukken bogazIna karpuz cekirdegi kactIgIndan karpuzdan nefret etmektedir? ...

gibi.

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git