the scene > demoscene
PLAZMA #1 ÇIKTI!!!
Hydrogen:
Arkadaşlar ilk iki sayının beta tarzı olması ve yayılmaması davası gündeme gelmiş.Benim görüşüme göre bu mümkün değil.
Bu sayı o veya bu şekilde dağıltıldı(Hatta ilk versiyonu bile) Sanki 1nci sayı yokmuşçasına bir davranış sergilememiz anlamsız olur. Ve şu dakikadan itibaren derginin propagandası yapılmalı. Unutulmaması gerekir ki kimse deneme niteliğindeki dergiler için oturup yazı yazmaz. Eğer 3 ay içerisinde yayınlayacağımız dergileri bu davadan dolayı dağıtamayacaksak en azından kendi adıma yazılarıma 3 ay sonra başlayabilirim demektir. Yani bu release işi çok çok ciddi bir iş.
İkinci olarak, derginin 2 veya 3 ayda bir çıkmasını savunuyorum. Hatta bu gündeme gelmişti daha önce ve sanki 2 ay demiştik.
1 ay biraz fantezi bir zaman dilimi. Profesyonel dergiler bile tek işleri bu olduğu halde bir aya dergi yetiştiremiyorlar. Benim kaygım outfit'den ziyade editleme işinin 1 ay içerisinde hakkıyla yapılmasının zor olduması. Herkes 2 haftada yazı gönderecek ve bir haftada dergi çıkacak ise, o zaman editorun yapabileceği tek şey yazıyı olduğu gibi dergiye eklemektir ki bu istenilen bir durum değil.
Neyse Endo geldi bize, takılacağız biraz bu da öyle bir mesaj oldu.
Merhaba :) (Endo)
eirik:
--- Alıntı ---Originally posted by Hydrogen@Jan 7 2006, 09:12 PM
İkinci olarak, derginin 2 veya 3 ayda bir çıkmasını savunuyorum. Hatta bu gündeme gelmişti daha önce ve sanki 2 ay demiştik.
--- Alıntı sonu ---
ben ikinci agIzdan duydum ama $imdi yeri geldi diye soyluyorum ki metehan da derginin 3 ayda bir cIkmasI fikrindeymi$.
bence sorun $udur : yazILar moduler yapIda eklenip cIkarILabilseydi o zaman aynI reader sonsuza kadar olmasa da yenisi yazILdIkca degi$tirilebilir olacak geri kalan yazILarIn duzenlenmesi i$i icin gerekirse (ki gerekiyor demek ki ) editor kadrosu iki ki$iden (sensei nerede?) daha fazla olmak uzere gonullu yada degi$imli editorler secilmesi gerekir.
Decipher:
erik'e katılıyorum ikinci sayıyla oldukça esnek bir reader'a kavuşacağız inşallah. Formatlama olaraktan ise HTML kullanmayı düşündüm bu sayede hem mag'e hem de text versiyonuna otomatikman sahip olacağız :). Dosyalamaya da değinecek olursak. Nolur bana 01.txt, 02.txt gibi isimlerle yollanmasın dosyalar :). Yazının kime ait olduğunu bulana kadar anam ağladı ya. :)
spritus:
derginin ayda bir çıkması hayal. kaldı ki hugi, pain gibi dergiler dahi 2-3 ayda bir çıkar. bu konuyu konuşmuştuk ama karara bağlamamıştık. şimdi ya 2 ayda bir olacak ya da 3 ayda bir. benim fikrim 3 ayda bir çıkması. hatta nightshift'in hemen ardından çıkaralım daha anlamlı olur..
spaztica:
3 ay iyi bir süre. elde yazı birikir ve içeriğe göre seçim yapabilme şansı doğar; bir sayıda a konusu çok işlendiyse belki diğer sayıya yazı kaydırılır falan. hem konuları da bir senede hızlıca tüketmemiş oluruz... :o)
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
[*] Önceki Sayfa
Tam sürüme git