the scene > demoscene
PLAZMA #1 ÇIKTI!!!
anesthetic:
Ragnor'cum ben de bulamadım o dergiyi kaç gündür arıyorum keşke bana alsaydın :P
bu arada dergi koduna başladım. 2. sayı şöyle çıkacak büyük ihtimalle:
-O sayı için gerekli dosyaların olduğu toplanmış tek bir veri dosyası.
-O dosyayı okuyabilecek bir adet gui
-Yine o dosyayı okuyacak bir adet textmode reader
müzik, arkaplan, kontrol butonları vs. hepsi veri dosyasının içinde olsun diye planladık ama ikinci sayının yetişmesi için biraz ödün verilebilir (örneğin font), sonraki sayılarda hiçbir şey hardcoded olmayacak. (giriş çıkış efektleri ve benzer atraksiyonlar hariç)
Bu veri dosyasını oluşturmak için bir tool yazıyorum şu anda (bitmek üzere) Editörler bu toolu kullanarak, şu texti ekle, şu resmi ekle, gibisinden dosyayı oluşturabilecekler.
Son olarak da yazıları bbcode olarak kullanıyoruz yine, html->bbcode zor bir olay değil. hatta bbcode yazmayı sağlayan ufak bi editör de hazırlanabilir (forumun post alanları gibi).
teknik detaylar bunlar, derginin kullanımı, içeriği, misyonu :P vb konularda sözü spritus'a veriyorum.
vigo:
--- Alıntı ---Originally posted by Ragnor@Jan 9 2006, 04:49 PM
Bu arada bugün bayii'de pcworld dergisini gördüm. İçimden bir an almak geldi ama sonra 2-3 sayfa yazı için 4 milyon vermek açıkcası fazla geldi. İçi boş saçma bilgisayar dergilerine para vermeyi sevmiyorum ne yapayım :(. Ve diyorum ki scan iyidir :).
[post=4371]Quoted post[/post][/b]
--- Alıntı sonu ---
hocam o içi boş dergide, scene için içi dolu bişi var. bu forumda 1000 tane aktif user olsa, bunların 333 tanesi koder, 333 tanesi grafiler ve 333 tanesi müzikçi olsa, 1 tanede ragor olsa kesin manyetiq için gereken eksikleri tamamlardınız :)
Bakkada:
Dergi cikabiliyorsa ayda bir max 2 ayda bir ciksin bence;
Demoscene yazisi olan dergiye 4YTL verilir arkadaslar;
2. sayi cikmadan gene bi toplassak mi napsak ???
skate:
Toplantı olaylarına kısa bir ara vermem söz konusu olabilir. Ama yazı olarak dergiye her zaman full katkıda bulunurum. Eminim bundan sonraki yazılarda BBCode desteği de olursa iş çok daha kolay ve hızlı gerçekleşecek. Bir de ne kadar ortak alınan karar da olsa text modeun canı cehenneme diyorum şahsi fikrim olarak. Sebebi ise C=Hacking gibi ASC II şemalar v.s. kullanmıyor olmamız. Biz chapterları resimli hazırlayacağız, daha sonra textmode reader onları elimine edecek. Özellikle tutoriallar için kabus :)
eirik:
dergide ASCII arta kar$IyIm, zaten bi tek sensei kullanmI$. ote yandan textmode readerlar resimleri elimine etmek zorunda degil mod12 de textleri basarsIn resmi de ister ayrica gosterirsin, istersen resize eder gosterirsin. dergide resim bulunmasI text mode a kar$I olmak icin gecerli bir neden degil. ustelik html de bile resim kullanILabilir , dergi ile .exe olmak zorunda degil. bunun haricinde herkes .exe cali$tirmak istemeyebilir yada cali$tiramayabilir, herkes windoze platformunu kullanmak zorunda degil.
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
[*] Önceki Sayfa
Tam sürüme git