the scene > demoscene

PLAZMA #1 ÇIKTI!!!

<< < (15/21) > >>

Bakkada:

--- Alıntı ---Originally posted by vigo@Jan 10 2006, 04:36 AM
dergi için yapılan ilk meetingden bi alıntı

vigo : "arkadaşlar, 1 article bile olsa, dergi her ay çıkmalı, ayın 20si son yazı teslim günü olmalı... talik eden ayın 1inde de dergi çıkmalı"

sölemiim diyorum ama dayanamıyorum

kıçımı yırttım, hatta sensei ve erik de yırttı...

TEXT olsun, editi kolay olur, herşey zamanında yetişir diye...
Sonra HTML olsun, resimli olur, her platforma da hitab eder dendi...

şimdi nooldu? dergi 2 yada 3 ayda bir çıksın, zart olsun zurt olsun...

plazma = tr scene fiyaskosudur... üzgünüm ama gerçek...

bence proje yi iptal edelim...
[post=4382]Quoted post[/post][/b]
--- Alıntı sonu ---

Abi celallendin gene  :blink:
Hepimiz biliorus ki TR scene'inda oturmus bazi iyi/kotu huylar var,TR scene'i yurtdisina gore daha degisik ki bunu yurtdisi gruplarinda ve/veya partilerinde bulunanlar daha iyi bilir,bunlarin bir dergi ile ilk sayida birdenbire degismesi imkan disi.Bu benim nightshift 06'da megademo release etmem gibi bise olur.İlk sayidan bu kadar karamsar olmiyalim basarilamiosa o zaman hep beraber "Hasssssssssiktir sictik iyi mi" deris....

vigo:

--- Alıntı ---Abi celallendin gene :blink:
Hepimiz biliorus ki TR scene'inda oturmus bazi iyi/kotu huylar var,TR scene'i yurtdisina gore daha degisik ki bunu yurtdisi gruplarinda ve/veya partilerinde bulunanlar daha iyi bilir,bunlarin bir dergi ile ilk sayida birdenbire degismesi imkan disi.Bu benim nightshift 06'da megademo release etmem gibi bise olur.İlk sayidan bu kadar karamsar olmiyalim basarilamiosa o zaman hep beraber "Hasssssssssiktir sictik iyi mi" deris....

--- Alıntı sonu ---

sevgili bakkada, scene'in türkü, almanı, japonu yoktur. sadece o ülkedeki scene vardır ve hangi ülke olursa olsun, eğer orda bi scene var ise, o scene, genel scene'nin lokal bi yansımasıdır. bi stuff release edilince kimse "tamam ya, bu türk release i, bunu fazla eleştirmeyelim" gibi bi yaklaşıma girmez... demo demodur, intro intro... diskmag de diskmag... herşeyin bir standartı, en azından minimali var. sen yada demodojo grubu, yarın bi megademo release etse dahi şaşırmam. çağ hız çağı, hiç bişi vahiy ile olmuyor. emekle oluyor... keza bir türk-scene i olarak o kadar şeye geç kaldıkki... ama umarım çağı bizde yakalayacağız. hatta 7d5 release leri bence birçok stuff'ın, grubun eline verir... ki verdide...
ben karamsar diilim... karamsal olsam parti işleriyle uraşmazdım. sadece beni göt etmek için daha süper işlerin çıkmasını SABIRLA bekliyorum. ayrıca, hydrogen in dedii gibi, burası text ortamı. duygularımızı ifade etmemiz zor bazen. bunun için, burda yapılan, hatta yaptıım eleştriler, kimsenin kalbini kırmak yada üzmek için diil. eğer 1-2 yıllık bi scene geçmişim olsa daha flex bi insan olurdum. ama uzun yıllar ve bir çok tecrübe insanın tahammül gücünü bazen kırıyor. yine tekrar ediyorum, amacım insanları ateşlemek. daha süperi için.

skate:
Ben öncelikle özellikle Spritus'la olan dostluk seviyem ve Plazma'ya verdiğim önem (niye bu kadar önemsedim bilmiyorum walla) nedeniyle public ortama taşıdığım yorumlarım için özür diliyorum. Bu gün bu benim bu forumdaki 3. özür dileyişim. Sebebi ise son birkaç haftadır saçma sapan bir ruh halinde olmam ve bu ruh halini terk etmeden içinde bulunduğum ruh halinin farkına varmak gibi bir şans elde etmiş olmam. Sonuç olarak Skate'den gerçek Plazma review'ı.

* Nightlord'un review'ı çok oturaklı olmuş. Onun yorumunda katılmadığım hemen hemen hiçbirşey yok.
* Derginin bugları (titreme v.s.) benim makinemde ve çevremdeki 4 makinede çıkmadığı için göremedim. Bu da ilginç bir istatistik tabii ki. Ancak bir disk magazine'in ekran kartıyla ya da taramayla yakından uzaktan bir ilişkisi olmaması en büyük temennim.
* Bölümlerden en çok incelemeler ve öğretici dökümanlar bölümünlerini sevdim. Derginin en "faydalı" diyebileceğim bölümleriydi bunlar. Bu arada Sensei'nin üslübuna çok alışık biri olarak (OpenGL'i Sensei'nin dökümanlarını okuyarak öğrenmiştim vakti zamanında) kolayca okudum ve kavradım dökümanı ama Nightlord'a katılmamak elde değil, çok unique bir üsluba sahip Sensei, en azından "öğretici dökümanlar" bölümü için :)
* SCG'nin tutorial'ı da konuyu farklı yönlerden ele almasıyla çok büyük puan aldı benden.
* Hydrogen dökümanında tüm c64 grafik bilgisini bizlerle paylaşmış gibi gözükse de aslında işin temelini, grafik modlarını anlatmış. Daha onda neler var :) Sanatçı ruhunu paylaşamasa da (keşke paylaşabilse) özel tekniklerini önümüzdeki Plazma'larda bizlerle paylaşabilir belki.
* Ragnor'un dökümanı da bence oldukça temiz yazılmış, en azından ben oldukça rahat ve zorlanmadan çok fazla SDL kullanmamış olmama rağmen anlayabildim dökümanı.
* Spritus'un dökümanı ise bu kadar kısa bir şekilde ancak bu kadar güzel bir teknik anlatabilirdi bence. Tebrikler.
* Son senelerde seyrettiğim demoları Anes'in bakış açısıyla görmek çok hoşuma gitti. Hem Anes'le ne kadar ortak bir bakış açımız olduğunu hem de Anes'le ne kadar farklı review tekniklerimiz olduğunu görmüş oldum. Kesinlikle hoşuma gitti yazı.

Aslında daha söyleyecek sözlerim var ama en önemlileri bunlar. Derginin detayına girmek istemiyorum. Sadece bu dergiyi her ay, en kötü ihtimalde her iki ayda bir yayında görmek istiyorum. Bu konuda yapabileceğim yardımlar:

- Benden istenilen textleri hazırlayabilirim.
- Hayat koşullarında zaman açısından zor durumda kalmaları durumunda editörlerin iş yükünü paylaşabilirim.
- Gerek teorik, gerek pratik code konusunda her zaman yardımcı olabilirim.

Sanırım daha fazlasını da yapamam.

P.S: Eğer talep gelirse dergilerin 64 versiyonlarını hala hazırlayabilirim. Spritus editör köşesinde "Skate de 64'de kodlayacaktı dergiyi, niye vazgeçti bilmiyorum" tarzında birşeyler demiş, sanırım kadıköydeki toplantıda alınan derginin tek platformda yayınlanması kararını unutmuş olsa gerek :) Talep geldiği taktirde her zaman 64 versiyonunu kodlayabilirim. Ama bence de çok gerek yok şimdilik.

eirik:
derginin tek platform icin cIkmasI cok manasIz. skate c64 icin kod yazar textleri alir, ben amiga icin yazarIm ba$ka biri ba$ka bi platform icin yazar. bunlara yazma karde$im diyip engelleyemeyiz ki. eger oyle olacaksa text leri hic acIk bi $ekilde yayInLamazdIk ki bu da derginin yine aynI toplantisinda kararla$tIrILdI boyle bi$ii olmayacak.

skate:
Ben yapmaya razıyım. Ancak o gün "gerek yok" denmişti diğer platformlara. Textlerin açık olarak yayınlanma mantığı da "gerek olursa" ve "farklı readerlar ile okuma imkanı olsun" diyeydi. Ben de şimdi diyorum ki "gerek varsa" ben 64 versionunu çıkarırım. Bana bir grafiker ve müzisyen verin yeter diicektim ama demiicem. Önce kod bitsin, sonra kafalarım ben birilerini :)

Bu arada belirteyim 80 kolon mantığı 64'e uymaz. Yapılabiliyor ancak hiç okunaklı olmuyor. Bu yüzden 64'e aktarılırken illa ki düzenlemeler yapmak gerekecek. Ben 64 versiyonunu yapacak olursam editing işini de üstlenirim zaten. Büyük olasılıkla PC'de bir editör yazarım ve böylece emulator kullanmayı bilmeyenler bile kolayca yazıları formatlayabilirler. Bu sayede yardım da alabilirim. Durun bakalım... Hele bir dergiyi kodliim da (kimsenin itirazı yoksa tabii).

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git