the scene > 7dx
7dx 2010: Parti Sonrası
Hydrogen:
Devami...
Gece gene gezinirken, baktim Spritus'lar dertli. Allamullax'la dusunuyorlar kara kara. Sordum abi demo nasil diye. Spritus memnuniyetsiz bir tonda, beni kopartan o tarihi cevabi verdi...
"Nasil olsun ki...
Cok kotuden biraz iyi...
Cok superden bayaa kotu..."
Bu muhabbetten sonra ben krize girdim :)
Ara ara Drey'in pixeline gaz vermeye calisiyordum. Bayagi da guzel oluyordu. Ragnor'la muhabbet ettim. Sonra Yasin'in Supercan sunumuna gittim. Oyunu memory stick'e cekemedigimiz icin, oynamak sabah karsi kismet oldu. Ama bir scene partisinde, yayinlanmamis bir oyunun developement versiyonu ile ilgili fikir teatisinde bulunmak ve denemek etraftaki meraklilar icin hos oldu bence. Seneye daha guzel suprizler olabilir. Unutmayin, 7dx'de bulacaginiz egitsel ortam, Turkiye'deki hic bir yerde yoktur:)
Gece yarisi, Skate'le, Skate'in evine malzeme almaya gittik. Scene'in inanilmaz destekcisi MFK'da bizle cikti. Bir de Sobee'den Yasin. Resitpasa'nin tepelerinde kaybolduk, heyecanli anlar yasandi. Arada soluklanip parti geyigi cevirdik. Sobee'ye ugrayip Supercan Demo'nun calisan bir versiyonunu aldik. Galactus, Silver surfer, battaniye, kofte mi yesek mekana mi gitsek gibi konular konusuldu. Ayrica mekana su tasidik.
Dondugumde, Drey ve Chaotic pismanlik icinde gitmeleri gerektigini soylediler. Yolculayana kadar iclerini rahat ettirmedim. Niye gidiyorsunuz. Bu senede 1 kez vs. gibi laflarla beyinlerini oydum. Neyse sonra kucaklastik:)
Bu arada partiye seneler onceden davet ettigim Robin, 9ncu seferinde katildi. Cok da iyi oldu. Seneler sonra gorustuk, muhabbet ettik. Ayrica bu benim su kaniya varmama sebep oldu. Demek ki bazi insanlarin katilmasi icin 9 parti organize etmek gerekliymis. Acaba 13-14'de hic gormedigimiz ne suprizler gelecek.:)
Ssg, Fatallica ve Qube, bir ara oyle ciddiyetle bir seyle ugrasiyorlardi ki, dedim kesin bir stuff geliyor:) Sonra kaset ariyorlardi, benim arabada da bir torba kasetim vardi. Merakim daha da artti. Onlara Rust in Peace'i verdim:) Neyi transfer ettiler acaba. Sonra isi bitirdiler ve kayboldular. Sanki bir sey tamamladilar. Galiba, bu isin altina bir is var. Bunu "Ankara tayfasina ne oldu da incelemeliyim" :)
Arada Bilgem ile muhabbet ettik. Zaman zaman iletisim sorunlari da oldu. Mesela tam compo esnasinda bir baktim, Bilgem kameradan dusmus:) Hemen uyardim Norvax'i.
Bir de partinin bitisinde, vedalasma sirasinda, Bilgem'in, ben gidiyorum Nightlord diyenlere, "ben burdan bir yere gidemem abi" seklindeki aciklamasi da superdi:
Compoda Calismayan makine heyecanini beraber yasadik:) Bilgem'in yuzu, virus killer sebebi ile arada kesilen demosu sonucunda, inanilmaz targetlere morph etti.
Bu arada demo gosterimi icin laptop'u temin eden arkadasa cok tesekkur ederim.
Compo stuff'larina gelince. Aesrude ve Resident demolari cok buyuk supriz oldu. Return basli basina bir supriz. Kaliteyi bu demolarinda da arttirdilar. bir sonrakinde de arttiracaklarina inaniyorum artik gazi aldilar. Gene demo yayinlayan Paradox. Arcane'in pixeli, Slowhand'in ve Allamullax'in muzikleri, tanisamadigim illustrator'un calismalari, oyun yarismasindaki oyunlar, 256 byte speccy demolari vs. compolar gercekten suprizlerle doluydu.
Zomco'nun wild'i ise partinin en buyuk eglencesi oldu. Hele battaniye partinde yere dusecektim neredeyse:)
Butun bu stufflar, partiyi gene anlamli kildilar. Ancak daha da fazlasi lazim. Hatta mumkunse Turkiye'deki scenerlarin, yurt disi yarismalara ve partilere de katilip, scene'in havasini daha da iyi solumalari:) Bu zevk bir kere alindiginda kolay kolay kurtulusu yok:)
Robot mucadelesi de, cok heyecanli idi. Glance elemani oldugumdan, Norvax'in CSsniper'ini icten ice desteklememe ragmen, zavalli robot cokca kaza kursununa hedef oldu. Arada ates de etmesi gerekli idi:) Iyi nisanci olsa da, genelde kacmayi tercih eden CSsniper, 3ncu olarak kalbimde taht kurdu:P
Compec elemanlari, parti boyunca hem eglendiler hem de herseye kosturdular. Sayelerinde organizasyon seviye atladi. Beraber CNN Turk'e giderken yolda yaptigimiz geyik de cok guzeldi.
Canavar gencler hepsi. Ogrencilerle beraber vakit gecirdigimiz, hissettigim dinamizm gercekten beni fisekledi.
Partinin Bogazici'nde yapilmasina onayak olan Sukru ile yaptigimiz guzel muhabbette, "7d6'yi ziyaret eden Sukru"-->"Bakkada"-->"Skate" denklemi sonucunda, her seyin aslinda ne kadar ilginc tesaduflerden dogdugunu gulumseyerek hatirladik.
Sponsorlar, bu sene de, scene'e verdikleri desteklerle scene'in, scener'in yaninda olduklarini gosterdiler:)
Parti sonunda toparlandik ve Datura, ben ve Spritus, donus yoluna butun ekipmanla koyulduk.
Datura'yi biraktiktan sonra, Spritus'la geleneksellesen bir sekilde bizim eve gittik ve 2-3 saat parti muhabbeti cevirdik. Bu muhabbet de, bir scene partisinden sonra oldukca iyi geliyor. Konusulacak cok sey var cunku:) Velhasil bir parti daha boylece sona erdi.
7dx Organizasyon, Skate, Endo, Caisson, Datura, Norvax. Harikasiniz. Bu kolay bir is degil. Can sikici yanlari da cok. 9 oldu bu sene. Bu 9 sene icerisinde nice olaylar yasandi, ancak 7dx her sene eksiksiz yapildi, nazar degmesin. Bu harika olayi gerceklestiren ekibe sonsuz tesekkurler.
Partide eksikligini cok hissettigim bir cok arkadasim da vardi. 7dx mudavimlerinden azimsanamayacak bir kisim, kendilerini ozlettiler ki pek cogunun ismi bilindigi icin buraya yazmayacagim. Umarim seneye onlar da gelirler. 9 sene boyunca insan illaki parti kaciriyor. Tek seferlik oldugu surece sorun yok:) Bilin ki hepinizi cok ozledim:)
drey:
--- Alıntı yapılan: Hydrogen;26565 ---Kuzenim Drey muzik yaptigimi duyunca, kendi de hali hazirda bir sey yapamamis oldugu icin, beni engellemek icin taksiyle bi gece onceden bize geldi. Paso geyikle beni mesgul etti. Gecen sene kazandigi kulakligin super oldugundan bahsederek moralimi bozdu. Bu arada Ferhan ablayi da ayarlamis kesin, onlar da anahtari unuttuk diye beni kumpasa getirdiler. Gidip bir de anahtar goturduk. Drey pixel icin oneri bile istedi, gece boyu sozde pixelledi, sonra release etmedi pixeli, kesin bu da bi oyunmus. Bir de pixele baslayacakmis, ne kadar safmisim:P
--- Alıntı sonu ---
:D:DMUHOHAHAHAHA, evet pixel sadece bir paravandı!:D:D
şaka maka şu pixeli en kısa zamanda bitirip release edeyim, o kadar lafı geçti:p
Hydrogen:
Nightlord: "Fakat bütün haftayı evde miskin miskin yatıp televizyon seyrederek geçirdim. "
Cik cik:)
Nightlord: ışte bu adam prototipine ben hastayım. Bana göre en ulvi, en şanlı, en ayakta alkışlanması gereken adamlar bu prototip adamlar.
Muazzam Nightlord saptamasi. Ya lordum bu cumleleri nereden buluyorsunuz:)
Nightlord: Bu arada kara bir haber aldım. Drey bu partide müzik yayınlamayacaktı. Yıkılmıştım.
Ahahahahah ahahahahahah...
Nightlord: O saatlerde Norvax ile yaptığımız teattiler sonucu, henüz hiç başka entry olmadığını öğrenince bu sefer başka bir telaşa kapıldım. Genelde 7dx partilerinin en zengin geçen composu olan mixed music componun başı dertte miydi.
Ahahahah, Abi nerden buluyorsun bu nasil bir anlatim ahahahah....
Nightlord:
Tam "zone"da olduğunuz, takır takır kod yazdığınız
Burada beni gaza getirmek için yeterli data vardı.
Bkz. Bilgemin Strict Turkce kullanimi konusundaki hassasiyeti eheheh:)
Nightlord: ıkincisi, Joker'in introlar evresinden multi part demolar evresine geçmesinin benim için ne anlama geldiğini biraz açıklamam gerekiyor.
Adam 2 dk'da, bilimsel mevzuata da girdi:)
Nightlord: Bu noktanın çok iyi anlaşılması gerekiyor. Coder olmaya niyetlenen insanlarla coder olan insanlar arasındaki en önemli fark, bu yolda ilerlerken önlerine çıkan çeşitli epik anlarda verdikleri tepkilerdir.
Ahahaha siirsel ya. Abi nerde buluyorsun bu cumleleri, sapka cikariyorum ahahahah. epik anlar yaaa:)
Nightlord: ışte Joker bu epik coder anlarını, bizler gibi 10'lu yaşlarda orta okul'un sakinliği ve yaşamın anne-baba tarafından finanse edildiği konforlu yaşlarda değil, otuzlu yaşlarda, bir aile geçindiren iş güç sahibi bir insan olarak yaşadı.
Tespite bakin ya. Vallahi bravo.Bunu hic dusunmedim ben.
Nightlord:Bu compo heyecanı apayrı bir olay. Compolarda ürün yarıştırmak hiçbirşeye benzemiyor ve benim için hiç olağanlaşmıyor da.
Iste scenerlik:)
Nightlord: Demo'yu oynatabilmek için sağolsun organizatorler canla başla uğraştılar. Önce ses çıkmayan makineyi değiştirdiler, ardından yeni makinedeki virus programı demonun ortasında notifikasyon yapınca yeniden demoyu oynattılar. Gerçekten ne kadar teşekkür etsem azdır. Bunların hiçbirini yapmak zorunda değillerdi.
Iste anlayis gosteren scener:)
Skate:Bu arada defalarca özür diliyorum Bilgem demonda yaşanan aksaklıklarla ilgili. Ancak şunu söylemeliyim ki bu sene böyle bir aksaklık olmasın diye bizzat elimden geleni yaptım.
Iste sorumlu organizator.
Nightlord: ZOMCOOOOOOOOO!
Iste gaaaz!
Nightlord:Benim gözümde 7d5'ten Esas Invaders'ı da geçerek,
Iste competition!!!
Nightlord: kendi çapında bu şekilde desteklemeye çalışmayı biraz sorumluluk olarak görmesi, yapabildiğini yapması, yapamadığı hakkında birazcık kötü hissetmesi, hepimizin severek parçası olduğu bu partilerin devamını sağlayacak.
Dogruu dogru:)
Endo:Koşarak eve gittim, hemen bilgisayarı açıp draw milk yazdım,
Hay allah endo, nedir bu olay ya ahahahah..
Endo: Komik olan bir diğer şey de, o text adventure'da print'lerle ekrana çizdirdiğimiz karakter grafikler, diğer süper oyunların grafikleri kadar güzel görünüyordu gözümüze
O sizin guzelliginiz eheheh:)
Skate: @endo: draw milk. ahahahahhahahhaha
Iste dalga gecen adam..
Norvax:
yeni demomuzun kodunu açılıyorum arkadaşlar, Endo ile yazdik:
1- Draw 'Süt'
2- Sing 'Ali Baba'nın Çiftliği'
3- Draw 'ınek'
4- Geç 'diğer part'
iste bokunu cikaratan adam:)
Endo: Hydrogen, Arcane için "adam tam bi gamer abi durmadan oyun oynuyo" demişti, partide full-time grafik çizdiğini görünce, Kürşad yanılıyor diye düşündüm, sonra Arcane bitirdiği grafiği bana teslim edip "Oh be artık rahat rahat Last Ninja'yı bitirebilirim" dedi
hehehehe.
Ahahaha ya bu Arcane ne adam ya ahahaha:)
Caisson: O sırada sanıyorum ki boun tayfasından bir soru geldi. ilginçti ve güzeldi aslında. "Neden c64'de kaldınız?" "Gönülden bağlı olmak ile alakası çok var" diyerek, çok lezzetli bir cevap verdiler tabii ki.
Ya tabii Endo, Snapshot sonrasi kac euro odul aldigimizdan bahsetmedi. Ee orasi da bizde kalsin :P
Caisson: Zaten, Hydrogen'in "aabi nooldu palladium? çıkarın artık şu dergiyi, adamı hasta etmeyin" lafı ve "Dr.Razor's Corner diye birşey vardı?!?!?" ironisinden yola çıkarak benim de gazlanma konusunda içerilerde kıvılcımlar olmuyor değil.
Noooldu Palladium hakkaten?
Caisson: özellikle Aarcane, abicim sen nası hepsini ifli çizdin chapter logolarını,
Hepsini scene icin yapti. Peki hayat ona ne verdi? Alone'u izlediniz mi hic? :)
Yatuyu:misina olabilir aslinda istenilen kalinlikta bulunmasida mumkun
Ya ciddi ciddi su robotu yapacakmisiniz nedir:)
Tesla: Nightlord webcam'den bakarak bu kadar yazdıysan acaba orda olsan neler yazcaktın merak ettim.
Gormek-Bakmak Turkce unitesi:P
SSG: @arcane "pixel bizden gecti" dedikten sonra production cikarman! cok ayip!
Bence de ayip
Slowhand: Arkadaş ben her sene böyle güzel parti yazıları okuyup gelemedim diye üzülecek miyim yahu
Bu gidisle oyle slowhand. 9 oldu yahu, boyle iska da gorulmedi:)
Slowhand: @Hydrogen: Arada msn üzerinden konuşuyoruz ama buradan da teşekkür etmek istedim. Güzel yorumların için teşekkürler.
Ne demek. Hemen affettim bak simdi, gevsedim:)
Nightlord: 97'de ben Aesrude'un yayinlanmamis vektorleri icin defter kalem calisirken c64'te #2'nin ana menu ekranini acik birakirdim. Hem grafik cok guzeldi hem muzik.
Merak uyandi simdi icimde... Nasil bir ekran bu unutmusum.
Yatuyu: 7DA gercekten ozel oldu, ama devamini getirmek niyetindeyiz
Yeah!
Drey: Sonuç olarak o anki gazımız bizi bir iki saat kadar daha ürünlerimizin başında tutsa da kendisinin daha sonra lafa "Sen Iron Man oynamıştın di mi?" diye girmesiyle "üretken" ortamımıza ilk darbe inmiş oldu .
Bak simdi bababak adama bak:)
Drey: Tam bu noktada belki de tekrar ürünlerimizin başına dönecekken bir ikinci darbe de Katakis ile geldi.
Sen degilmiydin, R-type'i soyle oynarim diyen.. Gecmiyo iste o gemi dana kadar.
Drey: Cuma akşamı uğraştığımız ürünlerin dışında, yıllardır compolardaki 4/4'lük parçaların hakimiyetini yıkmak üzere
4/4'luk parcalar kafamiza kafamiza caktilar compoyu Drey'im. Napalim artik:) Sefilligimize yanalim...
Drey: Aslında bitirebilirdim ama pazar günü partide olamayacağımı bilmenin verdiği sıkıntı ve burukluk sanırım üretkenliğimin son iki damlasını da kuruttu.
iste bu sikinti ve buruklugu ben daha da korukledim:) eheh
Drey:Bu gezinme sırasında bir de ne göreyim, Norvax'ın laptopundan -Skype sağolsun- Nightlord partiye okyanusun öteki ucundan online olarak iştirak ediyor. Nasıl mutlu oldum onu görünce anlatamam.
Ulan bu skype sanki yalnizca partide vardi. tobe tobe:P Adami partiden baska skype'da gorme sansi yok gibi, garip degilmi arkadaslar bu yazilanlar:)
Drey: Bir ara Spritus şaka ile karışık olarak bana ciddi bi bakış atıp "Pixel falan işine girmişin, ekmeğimize mi göz diktin bakim?"
Ahahahah. Ulan Spritus. Ya adam 1 saat normal spectrumda konusuyor. Sonra bir impact.
Drey: Gel gör ki ikimiz de enstrümanlarımızın sesini duyabilmek için kulaklıklarımız dışında bir hoparlör vs getirmediğimiz için bu da başka bir partiye kaldı.
Ya o mini marshall anfi hey gidi, lazim bitane
Drey: Hydrogen'in SID müzik seminerinin de şahsım adına çok eğitici olduğunu söyleyebilirim.
ah ah, beni sevdiginden oyle soyluyorsun biliyorum:)
Norvax: C64 konusundaki gazın ise beni benden aliyor
Senin bu gazin da beni benden aliyor. Nasil avladilar senin robotu. Ahahahaha:)
Spritus: @drey : o grafiği tamamlamadığına çok üzüldüm.
Ulu orta sallamayalim. Drey'e ekmegimizle oynama demissin cik cik:P
Skate:arkadaşlar galeri ve katılımcı listesi eklenmiştir siteye ancak ürünleri hazırlamak işi henüz bitmedi. hepsinin screenshotları ve infolarını hazırlıyoruz. az daha sabır, sanırım bu gece up olacaktır sonuçlar.
Tamam ya sakin ol acelemiz yok. muhabbet ediyoruz:)
Hydrogen:
Joker: öyle üstat lardan bu kelimeleri duymak çok güzel,inşallah bundan sonrada bu sözlere layık olmayı başabilirim,
Oyle oyle, tehdit oluyorsun valla:) Dikkat et ayagini kaydirmasinlar :P
Joker: @nightlord; abi ben sana ne desem bilmiyorum,o kadar güzel dökümanlar hazırladınız ki,hades,skate ve sen yani açık söylemek gerekirse sizler un,şeker,yağı ortaya koyup buyrun hadi helva yapın demiştiniz,bana düşen işin %30'luk bunları
Ben o helva malzemesine yillardir bon bon bakiyorum.
Joker: @skate;
seni tarif etmek için nasıl bir cümle kuracağımı bilemiyorum,
Huge, icten, iyi coder, canim arkadasim:)
Joker: abi hakkını nasıl öderim bilmiyorum.
Nakit:) eheheh
Joker: bir gün önce aegis'in slowhand ile yaptığı görüşmede slowhand müzik compoya yetiştiremeyeceğini söylemiş olmasına rağmen bir gecede müziği bitirip mail attığını söyleyince,yabba dabba duuu diye yerimden fırlayasım geldi zor tuttum kendimi.
Ya iste bakiniz, nasil scenerlar birbirlerinin islerinden gaz olurlar:)
Joker: hele arcane gelip yan masamıza kurulunca,ulan adam şimdi parti boyunca pixel pixel çizer inşallah bende izleme fırsatı bulurum demiştim,tamda istediğim gibi oldu sabaha kadar durmadan çizdi,abi bir ara o kadar kendini kaptırmıştın ki,joystick le oyun oynuyor zannettim meğer pixel resim çiziyormuşsun dumura uğradım.
Merak etme, oyun da oynuyor...
Joker: peşinden hydrogen'in sid semineri ve tolganın seminerini kaçırsaydım gerçekten üzülürdüm,
Bence benim semineri kacirdigina kisme uzulmezdi, ama dedigim gibi seviyorsunuz beni ahahaha:)
Joker: gerçi slowhand'in usta işi müziği ve aegis'in logoları demoyu bayaa bir kurtardi,spritus ve nightlor'un da yarışmaya katılacağını öğrendiğimde şansımın olmadığını anlamam fazla uzun sürmedi ) (sanki onlar olmasa çok şansım olacaktı da neyse)
Beraber basardiniz! :)
Paradox: Herşeye rağmen bende çok eğlendim aslında..Demo yetiştirme telaşıda bir başka zevkli oluyo..
Evet gercekten oyle...
Paradox: Text attı işte direk kopyala yapıştır yaptım..partlara üleştirdim..
Textleri gercekten atmis arkadas:) ingilizceleri kontrol ettirmeyi unutmamani tavsiye edecegim:)
spritus:
--- Alıntı ---Tam "zone"da olduğunuz, takır takır kod yazdığınız
Burada beni gaza getirmek için yeterli data vardı.
--- Alıntı sonu ---
bilgem'in burda stalker'deki zone'u kastettiğinden şüpheliyim :)
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
[*] Önceki Sayfa
Tam sürüme git