the scene > 7dx

7dx 2010: Parti Sonrası

<< < (2/21) > >>

drey:
Abi sen nasıl beceriyosun böle güzel raporlar, review'lar yazmayı ya. Yemin ederim yazının son satırına geldiğimde aldığım gazın etkisiyle içimden "bana bi yerlerden amiga 500, C64 neyin bulun huleyn!" diye haykırasım geldi :D

endo:
Ohaaa! abi ne ara yazdın sen bunu??? puhaa süpersin ya :)

Bu arada karizmayı o kadar da yerlere düşürmeyim diye anlatmadığım bir hikayeyi de buradan anlatayım :)
Bilgisayarı alalı 10 gün kadar olmuştu, oyunlardaki o grafiklerin nasıl çizilip ekran gösterildiğini bir türlü anlayamıyordum. Ne yazsam ?Syntax Error diyordu bilgisayar. Sözlükten bakmıştım, sytax error yazım hatası demekti, yani doğru kelimeyi yazarsam bişey olacaktı! biliyordum!
Orta 2'deydim, ıngilizce dersinde "draw" kelimesinin çizmek "milk" kelimesinin de süt olduğunu öğrendiğimde, kocaman gözlerle tahtaya bakıyordum! ama tahtayı görmüyordum artık, gözümün önünde bilgisayarım vardı, "draw milk" yazıyordum ve ekrana kocaman bir süt şişesi geliyordu!!! Evet evet böyle olmalıydı!!
Koşarak eve gittim, hemen bilgisayarı açıp draw milk yazdım, "allah kahretsin gene syntax error dedi!!".. süt şişesi resmi çıkmamıştı :( Bildiğim herşeyi denememe rağmen bilgisayara grafik çizdirememiştim.
Bir kaç gün sonra da Basic'ten text adventure yazmaya başladık :)

Komik olan bir diğer şey de, o text adventure'da print'lerle ekrana çizdirdiğimiz karakter grafikler, diğer süper oyunların grafikleri kadar güzel görünüyordu gözümüze :)

skate:
@NL: Muhteşem bir adamsın abi sen. Adam webcam'den mekandakilerden daha iyi takip ediyor partiyi. Semih'in laptopunun önlü arkalı iki kamerası falan mı var abi? Nasıl hiçbirşeyi kaçırmamayı başarıyorsun kafayı yiicem... :)

Bu arada defalarca özür diliyorum Bilgem demonda yaşanan aksaklıklarla ilgili. Ancak şunu söylemeliyim ki bu sene böyle bir aksaklık olmasın diye bizzat elimden geleni yaptım. Tüm ürünler eksiksiz olarak test edildi. Senin demon için de Windows 7'da boot edip testleri yapmıştım. Ses sistemine girmek yerine kulaklıkla test etmiştim ve müzik de düzgün çalışıyordu. Sonra compolar bitti, son gösterilecek ürün seninki kaldı. Makineyi reboot ettim ve ses çalışmıyordu. Dedim acaba sadece kulaklıkla mı çalışıyor (çünkü mixer'e giden kabloyu taksam da unplugged gözüküyordu). Ancak bu defa yaklaşık 1-1.5 saat önce çalışan kulaklığı da tanımadı. Ne yaptık ettik çalıştıramadık. Bu durumda amatör yöntemler devreye girdi ve katılımcılardan yardım almak zorunda kaldık. Elbette ki ben compo makinesinde virus killer ile ilgili gerekli ayarları yapmıştım ancak random bir laptop gelince önüme bu tür detayları akıl edemedim. Sonuçta demonun 1. olması benim açımdan tek teselli. Yoksa kaybetmene neden olan şey organizasyondaki aksaklıklar olsun hiç istemezdim ya da en azından "acaba herşey yolunda gitseydi NL birinci olur muydu?" diye düşünmekten kendimi alamazdım.

skate:
@endo: draw milk. ahahahahhahahhaha :D :D :D

Norvax:
yeni demomuzun kodunu açılıyorum arkadaşlar, Endo ile yazdik:

1- Draw 'Süt'
2- Sing 'Ali Baba'nın Çiftliği'
3- Draw 'ınek'
4- Geç 'diğer part'

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa