the scene > 7dx

7dx 2010: Parti Sonrası

<< < (15/21) > >>

nightlord:
Yalnız Kovboylar

Son olarak katıldıkları compolarda tek kalan iki üründen bahsedeceğim.

Rasters (256 byte)

Malesef bu ürün hakkında yorum yapabilecek son adam benim belki de. Ne 256 bayt size coding olayından anlarım, ne de Speccy’den. Buna bir ara çaksa çaksa Ref bir review çakar.

Öz Desert Dream (Wild)

Eveeet geldik partinin en çok iz bırakan ürününe. Bilmeyenler için Desert Dream/Kefrens 90 başlarında Amiga’da çıkmış ve o dönemde efsane olmuş trackmo demolardan biriydi. Daha sonra 2007’de Chorus ve Resource C64 üzerinde de yapmıştı. Yani diyebiliriz ki demo tarihinin önemli kilometre taşlarından biridir. Hatta öyle ki hayatınızda toplam beş Amiga demosu görmüşseniz bunlardan biri kesin Desert Dream’dir (bir diğeri de Hardwired’dır... süperdir... bir de... neyse dağılmayalım)

ışte damarlarında Amiga kanı akan (valla kessen boing ball şeklinde kan damlaları düşüyo adamlardan) Zomco üyeleri, günlük hayatlarında video işleriyle ileri boyutta haşır neşir olsalar da beyinlerindeki piramitlerden ve uzay gemilerinden kurtulamamışlar. Ve sonunda Öz Desert Dream doğmuş.

Bir demoyu gerçek dünyada yapma fikri ilk değil, daha öncede çeşitli varyasyonlarını gördük. Burada öz desert dream’i özel kılan şey o fikir değil. O fikrin uygulanışı. Daha da doğrusu desert dream demosunun çeşitli efektlerini gerçek dünyada hangi objelerle gerçekleştirdikleri. ışte ürünün asıl dehası burada ortaya çıkıyor.

Öncelikle şu anda hala bu demoyu seyretmediyseniz bunu okumayı bırakıp hemen youtube’e gidin. Önce orjinal Desert Dream’i ardından Öz Desert Dream’i izleyin. ızlediniz mi? ... Hayır mı? Hadi kardeşim gidin izleyin. Sonra gelin okuyun yoksa bir sürü kahkahadan olacaksınız.

Eveet şimdi izlediğinize göre ben spoiler korkusu olmadan review’a devam edebilirim. Kağıt ucak, piramitler ve kamera hareketleri... Sünger... Bunlar hep çok iyi fikirler. Aradaki iğne batırılmış tenis topu, sonlardaki stres teli miydi neydi (şu spiral şeyden bahsediyorum) ve hele de masa örtüsü. Parti esnasında herkesin en çok güldüğü anlar oldu sanırım.

Amaaaaa hepsinden de daha çarpıcı bir an vardı ki... Tabii ki kuzu kelleden bahsediyorum. Demonun en epik anıydı gerçekten. O kuzu kellenin arkasında bayağı da emek varmış bu arada.

Emek demişken, bu ürünün arkasında tabii ki baya bir emek ve eminim ki daha da fazla komik hikayeler var. Bunları yakın bir zaman sonra çok daha detaylı okuyabileceğiz. Eski bir dostun geri dönmesiyle...

Zomco, geçen iki sene adım adım partiye katılımını artırmıştı. Bu yıl partiyi sallayan grup oldular. Bakalım seneye neler göreceğiz Zomcodan. Son olarak ünlü bir scener’ın da dediği gibi: ZOMCOOOOOOOOO....

spritus:
yine zevkli bir review'a imza attığın için teşekkürler gecelerin lordu :) zevkle okudum.

bu arada ufak bir düzeltme : turtle'ın katıldığı grup Ret değil Return olacak. çünkü Ret isimli farklı bir grup daha var, karışmasın ;)

yatuyu:
@nightlord: ismi aklına spiral sey dedigin; stres halkasi, isin zor tarafı suan oyuncakcilarda ve bir milyoncularda falanda bulunmuyor, kolleksiyonerin birinden ödünç aldık :D

doMiNO:
Gecikmiş Parti Raporu:

Zomco olarak bizim için 7DX 2010 hazırlıkları 7D9 parti dönüşü Fatih Sultan Mehmet köprüsünden geçerken başladı. Seneye daha iyi işler çıkarmalıyız, ama acaba ne yapmalıyız, nasıl yapmalıyız şeklinde düşünürken, "seneye işimizi kesinlikle son güne bırakmayacağız" diye kesin bir karar aldık. Zira 7D9'da oyunu yetiştirmek için uğraşırken partinin tadını pek çıkaramamıştım ve bunu bir kez daha yaşamak istemiyordum...

Yatuyu ile birlikte Zonguldak'a döndükten sonra 7DA için neler yapalım diye kara kara düşünmeye başladık. Birkaç fikir ortaya atıp, daha sonra parti yaklaştıkça "bunlar çok zaman alır, seneye yaparız" diyerek ertelemeyi uygun gördük ve uzunca bir süre Yatuyu ile aramızda bir "geyik muhabbeti" şeklinde dönen "Öz Desert Dream" projesini hayata geçirmeye karar verdik. Gerçi Öz Desert Dream'i vücuda getirme kararını aldığımızda yanılmıyorsam henüz şubat-Mart aylarıydı ve çekimlere yaz aylarında başlarız diye hesaplar yapıyorduk. Mesela piramitlerin olduğu sahneler bir plajda çekilmeliydi ve bunun için güzel güneşli bir hava en uygunuydu... Ama tabi yaz ayları geride kalıp, aslında pek de yakınlarda çöl hissi verebilecek bir plajın olmadığını fark ettikten sonra tüm çekimlerin kapalı mekanda yapılması ve çekimlerde kullanılacak malzemelerin değiştirilmesi kararını aldık (kum yerine kartondan piramitler, gerçek karpuz yerine kartondan karpuz gibi...)

Öz Desert Dream'in hazıranış öyküsü çok uzun. Bu nedenle parti raporunda bu konuyu daha fazla uzatmak istemiyorum. Ama gelen istekler üzerine Öz Desert Dream'in hazırlanış hikayesini de başka bir zaman, belki başka bir ortamda (plazma olabilir mesela) uzun uzun anlatacağım. Çok keyifli ve komik bir süreçti gerçekten...

Zomco olarak bu yıl partiye daha kalabalık bir ekiple katılmaya karar vermiştik. Grubun yeni üyeleri Öz Desert Dream'in çekimleri sırasında yeteneğini tesadüfen keşfettiğimiz avukat arkadaşım Bertem ve video montaj işlerini yapması için zor kullanmak durumunda kaldığımız Squidward partiye bizimle birlikte katılmayı kabul ettiler. Gerçi onların derdi partiden çok, gidiş ve dönüş güzergahında uğranacak özenle seçilmiş restoranlardı ama scene'e çok uzak olsalar da scene tozunu yutmuş oldular. (Partinin onlar için çok eğlenceli geçtiğini söylersem yalan söylemiş olurum tabi.)

Yatuyu bir arkadaşı ile birlikte hazırladığı belgeselin gösterimi için başka bir organizasyona katılmak durumunda olduğu için ıstanbul'a bizden iki gün önce gitmişti. Ben ve yeni Zomco üyeleri Bertem ile Squidward, Cuma akşamı toplanıp Öz Desert Dream'in son rötuşlarını attıktan sonra, sabah toplanmak üzere gece 1 gibi evlere dağıldık. Birkaç saat uyumak niyetiyle eve gittim ama saat 4:30'a kadar Cumartesi akşamı nerede ne yesek konulu bir google araştırmasına daldım. Daha doğrusu google araştırması sırasında girdiğim Vedat Milor'un web sitesindeki Tadı Damağımda programı videolarını izlerken saat 4:30 oldu ve hiç uyuma fırsatı bulamadan diğer Zomco üyelerini uyandırma saati geldi. Sabah 5 gibi Zonguldak'tan yola çıktık. Geçen yıl Alco'nun bizi acımasızca (haklı olarak) eleştirmesinden sonra, sabah kahvaltısı ve ikinci sabah kahvaltısı için bu kez daha düzgün mekanlarda verdiğimiz molaların ardından saat 10:15'te Boğaziçi Üniversitesi'ne ulaştık. Parti mekanına girdiğimizde organizatörler ve 3-5 scener dışında kimse henüz gelmemişti. Her nedense bu kez gittik sağ taraftaki en arka bölüme konuşlandık. Bir süre sonra yaptığımız hatanın farkına varmış olsak da iş işten geçmişti artık. 2008'den bu yana nedense hep duvarın sağ tarafına konuşlanıyoruz, seneye bi değişiklik yapmalıyız sanırım.

Bu yıl geçen yıllardan farklı olarak, partiye hem bir Zomco üyesi, hem de ödül sponsorlarından aldimseni.com temsilcisi olarak katılıyordum. Önce ödülleri organizatör arkadaşlara teslim ettim ve hemen ardından partideki en önemli unsurlar olan poğacalar ve çaya doğru yöneldim. Poğaçaların geçen senekiler kadar güzel olduklarını onayladıktan sonra, parti mekanına gelmeye başlayan katılımcılarla selamlaşmalar başladı. Açıkçası gözüm Nightlord, Vigo ve Turbo'yu aradı. Umarım önümüzdeki yıl her üçü de partiye katılırlar...

Partide sadece benim yaşama fırsatı bulduğum ayrı bir keyif daha vardı. Çok eski bir dostum ve yeni Zomco üyesi olan Squidward parti boyunca bana dert yandı. Squidward'ın "Bu ne sıkıcı seminer", "la bu ne dandik bi müzik", "olm çok gürültülü yahu" türü yakınmaları parti boyunca sürdü. ışin ilginç tarafı, Squidward bir etkinlikten ne kadar çok sıkılıyorsa ben ve partideki scener'lar o etkinlikten aynı ölçüde keyif alıyorduk. Mesela, benim zevkle dinlediğim Moldibi biraderlerin seminerinde Squidward takribi 10 yıl kadar yaşlanmıştır diyebilirim.

Tolga'nın "retro bilgisayarlar için modern depolama çözümleri" semineri de harikaydı. Klasik oyun yarışmalarında da bu yıl geçen yıla oranla çok daha iddialıydım. Geçen yıl Vigo'nun bana yaşattığı hezimetin ardından bu yıl daha iyi bir performans sergilemem gerekiyordu. Nitekim öyle de oldu. Exploding Fist'te yarı finalde yenildim ve üçüncülük maçını kazanarak turnuvayı tamamladım. One On One turnuvasında ise tüm rakiplerimi perişan ederek finale kadar yükseldim ama finaldeki rakibim Hydrogen'in bir One On One üstadı olduğunu o ana kadar bilmiyordum. Meğer adamın evinde boy boy kupaları, madalyaları, plaketleri varmış. Yine de yenildim ama ezilmedim. Oldukça çekişmeli bir final maçının ardından One On One turnuvasını da ikincilikle tamamladım.

Commodore.gen.tr ekibinin partiye önceki yıllara oranla çok daha fazla katılım göstermesi beni oldukça sevindirdi. Ozkano, Tolga, GokhanOzkan, SelimGokhunAvci, ilkergorkem, Arda, Alcofribas, Commodorefan, LW3D, wizardofwor, Zen, Allen, screen ve Zafer partiye katılmıştı. Kendileriyle güzel sohbetlerimiz oldu. Arkadaşlardan bazılarıyla ilk kez tanışıp yüzyüze görüşme fırsatı bulduk. Zafer'le birkaç kez tanıştık. Umarım önümüzdeki yıllarda commodore.gen.tr üyeleri partiye katılımlarını arttırarak sürdürürler.

Cumartesi gecesi Zomco üyeleri olarak sabaha karşı uykuya yenik düştük ve kendimize rahat(!) birer yer seçerek bir iki saat kestirdik. Uyandığımda Yatuyu'nun tahta bank üzerindeki rahat görüntüsü ve Squidward'ın (önümüzdeki masadaki hararetli sohbete rağmen) kafasını masanın üzerine koyup 6 saat deliksiz uyuyabilmiş olması beni şaşırtmadı dersem yalan olur. Önümüzdeki yıl arkadaşlarımın bu performanslarını hazırlayacağımız ürünlerde de göstermelerini beklerim tabi. :)

Pazar günü ürünlerin gösterimlerine sıra geldi. Çoğu ürün kısa zamanda, son anda hazırlanmış olsa da katılan tüm ürünler oldukça iyiydi. Hepsini keyifle izledim. Zomco olarak katıldığımız her iki kategoride de beğeni toplamamız ve ödül almamız (her ne kadar kazandığımız windows7'lerin lisans numaraları olmasa da) bizi mutlu etti.

Eminim partiyle ilgili biçok ayrıntıyı atlamışımdır. Parti raporunu geç yazınca böyle oluyormuş demekki. Bu da bana tecrübe olsun. :)

Yine güzel ve eğlenceli bir partiyi geride bıraktık. Önümüzdeki partiye uzun zaman var. Yılda sadece 1 parti olması kötü... Partide emeği geçen ve partiye katılan tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim. Önümüzdeki partide yeni ve yine iddialı Zomco ürünleriyle görüşmek üzere...

endo:
@domino: parti raporu için teşekkürler, partinin üzerinden bu kadar zaman geçmesine rağmen hala hakkında konuşuluyor olması çok sevindirici. hala burada ve commodore.gen.tr'de 7dx parti konusu altına mesajlar atılıyor.

"Öz Desert Dream'in hazırlanış hikayesi" +1,  hatta varsa bir süre sonra çekim hatalarını da youtube'da görmek isteriz :)

Zomco ekibini ne kadar tebrik etsek az, hem cok kaliteli bir ürün yaptılar hem de partiye renk kattılar.

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git