the scene > demoscene

zero byte demo

<< < (2/4) > >>

Alcofribas:

--- Alıntı yapılan: ssg;26491 ---1) bu "zaten bilinen" bir kod siralamsi midir? alcofribas, ozellikle sorum sana. zira bu yan etkileri ben oyle her yeri rastgele call ederken kesfetmistim.

--- Alıntı sonu ---

Hayır bunu hiç görmedim duymadım. Ama güzel bir trick yaklamışsın.

Böyle birkaç komutla yapılan epey hoş şeyler var aslında. Mesela Amstrad'ın Blitter'ını Basicden kontrol ederek hızlı bir scroll yapan şu örnek gibi ;)

--- Kod: ---10 out &bc00,1
20 for x=1 to 40:for t=1 to 50
30 out &bd00,x:next t,x
40 call &bd06
50 goto 10

--- Kod sonu ---

Bu arada, ben de bir zamanlar(11 yaş civarı) rastgele call denemeleri yapıyordum. Hatta bazı enteresan şeyler de bulmuştum. Esas amacım da CPC yi donanımsal olarak çökertmekti. Yani pek de anlamını bilmediğim bir devirde bir tür virüs yazmaya çalışıyordum :)

ssg:

--- Alıntı yapılan: Alcofribas;26532 ---Bu arada, ben de bir zamanlar(11 yaş civarı) rastgele call denemeleri yapıyordum. Hatta bazı enteresan şeyler de bulmuştum. Esas amacım da CPC yi donanımsal olarak çökertmekti. Yani pek de anlamını bilmediğim bir devirde bir tür virüs yazmaya çalışıyordum :)
--- Alıntı sonu ---

sen ne diyorsun ben o donem her yere poke, oyun binary'lerinin ascii dump'ini bastan sona okumak gibi manyakliklar yapiyordum. bu call'lari da o donem kesfetmistim :) tabi o zamanlar nasil buna yol actiklari konusunda hicbir fikrim yoktu, bilgisayari hack ettigime inaniyordum :)

Alcofribas:

--- Alıntı yapılan: ssg;26536 ---oyun binary'lerinin ascii dump'ini bastan sona okumak gibi manyakliklar yapiyordum.
--- Alıntı sonu ---

ASCII dump yapan tek manyak benim sanıyordum :) ne garip...

Aradıklarım da standarttı:bomb,ammo,grenade,energy,vb. Bunları bulunca da birkaç byte sağına ve soluna sıfır çakıyordum. Fakat bu metotla Exolon da başarılı olmuştum. Zaten başka da yiyen bir oyun olmadı.

ssg:
bende de bir tek text adventure oyunlarinin komut setini ogrenmeye yaramisti :)

skate:
tüm crackerlar ve herhangi bir code'u reverse etmeye çalışanlar öncelikle ascii (benim durumumda daha ağırlıklı olarak petscii) dump okurlar. kendinizi tek manyak sanmayın, binlerce normal insan var bunu yapan. :)

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git