C64'de cizim yapacaksan
http://noname.c64.org/csdb/release/?id=21508Bu programi oneriyorum. Aslinda ben bunun mouse destegini bu gune kadar calistiramamistim(1,5 surumu haric) ve 8x8'lik gridler gibi cok onemli bir konuyu, 1,5 surumu desteklemiyordu. Zoom'u kullanissizdi.
Ancak Arcane ile yaptigimiz muhabbetten sonra (her sey var onda gibi biraz detaysiz bir aciklama yapti:P) biraz daha kurcaladim. Ve su anda, bence, eger 1351 mouse kullanacaksan (vice'da alt+q ile calisiyor) c64'de bitmap cizim yapmak icin kullanilacak en mantikli program bu.
(Mouse destegini calistirmak icin ayni d64'un icinde bulunan, input devices programini calistirmaniz gerekmekte)
Ayrica linklini verdigim versiyonun menuleri ingilizce.
Kullanmak icin onemli nedenleri siraliyorum...
-Normal cizim ekraninda hemen her tool'u sorunsuz destekliyor. (Line, fill, window vs.)
-Hold-Fetch fonksiyonu var (Kayitli Undo)
-Cizim ekraninda ve zoom modunda cursor blocklarini gosteriyor (Ki bu sebepten bir cok program, hatta amica'nin eski surumleri dahi elenirken, 1.8 surumu saglam kaliyor)
-Zoom ekraninda ve cizim ekraninda renk degistirmek cok kolay
(abcdefghijklmnop tuslari ve cizim ekranida shift ile basilanlari)
-1351 mouse'u gayet guzel desteklemesi
Eksikleri de var tabii. Ancak su anda benim en makul buldugum program bu. Eger joystick (Vice'da cursor) kullanacaksan, Draz Paint kullanabilirsin.
Art Studio cok iyi bir program olmasina ragmen, cursorlari gostermemesi ile insani koordinat hesabi manyagi yapar. Amica paint'in 1.8 oncesi surumleri gene bu sebepten ise yaramaz.