the scene > demoscene

Phreaks (Condense - Amstrad CPC demo)

<< < (5/6) > >>

ozayturay:
@ssg: bkz. Anne Ben Amstrad'çı Oldum

skate:
bu başlıkla ilgili olduğu için linki göndereyim dedim.

http://noname.c64.org/csdb/release/?id=97558

Algorithm'in bu tarzda yayınladığı yeni demosu. Hız olarak yer yer yine yavaşlıklar var ama genel olarak CPC demosundan daha smooth. Sıkıştırmaya gelince tek disket yüzüne 500'den fazla frame sığdırmış. Baktım, demo her şeyiyle yani sadece frameler değil, tüm datasıyla 165.5 KB kaplıyor. Bu durumda kaba bir hesapla 128K'ya 128/165.5*500 = 386 frame, hadi hata paylarını düşünerek 350 frame sığdırabilir diyebiliriz. Bu frameler de sadece horizontal linelardan ya da polygonlardan değil, komple video framelerinden oluşuyor. Bir nevi mpeg algoritması kullanmış olsa gerek. Tabii farklı partlar da var. Yani bazı yerlerde mpeg, bazı yerlerde vektör kullanmış olabilir. Özetle Algorithm'in bu demoda kullandığı algoritmalar (adamın adı üstünde hehe) CPC'de uygulansa daha iyi bir sonuç alınacağına inanıyorum.

ssg:

--- Alıntı yapılan: nightlord;26694 ---Alcofribas'in heyecanini sondurmemek icin fena degil demek istiyorum, evet gercekten renkler cok canli cok guzel :). Valla benim cpc paletine lafim yok zaten. en azindan speccy gibi berbat kontrast degil :D

--- Alıntı sonu ---

yuh bilgem amerika'da benimle bi saat tartistiydin "amstrad'in renkleri cok canli, oysa c64'un daha pastel daha guzel" diye nasil cark ettin be surda :) sana anlatmaya calistiydim o zaman ama pes'te kotu oynadigim icin hicbir sozumu kale almaya deger bulmuyordun.

ssg

ssg:
@ozayturay: ben dogustan amstrad'ciyim :)

skate:
@ssg: ekşisözlük'te senin entrylerinden birinde java emulatörünü gördüm. c64'de de java ve flash emülatörleri yapıldı ama hiçbiri bu kalitede olmadı. çok iyiymiş. özellikle de web tabanlı justin oynamak çok eğlenceli geldi. :)

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git